Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Pet svi 16, 2025 12:27

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri ruj 18, 2024 07:18 

Čiji???

kako čiji??
paogledaj post u kojem si se referirala na moj upis...tamo imaš link na kojem dr.Vladimir govori o tome
ne budi lijena

Vrh

PostPostano: Sri ruj 18, 2024 11:20 

Čini mi se da prebacuješ postove iz neke druge teme jer nisam ovdje uspjela naći post na koji se referiramo.
Ukoliko se radi o Grebenaru, slušala sam ga na r Mariji neki tjedan. Bilo je zanimljivo, iako vidim da je sklon suđenju. I neke kontradiktornosti sam ubrala, kao, dužni smo evangelizirati sve oko sebe, dok...ukoliko nam netko ne paše, odmaknuti se, izbaciti te osobe iz života. Čak da neka dijete napusti roditelje čim napuni 18, ukoliko nisu vjernici. Dalje, čini mi se da je naglasio proročanstva Garabandala, gdje sam na stranici Međugorje Mir pročitala da se nije ostvarilo obećanje navodno od Gospe da će neki slijepac iz mjesta progledati, kao ni više toga, čudo koje je najavljeno 60-tih g prošlog stoljeća.
Zanimljivo, kad smo beć na ovoj temi. R Marija imala neki dan gostovanje Alemke Markotić, facebook su im zagušili pristaše TU sa grozotama koje su pisali, da je ona Sotona itd. Morali su zaključati komentiranje zbog tih fanatika. A nazivaju se katolicima. Strava.

I još nešto. Zanimalo me pa sam išla vidjeti više o gosp. Grebenaru na njegovoj stranici. Pola stranice su etikete dr mr bcc br sr fr, ono, unbeliveable...Ono, nije svjetovan, a nisam kod nikog vidjela nabrajanje tolikih titula, čak su i komentirali to... :shock:

Vrh

PostPostano: Pon pro 02, 2024 12:23 

EDIT: Prebačeno sa druge teme

Cijenio sam ga dok se nije osramotio nekritičkim javnim zalaganjem za cijepljenje. "Cijepljenje kao čin ljubavi." To mu ne mogu zaboraviti.

Slažem se s njim. Slušao je naše doktore i znanstvenike. Nije ludio kao neki nažalost što su sa krunicom išli u "prosvjed za slobodu" skupa sa onima koji su dizali pest u vis.

Vrh

PostPostano: Pon pro 02, 2024 13:38 

Slažem se s njim. Slušao je naše doktore i znanstvenike. Nije ludio kao neki nažalost što su sa krunicom išli u "prosvjed za slobodu" skupa sa onima koji su dizali pest u vis.

Sloboda je vrijednost koja nadilazi ideološke podjele, cijene je i lijevi i desni. Možda je ne interpretiramo isto, ali to je nebitno u situaciji u kojoj se država postavila totalitaristički, silom htjela ubrizgati u mene nešto što ja ne želim, blokirala mi slobodno kretanje, lagala da time mislim na druge, i u trenutku kada sam silno trebao duhovnika i mise zatvorila crkve (uz pristanak biskupa). Sve skupa je sramotna epizoda i za državu i za biskupe.

Ove 2024. godine (nedavno sam gledao statistiku) EU ima višak smrtnosti za sve mjesece osim ožujka.
Zanimljivo zar ne? Nakon "strašne" epidemije koja je prijevremeno odnijela slabe, čovjek bi očekivao da će godinama višak smrtnosti biti bar na nuli ako ne i negativan.

Zanimljivo je i kako sekundarni pokazatelji kroz financijske statističke podatke ukazuju na znatno povećanje proračuna zdravstvenih usluga zbog tri područja: respiratorne bolesti, kardiovaskularne bolesti i karcinomi. Upravo ona područja za koja se od prvog dana govorilo da će biti problematična zbog cjepiva, posebno ovo zadnje.

Gdje su odgovori na te anomalije? Hoće li se biskupi posuti pepelom po glavi zato jer su tisuće staraca umrle u strahu, sami po bolnicama, bez duhovnika i posljednje pomasti? Je li vrle teologe uopće briga ili je bitna samo njihova sigurnost?

Jako me razočarao Matulić. Više nego ovdje i smijem napisati.

Vrh

PostPostano: Pon pro 02, 2024 15:40 

To su bile mjere protiv pandemije, već sam više puta pisala, naš ravnatelj doma zdravlja umro je u najboljim godinama od covida jer se nije želio cijepiti.
Da nije cijepljenja, čovječanstvo bi bilo desetkovano, mislim na variolu, polio i ostalo.
To što se ovdje možda nismo najbolje snašli, iako se radilo najbolje što se znalo, nije razlog da bujaju teorije urota.
I dan danas ljudi nose maske, ako su bolesni i ne žele nekog zaraziti i ne žele sami biti zaraženi, pogotovo onkološki bolesnici. U Japanu je to standard, kao i u azijskim zemljama, davno prije korone. A ovdje, baš se jedna žena žalila, da je gledaju kao čudo. Primitivizam.
Ako si ti silno trebao duhovnika, tko ti je branio nazvati ga i dogovoriti sastanak? Ne bi te sigurno odbio.
I ove ružne riječi "strašne epidemije koja je prijevremeno odnijela slabe" neka ti budu na dušu. Osim doktora, koji je bio zdrav, odmah mi npm pada kćer od prijateljice, 20 i nešto godina, zdrava kao drijen, koja je od covida dobila obostranu upalu pluća, danima se čekalo hoće li se izvući, na respiratoru. Srećom, izvukla se. I kamo sreće da je jedini takav slučaj.
Ne bih htjela da opet tema skrene u ovom smjeru, a znam da je teoretičare urota i njihovu sljedbu, koja stalno stavlja you tube uradke i vadi neke postotke, teško razuvjeriti. Sve ima podlogu u mentalnom sklopu. Zašto je netko prijemčiv na te teorije.

Vrh

PostPostano: Pon pro 02, 2024 16:02 

I ove ružne riječi "strašne epidemije koja je prijevremeno odnijela slabe" neka ti budu na dušu.

Zašto su moje riječi ružne? To je čista matematika, ako imaš epidemiju koja je u jednoj godini odnijela sve one koji bi inače umrli u razdoblju od par godina, onda je logično očekivati smanjeni ili negativni višak smrtnosti idućih par godina. Nema tu ništa ni ružno ni lijepo, to je statistička činjenica. Primijetio sam da medicinari strašno loše barataju matematikom i statistikom.

Nego, primjećujem da nisi komentirala odakle višak smrtnosti u 2024. godini.

Vrh

PostPostano: Pon pro 02, 2024 17:03 

Ne vodim statistiku a mislim da ni tebi to nije profesija osim ako se ne varam.
Medicinarima je posao medicina.
Statistika je najdosadniji premet a rabi se kao i povijest ovisno kako kome odgovara.
Ne mogu vjerovati da netko ima vremena i volje istraživati statistiku osim ako mu to nije posao, ja ponajmanje imam želju tražiti po bespućima interneta statističke podatkei razbacivati se njima u korist neke svoje teorije/ propagande i mislim da je ovo ponajmanje mjesto za to.
Imaš druge forume gdje se grupiraju takvi ali i tamo je to na alternativi.
I, da, tvoje su riječi ružne, vode na eugeniku (samo slabi umiru) i obezvrijeđuješ time ljude, a još gore, što nije ni istina.

Vrh

PostPostano: Pon pro 02, 2024 17:42 

...

Epidemija i širenje virusa je prvenstveno stvar statistike.
Da, volim matematiku i statistiku i nakon što su se države svijeta prebacile u totalitaristički modus operandi itekako sam imao motiva pratiti modele i statistiku.
Tu sam shvatio da su medicinari trube za matematiku (a kasnije dobio i potvrdu za to na riječkoj medicini). Zato je jedan matematičar Bakić doslovno brisao pod sa hrvatskim epidemiolozima koji nisu znali ni što objašnjavaju a kamoli izraditi modele. Godinama pratim statistiku covida, zato ti i mogu reći da cijela EU sada ima višak smrtnosti, da imamo epidemiju raka i da situacija nije nimalo dobra. I nemamo odgovor zašto je tako. Spominjao se long-covid bar kao neki pokušaj odgovora.

