Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto svi 05, 2026 19:11

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Uto svi 20, 2008 16:45 

Vec me duze vrijeme tisti kako se to pojedinci, skolovani ljudi, direktor jedne tvrtke te komisije i delegacije ponasaju u pohodu kroz jednu tvornicu gdje ima puno radnika.
Naime, direktor prolazi svakodnevno kraj radnika u svojoj kosulji i kravati, umjesto "dobar dan" ili da samo kimne glavom, izdvoji vrlo ruzan pogled (farizejski, cinicni) prema radniku koji je tada prisiljen nicice prignuti glavu i nastaviti sa svojim radom. Ovaj se samo razgovara se vecim sefovima, dok je radnik za njega kao beskorisni idiot. Isto je tako bilo kad se pojave njegove delegacije, ja njima glasno 'dobar dan' oni mene gledaju u kriz, stoje i gledaju me, ali ne odzdrave. Gdje je tu red i bonton. ILI SU tako VELIKI prema obicnom radniku da jednostavno IM JE ISPOD CASTI bilo sto progovoriti... Nece vjecno zivjeti. To nam je svima zajednicko
Doista je bijedan ovaj MATERIJALNI svijet. Dao Bog pojedincima da se utope u svojemu bogatstvu.
http://sewhttkr.home.comcast.net/~sewht ... joseph.gif

Vrh

PostPostano: Uto svi 20, 2008 19:35 

crusader je napisao/la:
Vec me duze vrijeme tisti kako se to pojedinci, skolovani ljudi, direktor jedne tvrtke te komisije i delegacije ponasaju u pohodu kroz jednu tvornicu gdje ima puno radnika.
Naime, direktor prolazi svakodnevno kraj radnika u svojoj kosulji i kravati, umjesto "dobar dan" ili da samo kimne glavom, izdvoji vrlo ruzan pogled (farizejski, cinicni) prema radniku koji je tada prisiljen nicice prignuti glavu i nastaviti sa svojim radom. Ovaj se samo razgovara se vecim sefovima, dok je radnik za njega kao beskorisni idiot. Isto je tako bilo kad se pojave njegove delegacije, ja njima glasno 'dobar dan' oni mene gledaju u kriz, stoje i gledaju me, ali ne odzdrave. Gdje je tu red i bonton. ILI SU tako VELIKI prema obicnom radniku da jednostavno IM JE ISPOD CASTI bilo sto progovoriti... Nece vjecno zivjeti. To nam je svima zajednicko
Doista je bijedan ovaj MATERIJALNI svijet. Dao Bog pojedincima da se utope u svojemu bogatstvu.
http://sewhttkr.home.comcast.net/~sewht ... joseph.gif

Ti si i sam dao odgovor Crusader na postavljeno pitanje.....bogati ljudi nisu oholi i jos manje ovako neodgojeni,kako si ih ti opisao...ovo su neki primitivni snobovi....mislis da je to zbog bogatstva,ne on ne shvata da je radnik njegovo proizvodno sredstvo,bez koga ne bi mogao funkcionirati njegov kapital.Ali mene interesira jesu li vjernici...pa makar i tradicionalni?

Vrh

PostPostano: Sri ruj 03, 2008 20:09 

"Jedan covjek ne moze izmjeniti svijet,ali jedan covjek moze izmjeniti sebe.."

Nedavno sam procitala u dnevnim novinama Austrijskim,da cak 75% sefova ,ne rade profesionalno svoj posao...U pocetku ,kako to obicno biva ..mnogo se obeca,a kada cocjek postigne uspjeh u poslu, tesko mu je pruziti jednu lijepu rijec..Mozda ne igra ulogu ni novac,koliko igra ulogu pozicija,ili vrh piramide..tamo gdje se nalizi..
Tako da njemu ..je njegova razina,vrh piramide..najvaznije.A kako najcesce tvrde,da je problema mnogo,posla mnogo ...svi rade na tome ,da se svede na "sparanje",pa i kada se sparanje sprovodi,provodi se prvo od temelja piramide...To pisem iz iskustva moje firme...
Nisu ni svi sefofovi jednaki...Mislim da je to covjekov karakter...koji odlucuje...
tako da ne mislim da i oni bogati ,ne smeta sto su bogati, samo ako to bogatsvo ispravno koristi...Znaci onaj tko ima vise,trebao bi i vise da daje...A svi smo ljudi,a kako to obicno u zivotu biva..cim vise imas vise i trosis...I tako se svi polako prilagodimo takvom zivotu..
Zalosno je sto taj vrh ne vidi da ne moze vrh piramide da opstane ,bez cvrstog temelja piramide..Moram da pohvalim neke ljude ,koji se ponasaju prema svima jednako ,i svakom covjeku pruze ruku i imaju jednu lijepu rijec...
Zato mislim,da bi promjenili nesto,moramo prvo promjeniti sebe...jer kada se promjenimo mi sami, onda se sve oko nas mijenje samo od sebe...Pa tako i taj vrh piramide postaje drugaci...

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata