Evo nečeg prilično zanimljivog:
Ovo sam kopirao sa Forum.hr, to je napisao jedan korisnik, a on je to kopirao sa Islambosna.org, ja ovdje nikoga ne pokušavam "obratiti" na islam

, nego ovo zvuči kao da bi moglo valjati i za katolike:
Citat:
Zamislite ovakvu situaciju: dolazite kod jednog svog prijatelja na sijelo, tako sijedite i pricate i ti onda predlozis svom domacinu: "De, bolan, reci svojoj zeni da se skine i da sjedi s nama u donjem vesu!?" Pitanje bili covjek zivu glavu odatle izvukao, a najmanje sto bi se desilo, zavrsio bi napolju, direkt. Ali pazite sad...
nevjernici nadjose mjesta gdje je tako nesto sasvim "normalno", pa se i mnogi muslimani povedose za njima. A to su javna kupalista: plaze, bazeni, u zimskim danima zatvoreni bazeni itd. E sad tamo, ne samo da ce taj vas prijatelj skinuti svoju zenu, nego i svoje kcerke i sinove, i sve to smatrati normalim.
Na takvim mjestima kceri se skidaju pred svojim ocevima, ocevi pred svojim kcerkama, sinovi pred svojim majkama, majke pred svojim sinovima, i svi tako obuceni tj. ne obuceni izlaze na plaze na kojima su na stotine, mozda na hiljade ljudi. Svi ti ljudi su, u tim trenucima, u mogucnosti da gledaju u ta skoro gola tijela, a Allah zna, koliko i kakvih ljudi, sa svojim bolesnim srcima, dolaze na takva mjesta.
Kako se blizi ljeto i ljetni odmori, mnogi se spremaju i planiraju da koju sedmicu odu na razna ljetovalista kako bi se odmorili i kako bi im tijela dobila ljepu, tamnu boju. Dragi brate i postovana sestro, prije nego se odlucite i odete na ovakva mjesta, upitajte se da li su takva mjesta draga Uzvisenom Allahu. Zaista, da li su? Sami ce te zakljuciti da su morske i ine plaze, gdje se muskarci i zene ovako skidaju jedni pred drugim, sejtanska mjesta, i da je nad takvim mjestima, zasigurno, Allahova srdzba.