Načelno nemam ništa protiv da bilo tko stavi u sebe što god hoće. Ja ga mogu upozoriti ako znam za neke nuspojave, ali čak i tada ako želi široko mu polje. Cjepivo, heroin, alkohol... slobodna smo bića, svatko neka odluči za sebe. Problem je nastao kada je država putem represivnog aparata krenula u nasilno cijepljenje. Jest da je to bila meka sila, ali je bila sila. Premda se od početka znalo da cjepivo ne sprječava širenje i da u najboljem slučaju koristi samo onom tko ga uzme. A i to ćemo tek vidjeti jer sada već postoji veliki broj znanstvenih radova koji objašnjava mehanizme kojima cjepivo izaziva rak i ugruške. Ostaje "samo" utvrditi je li do toga došlo zato farmaceuti nisu htjeli propustiti priliku za masnu zaradu pa su izašli na tržište nespremni ili je zaista dio neke veće strateške igre. Imam velika očekivanja da će Robert Kennedy Jr. otvoriti javnu raspravu i da će američki pravni sustav odraditi svoj posao.

I za kraj, o kakvoj eugenici zaboga pričaš?! Svi mi imamo viruse u sebi, garantiram ti da sada u sebi imaš virus aktualne gripe, samo je pitanje u kojoj količini i u kakvom ti je stanju imunološki sustav. Naravno da će slabi prije podleći bolesti, a neki i umrijeti. Da, slabi umiru, ljudi su smrtna bića. Nije to nikakva eugenika, osim ako virus i cjepivo nisu napravljeni da namjerno pobiju određeni postotak ljudi, tada bi se moglo govoriti o eugenici.

Vrh

PostPostano: Pon pro 02, 2024 18:25 

Shvatio sam da bi moj upis mogao nekoga tko se cijepio zabrinuti.
Ne treba. Kada se procjenjeni broj mrtvih od covida ili cjepiva stave u relaciju svjetske populacije to su zaista minorni omjeri.

Covid sekta kaže da je od covida umrlo oko 8 miliona ljudi. Ne vjerujem im ni koliko je crno ispod nokta, ali neka im bude.

Anti-covid sekta kaže da je cjepivima ubijeno oko 20 miliona ljudi. Ni to nije nimalo vjerojatan podatak, ali neka i to bude.
To je cca 30 miliona ljudi na 8 milijardi ukupne populacije, 0.3%.
Da nisu mediji napuhali priču ne bi ni znali da se nešto događa.

Da stavim u neke relacije, svake godine se ubije 70 miliona plodova.

Vrh

PostPostano: Pon pro 02, 2024 20:31 

Da, volim matematiku i statistiku i nakon što su se države svijeta prebacile u totalitaristički modus operandi itekako sam imao motiva pratiti modele i statistiku.
Tu sam shvatio da su medicinari trube za matematiku (a kasnije dobio i potvrdu za to na riječkoj medicini). Zato je jedan matematičar Bakić doslovno brisao pod sa hrvatskim epidemiolozima koji nisu znali ni što objašnjavaju a kamoli izraditi modele. Godinama pratim statistiku covida, zato ti i mogu reći da cijela EU sada ima višak smrtnosti, da imamo epidemiju raka i da situacija nije nimalo dobra. I nemamo odgovor zašto je tako. Spominjao se long-covid bar kao neki pokušaj odgovora.

Načelno nemam ništa protiv da bilo tko stavi u sebe što god hoće. Ja ga mogu upozoriti ako znam za neke nuspojave, ali čak i tada ako želi široko mu polje. Cjepivo, heroin, alkohol... slobodna smo bića, svatko neka odluči za sebe. Problem je nastao kada je država putem represivnog aparata krenula u nasilno cijepljenje. Jest da je to bila meka sila, ali je bila sila. Premda se od početka znalo da cjepivo ne sprječava širenje i da u najboljem slučaju koristi samo onom tko ga uzme. A i to ćemo tek vidjeti jer sada već postoji veliki broj znanstvenih radova koji objašnjava mehanizme kojima cjepivo izaziva rak i ugruške. Ostaje "samo" utvrditi je li do toga došlo zato farmaceuti nisu htjeli propustiti priliku za masnu zaradu pa su izašli na tržište nespremni ili je zaista dio neke veće strateške igre. Imam velika očekivanja da će Robert Kennedy Jr. otvoriti javnu raspravu i da će američki pravni sustav odraditi svoj posao.

