Lucijan Antun je napisao/la:
Meni su najdraži oni kojima je u središtu propovjedi Bog i ono što Bog čini ili je učinio za nas, odn. kakav je Bog.
I meni.
Ima onih koji naviještaju ali i onih koji se uvijek s nečim obračunavaju.
Crnilo i prepucavanje imam, ako hoću, čim otvorim bilo koje novine.
U Crkvu dođem na duhovnu okrijepu, želim poslije svake Mise postati radosnija i bolja.
Naš župnik ne propušta priliku da naglasi Božju ljubav, dobrotu i milosrđe; međutim zna i "odrezati" kad treba. Kad "odreže" to nije usmjereno na osobu, nego da upozori kako izbjeći zamke ovoga svijeta za naše duše.
Ima nekih dijelova njegovih propovijedi koje sam ponijela sobom u svakodnevnicu i pritom mi jako pomažu.
Recimo:
postoji dobro i postoji zlo...između toga nema ništa, nemojte se zavaravati i praviti kompromise...
postoji istina i postoji laž....između nema ničega...Evo i sad mi odjekuje onaj njegov jasan, glasan i siguran glas kojim zbori i prenosi istinu...
Ipak, nije lako svećenicima, nije uopće. Ako ne upozore na neki način i na zlo koje je danas prisutno u svijetu dio vjernika će upasti u zamku i zaboraviti da je prihvatiti Krista odgovoran čin. Primiti Gospodina u svoj život je jedna generalna odluka koja mora utjecati na čitav niz naših malih i velikih svakodnevnih odluka i nije uvijek lako slijediti Ga. Pa i apostoli su rekli: "Teška je to besjeda!"