Silas je napisao/la:
Zadnjih godina svjedoci smo agresivne kampanje u svim hrvatskim medijima koji slijepo slijedile obrasce rada Hollywooda i MTV - ja. U emisijama kao što su 'In magazin', 'Red Carpet', 'Big Brother', 'Farma' ... neprestano se propagira bolesno i izopačeno ponašanje. Osobe kojima je potrebna stručna pomoć često su 'zvijezde' ili čak voditelji tih emisija. Takvi sadržaji se emitiraju u popodnevnim i ranim večernjim terminima.
Ovo bih htjela izdvojiti, mada znam da je posebna tema.
... koliko se danas niječe grijeh, pogotovo na području spolnosti, i ne samo da se niječe, nego predstavlja kao nešto prihvatljivo i reklamira se na sve načine...
A znamo da grijeh (ono što se zbiva na duhovnom planu) ima posljedice i u psihi i u tijelu, jer je čovjekova "struktura" jedinstvo duše (psihe), tijela i duha, a to je međusobno toliko povezano i isprepleteno da se ne može samo klasičnom medicinom liječiti ono što je ustvari bolest duha.
Sigurno već znate da je to ono o čemu govori prof. Ivančić u knjizi "Dijagnoza duše i hagioterapija", kojeg ja izrazito cijenim, mada znam da i hagioterapija ima svoje granice. Među primjerima iz prakse navodi se i slučaj 25-godišnjeg mladića koji je radi traume u djetinjstvu u sebi otkrio spolne sklonosti koje nije mogao prihvatiti niti racionalizirati, pa je potražio savjet u Centru za duhovnu pomoć. Razgovorom i molitvom kroz nekoliko mjeseci uspio je prihvatiti svoju spolnost kao Božji dar i promijeniti svoj život.