I za kraj, o kakvoj eugenici zaboga pričaš?! Svi mi imamo viruse u sebi, garantiram ti da sada u sebi imaš virus aktualne gripe, samo je pitanje u kojoj količini i u kakvom ti je stanju imunološki sustav. Naravno da će slabi prije podleći bolesti, a neki i umrijeti. Da, slabi umiru, ljudi su smrtna bića. Nije to nikakva eugenika, osim ako virus i cjepivo nisu napravljeni da namjerno pobiju određeni postotak ljudi, tada bi se moglo govoriti o eugenici.

Zašto gledaš samo jednu stranu?Zašto ne napišeš da postoje znanstveni radovi koji objašnjavaju mehanizme kako covid uzrokuje ugruške?Znanstvene dokaze o istome ne spominješ?Valjda samo cjepivo to uzrokuje?Ako su ova cjepiva tako opasna kako objašnjavaš to što su se Izraelci tako masovno cijepili?Zdravstveni radnici,vojska,svi?Valjda im se ne živi više?Shvaćaš li koliko su oni proračunati i da nema šanse da bi ugrozili postojanje svoje nacije da je cjepivo tako opasno?

Vrh

PostPostano: Pon pro 02, 2024 21:40 

Zašto gledaš samo jednu stranu?Zašto ne napišeš da postoje znanstveni radovi koji objašnjavaju mehanizme kako covid uzrokuje ugruške?

Zato jer nije neka vijest da se pojavi bolest i usmrti određeni broj ljudi.
Ali jest neobično da se pojavi lijek koji ubije veći broj ljudi.

Da, u pravu si, spike protein iz virusa uzrokuje ugruške, postoje radovi koji to dokazuju.
A mrna gneski pripravak (tzv cjepivo) uđe u stanicu i naredi masovnu proizvodnju - spike proteina!

Ali I to je samo prva razina problema, ona kratkoročna koja se iskazala na rok od godinu, dvije i uzrokovala srčane i moždane udare, upale srčane ovojnice, osipe....
Duga razina problema su karcinomi, za što već mjesecima izlaze radovi o kontaminaciji dna fragmentima.
Treća razina problema su prionske bolesti, na dugi rok.
I četvrta razina problema su potencijalne genetske promjene koje će se prenijeti potomstvu.

Izrael je imao strašnu situaciju sa viškom smrtnosti. Kada su bili jedna od najprocjepljenijih nacija imali su najveće probleme sa covidom.
Ne znam zašto su to napravili, i ja bih rekao da su proračunati, ali ne bih se više na to oslanjao.
Jednostavno nikome više ne vjerujem i proći će dugo vremena da povratim kakvo takvo povjerenje.
Čak se i ne furam na neke teške teorije zavjere, skloniji sam vjerovati da je u pitanju stara ljudska slabost - pohlepa, gramzljivost.
Stotine i stotine milijardi dolara je zaradila farmaceutska industrija uz pomoć duboko korumpiranih regulatorskih institucija.
Nadam se da će Kennedy Jr. nešto uspjeti poduzeti i da ćemo bar dobiti nekakve sudske procese.

Vrh

PostPostano: Pon pro 02, 2024 22:28 

Zato jer nije neka vijest da se pojavi bolest i usmrti određeni broj ljudi.
Ali jest neobično da se pojavi lijek koji ubije veći broj ljudi.

Da, u pravu si, spike protein iz virusa uzrokuje ugruške, postoje radovi koji to dokazuju.
A mrna gneski pripravak (tzv cjepivo) uđe u stanicu i naredi masovnu proizvodnju - spike proteina!

Ali I to je samo prva razina problema, ona kratkoročna koja se iskazala na rok od godinu, dvije i uzrokovala srčane i moždane udare, upale srčane ovojnice, osipe....
Duga razina problema su karcinomi, za što već mjesecima izlaze radovi o kontaminaciji dna fragmentima.
Treća razina problema su prionske bolesti, na dugi rok.
I četvrta razina problema su potencijalne genetske promjene koje će se prenijeti potomstvu.

