|
Ja sam pročitao članak i mogu reći da je ovaj svečenik postupio primjereno s vjerskog stajališta, zašto bi se crkva u trenutku smrti trebala prilagođavati ljudima koji čitav život nisu trebali župnika a onda odjednom kad smisle očekuju od crkve da im povlađuje i da kaže da je takav život uredu. Ovaj zet pokojnice nije vjernik niti je pokušao razumjeti svečenika i ujesto da to shvate kao poticaj , shvatili su to kao napad. Ljudima je nezgodno da ukop prođe bez svečenika jer je tako dostojanstvenije nego kad te samo stave u raku i zatrpaju kao .... I kod mene se nedavno desilo da je djete od dvije godine umrlo nekršteno u obitelji u kojoj je otac rastavljen tj. živi sa drugom a ni ona nije krštena .... Uglavnom svečenik je na kraju pristao da kao čovjek dođe i vodi ukop , ne službeno kao svečenik , ali je zato oprao i roditelje i sve prisutne, kako nije bilo ni volje ni želje da se djete krsti . Ali u ovom slučaju je urodilo plodom tako da su ovi roditelji u kratkom vremenu krstili drugo mlađe djete.
_________________ Tražite kraljevstvo nebesko sve ostalo će vam se dodati !!!
|