Izrael je imao strašnu situaciju sa viškom smrtnosti. Kada su bili jedna od najprocjepljenijih nacija imali su najveće probleme sa covidom.
Ne znam zašto su to napravili, i ja bih rekao da su proračunati, ali ne bih se više na to oslanjao.
Jednostavno nikome više ne vjerujem i proći će dugo vremena da povratim kakvo takvo povjerenje.
Čak se i ne furam na neke teške teorije zavjere, skloniji sam vjerovati da je u pitanju stara ljudska slabost - pohlepa, gramzljivost.
Stotine i stotine milijardi dolara je zaradila farmaceutska industrija uz pomoć duboko korumpiranih regulatorskih institucija.
Nadam se da će Kennedy Jr. nešto uspjeti poduzeti i da ćemo bar dobiti nekakve sudske procese.

Misli što ti drago ali ja ne znam za nikoga tko se cijepio a da je umro od srčanog,moždanog ili ugrušaka,a cijepili su se skoro svi koje znam stari i mladi,zdravi i teško bolesni i gle čuda svi su još uvijek živi.Zašto si toliko siguran da je to sve zbog cjepiva a ne zbog covida?Mislim ipak je to umjetno proizveden virus i prije pojave cjepiva je uzrokovao pojavu ugrušaka,otpadanje kose i štatijaznam.

Vrh

PostPostano: Uto pro 03, 2024 08:47 

Misli što ti drago ali ja ne znam za nikoga tko se cijepio a da je umro od srčanog,moždanog ili ugrušaka....

Ne znam ni ja, niti od cjepiva niti od covida.
Znam par ljudi koji su umrli i bili pozitivni na covid i znam par ljudi koji su imali infarkte nedugo nakon cijepljenja.
Ali ne mogu ni za jedne ni za druge reći od čega su umrli jer se u to vrijeme nisu radile obdukcije kako bi se ustanovio uzrok smrti.

I nije mi čudno što ih ne znam jer statistika pokazuje kako je iznimno mala vjerojatnost da ćeš nekoga poznavati.
Ako je svaki tisućiti cijepljeni imao problema (1 promil) vjerojatnost da ćeš ga baš ti znati je jako mala. A to je na 4 milijarde cijepljenih ljudi 4 milion pogođenih. A ne vjerujem da je tako veliki omjer bez obzira na nagađanja, realno je da je puno manji. Recimo da je pola miliona ljudi pogođeno, cca jedan na deset tisuća cijepljenih. U relativnom iznosu to je zanemarivo, ali u apsolutnom iznosu radi se o velikom broju ljudi koji su stradali zbog gramzljivosti farmaceutske industrije i korumpiranosti sustava.

Bez obzira na drugačije poglede, mislim da se možemo složiti kako ipak treba doći do istine (kakva god ona bila) i kako treba dati odgovore bar na neka temeljna pitanja:

- Zašto višak smrtnosti ne pada?

- Zašto imamo nagli porast karcinoma i kardio vaskularnih bolesti?

- Zašto imamo nagli porast smrtnosti među sportašima?

- Zašto je dozvoljeno da isti kadrovi cirkuliraju između farmaceutskih divova i regulatornih agencija (recept za korupciju)?

- Zašto je priču oko covida preuzela politika (Recimo sada su u Njemačkoj iscurili dokumenti u kojima je Koch instutut savjetovao smanjenje razine prijetnje, a političari su odbili to provesti. Ili zašto je Plenković posjeo urednike glavnih medija i prstom im prijetio?)

- Zašto već četiri godine imamo strašnu cenzuru svih stručnjaka (znanstvenika) koji se ne slažu sa mainstream narativom?

Ja nemam problema sa istinom kakva god bila. Naravno da mi je stalo do toga da cjepivo napravi što manje štete jer su se cijepili mnogi meni dragi ljudi.
Ali važno je da dođemo do istine kako se ne bi više ponovila situacija da pohlepna gamad koja nema nikakvih moralnih i etičkih granica ne bi ponovili istu stvar, da im se onemogući korupcija zdravstvenog i političkog sustava...

I da se crkve nikada više na zatvore. Ako su trgovine bile otvorene jer su važne, onda su trebale biti otvorene i crkve. To što su biskupi pristali na zatvaranje crkvi je strašno, pristali su na tezu kako vjera nije baš toliko važna. Don Bosco je u vrijeme kolere slao svoje momke da po gradu pomažu zaraženima, a mi smo ostavili starce da bez bližnjih i bez sakramenata umiru u strahu. Ne ponovilo se.

Vrh

PostPostano: Uto pro 03, 2024 11:03 

Podijelio bih jednu osobnu priču, obiteljsku situaciju nakon koje su mi se upalile lampice upozorenja.
Moji roditelji su dobili covid u vrlo ranoj fazi, tokom 2020. godine.
Otac je teški srčani bolesnik, mater je teški asmatičar. Naravno, prepao sam se, spremio stvari i otišao kod njih u stan pratiti što se zbiva.
Nabavio sam oksimetar i otac je u jednom trenutku pao ispod 90%, shvatio sam da ide nizbrdo.
I još sam nešto shvatio, bio je strahovito uplašen. Kada su mu rekli da ima covid njemu je to bilo isto što i smrtna kazna.
Mediji su svaki dan na ekranima prikazivali mrtve, brojali mrtve, svake vijesti su započinjale sa ljesovima...

Ne mora čovjek biti psiholog pa da shvati kako strah nimalo ne pomaže imunološkom sustavu.
Isključio sam im TV da se više ne truju vijestima, a ocu sam iz dana u dan govorio da mu zasićenost kisikom raste premda se cijelo vrijeme vrtila oko 90%.
Tek nakon par dana sam postigao željeni učinak, počeo je vjerovati da neće umrijeti od covida i da to nije smrtna kazna.
Čim sam primjetio tu psihološku promjenu primjetio sam i da postotak zaista raste. Oboje su u idućih desetak dana došli na normalu.

Danas sam uvjeren da je reakcija države bila katastrofalna. Od pumpanja straha do zatvaranja u kuće, sve je doprinosilo smanjenju imuniteta.
Zašto? Pa nije ovo prva velika zdravstvena ugroza sa kojom se čovječanstvo susrelo.

Nakon te epizode za mene ništa više nije bilo isto. U Rijeci sam obilazio mnoge bolesne jer su njihovi bližnji bili prestrašeni i ostavljali im hranu pred vratima. Ja sam ulazio kod njih, pričao sa njima, uvjeravao ih da je to samo jedna gripa koju treba preležati. Učinak tog običnog ljudskog kontakta je bio nevjerojatan, knjigu bi mogao napisati. Obilazio sam bolesne prijatelje liječnike koji su se prestrašeno izolirali od obitelji u jednom dijelu kuće... Tada je sve to bilo normalno, danas kad se osvrnem na tih par godina uviđam u koliko ludilo smo svi skupa bili utonuli. Bog zna koliko je ljudi skončalo zbog straha i gubitka nade. Mediji i politka su odigrali užasnu ulogu.

Vrh

PostPostano: Uto pro 03, 2024 15:48 

Ajoj...Baš mi je žao što si od ajmo reći prosječnog katolika u mojim očima postao teoretičar zavjere, odnosno, još gore, sljedbenik te sljedbe. To je poput sekte koja se širi, dijeli you tube materijale poput svetih spisa i toliko je indoktrinirana da zdravom logikom ne možeš ništa postići.
Stoga, ne namjeravam se više zamarati tvojim upisima.
Drago mi je što spominješ Bakića, ukoliko mislimo na istog, ateistu i pristašu teorija urota koji je toliko ohol da me prijavljivao više puta na facebooku kad sam mu dala realne kontra odgovore. Čak je i facebook te njegove prijave odbacio.
Ne volim se zamarati takvim ljudima pa ću tako i tvoje upise ubuduće preskočiti. Nihil novi sub sole, odkad je svijeta, postoje teoretičari zavjere, sad imaju i vođu Davida Ickea, koji se bori protiv svih religija i sebe je proglasio Božjim sinom.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata