Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 22:30

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 131 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri ruj 20, 2023 07:00 

https://katolik.hr/563-izvan-crkve-nema-spasenja

Kronološki pregled oko ustanovljenja dogme i tumačenja

Vrh

PostPostano: Sri ruj 20, 2023 10:47 

Postavio sam ti pitanje.

I odgovorila sam. Čovjek s takvim stavom poput tebe nema što polemizirati.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 20, 2023 11:36 

I odgovorila sam. Čovjek s takvim stavom poput tebe nema što polemizirati.

Ne, nisi mi odgovorila. Ja sam napisao jedno, ti si napisala nesuvisli komentar koji nema veze s onime što sam napisao. Da ne znam bolje, rekao bih da si dijete koje je tek naučilo pisati i čitati, pa eto nisi u stanju odgovorit na jednostavno pitanje. Ovako je samo jadno. Ili odgovori na pitanje, ili ne laži da si na to pitanje odgovorila.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 20, 2023 14:16 

Ne, nisi mi odgovorila. Ja sam napisao jedno, ti si napisala nesuvisli komentar koji nema veze s onime što sam napisao. Da ne znam bolje, rekao bih da si dijete koje je tek naučilo pisati i čitati, pa eto nisi u stanju odgovorit na jednostavno pitanje. Ovako je samo jadno. Ili odgovori na pitanje, ili ne laži da si na to pitanje odgovorila.

Grdo si ženski napisav. Jedan pravovjerni i tradicionalni katolik pa da ovako piše?! :shock: Da to napiše jedna bezobrazna i neodgojena modernistička klada poput mene npr. bi čovjek još nekak razmev. Ali ti JMertz1917 da tako nešto napišeš. Stvarno si me razočarao. :lol:

Lepo sam ti napisav totus tuus, i ponovo ti pišem, citiram;

Ne znaš ti s kim imaš posla. Su ti te ljudi jedne čistam druge fare, bumo rekli: tradicionalne fare. :lol: A mi smo bagra i sirotinja. Rekao sam ti već, i ponovo ti kažem: čuvaj se "pravovjerja" kojeg ti prodaje ova žena koja piše pod nickom Majkićka. Beži od toga ko vrag od tamjana.

Ovaj JMertz1917 je bezopasan, pročitao je dva-tri članka o pravovjerju u ovoj internet-žabokrečini, da sad ne kažem autora N.N. i postao je pravovjeran. Njega se ne trebaš bojati, Majkićka je ta koja kolo vodi. :|

Ne vidim iz tih postova nimalo onog najvažnijeg, ljubavi.

Tako je. Samo ljubav. I ne zaboravi;

Ljubav je Bog :))

Vrh

PostPostano: Sri ruj 20, 2023 15:45 

Hm, a da izmoliš jednu krunicu za smirenje, poniznost, ljubav?
Ništa katoličkog tu ne vidim...
Što si pitao, već sam zaboravila...ajmo vidjeti...
"A zašto bi onda itko uopće i trebao biti katolik ako se mogu spasit i oni koji "čine dobra djela", a nisu katolici?"
Zašto bi itko trebao...?
Nitko ništa ne bi trebao. Stvar je odluke, svatko odlučuje za sebe.
Ako netko želi biti katolik zbog straha da mu inače nema spasa, mislim da je potpuno krivi razlog. I takvi se mogu nazivati katolicima, ali samo nazivati.
Ja sam katolik (rekoh puno puta, slab katolik), jer se želim približiti Kristu, želim da se Bog proslavi u meni i ja u Njemu, da se ponosi sa mnom, da budem onakva kakvu me zamislio, u Njegovoj milosti. Opet kažem, slabo mi to ide. No, to je moj put i puno puta mi padne npm ona "Vjerujem, pomozi mojoj nevjeri..." Svatko ima svoj put i ne solim nikome pamet.
Da, Fran, Bog je LJUBAV.

1 Ivanova 4:7-21
Volimo jedni druge, dragi moji, jer ljubav dolazi od Boga. Svaki koji voli, od Boga je rođen i poznaje Boga. Tko ne voli, nije upoznao Boga jer Bog je ljubav

Vrh

PostPostano: Sri ruj 20, 2023 16:27 

Hm, a da izmoliš jednu krunicu za smirenje...

Tak tak, za smirenje. :lol:

Ništa katoličkog tu ne vidim...

Samo "tradicionalno".

Ja sam katolik (rekoh puno puta, slab katolik), jer se želim približiti Kristu, želim da se Bog proslavi u meni i ja u Njemu, da se ponosi sa mnom, da budem onakva kakvu me zamislio, u Njegovoj milosti. Opet kažem, slabo mi to ide. No, to je moj put i puno puta mi padne npm ona "Vjerujem, pomozi mojoj nevjeri..."

Svi smo mi takvi. Svi do jednog. :| Osim ovih "tradicionalnih". Napisao sam ti već, i ponovo ti pišem: bagru i sirotinju spašava milosrđe, tradicionalne - vlastita pravednost. :|

Nikaj se ti neboj totus tuus, vidi šta ove dogme govore, citiram;

God gives all innocent unbelievers (infideles negativi) suffienct grace to achieve eternal salvation. (Sent. certa.)

Despite men's sins God truly and earnestly desires the salvation of all men. (Sent. fidei proxima.)

Christ did not die for the predestined only. (De fide.) Christ died not for the Faithful only, but for all mankind without exception. (Sent. fidei proxima.)

To su dogme totus tuus, to su doslovno dogme svete mati Crkve i to katoličke. Itekako imamo razloga za nadu. :)

Ne zaboravi totus tuus;

Bog ljubi svakog od nas kao da je jedini na svijetu. Sv. Augustin (cti. prema: John H. Hampsch "Vjera - ključ do Božjeg srca")

Ništa na svijetu ne dostiže vrijednost jedne jedine duše. Sv. Ivan Zlatousti (cit. prema: Joseph Ratzinger "Dogma i navještaj")

Gloria Dei vivens homo - Slava je Božja živi čovjek. Sv. Irenej Lionski "Adversus haereses"

Jako sam važan kad je Bog umro za mene! Sv. Alfonz Liguori "Kako ćemo ljubiti Isusa Krista"

DS 2866 Poznato je nama i vama, da oni koji se nalaze u nesavladivom neznanju oko naše presvete religije, i koji revno obdržavaju naravni zakon i njegove zapovijedi koje je Bog upisao u srca svih ljudi, i koji su spremni pokoravati se Bogu, koji provode pošten i ispravan život, mogu snagom božanskog svjetla i uz pomoć milosti, postići vječni život, jer Bog koji u potpunosti vidi, istražuje i pozna duh, duše, misli i sklonosti svih, po svojoj najvećoj dobroti i milosrđu ne može nikako trpjeti, da itko bude kažnjen vječnim mukama tko nema krivnje slobodno počinjenog grijeha.

Vidi u čemu je razlika između bagre i sirotinje i onih koji su tradicionalni, u ovoj rečenici, citiram;

...kršćanin je onaj čovjek koji je svjestan toga da u svakom slučaju živi od milosti... Joseph Ratzinger "Uvod u kršćanstvo"

Bagra i sirotinja je svjesna da je svaki udisaj, svako dobro djelo, svaki korak - milost Božja. A tradicionalni zna da to sve dolazi od njegove pravednosti. Sad netko se ovde vara, vrijeme će pokazati tko. :|

Vrh

PostPostano: Sri ruj 20, 2023 18:53 

Modernisti su oni koji nisu tradicionalisti :;
A bogataši vjere znaju da ih vlastita vjera spašava držanjem riječi Isusa Krista Učitelja u ljubavi i miru - radosti, prihvaćanju i služenju u zahvalnosti u zajednici svih nas :DD
Siromasi duhom (potpis) znaju da gotovo ništa ne znaju :))
I da je bolje da ne odgovaraju u nadmetanju znanjem kad ne znaju :;
Oni znaju samo da su od ljubavi, sa ljubavi i kroz ljubav :D

Lk 8, 16-18
"Nitko ne užiže svjetiljke da je pokrije posudom ili stavi pod postelju, nego je stavlja na svijećnjak da oni koji ulaze vide svjetlost.
Ta ništa nije tajno što se neće očitovati; ništa skriveno što se neće saznati i na vidjelo doći."
"Pazite dakle kako slušate. Doista, onomu tko ima dat će se, a onomu tko nema oduzet će se i ono što misli da ima."

Hvala ti Bože na očaravajućem daru ljepote stvorene u ljubavi :DD

Vrh

PostPostano: Sri ruj 20, 2023 19:43 

https://katolik.hr/563-izvan-crkve-nema-spasenja

Kronološki pregled oko ustanovljenja dogme i tumačenja

To je u redu, a što ti bi pa si pokušavao dokazivati tvrdim dušama kako su u krivu pomoću šizmatičkih stranica!?

Vrh

PostPostano: Sri ruj 20, 2023 19:45 

totus tuus je napisao/la:
Ovaj JMertz1917 je bezopasan, pročitao je dva-tri članka o pravovjerju u ovoj internet-žabokrečini, da sad ne kažem autora N.N. i postao je pravovjeran. Njega se ne trebaš bojati, Majkićka je ta koja kolo vodi.

Ne kmeči iako ti priliči.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 20, 2023 19:57 

Nije nikakav misterij da sotona želi odvući ljude od Katoličke vjere u raznorazna krivovjerja i šizmu. Otuda i to silno nastojanje modernizma (sinteze svih hereza) da se mogu spašavati i ljudi izvan Katoličke Crkve. Zapitaju li se modernisti ikada što ih nadahnjuje na protivljenje da ljudi postanu Katolici? Kako savjest može toliko otupjeti da se odgovor na takvo jednostavno pitanje uopće ne daje niti se itko pita to logično pitanje.
Naći će bezbroj izgovora za sladunjavu ispraznost, prijezir i omalovažavanje onih koji su se samo usudili reći koji put vodi u propast i ono što je Katolička Crkva naviještala od kada ju je Krist osnovao.

Vrh

PostPostano: Čet ruj 21, 2023 05:24 

Sotona i zlo nisu negdje vani, kod drugoga, a ja pravednik i ispravan... jadan... mučenik, trpeći...

Baš suprotno: zlo je u mojem srcu kad ne mogu u ljubavi i zahvalnosti prihvatiti odluku drugoga i razumjeti ga.
Zlo je u meni kad nisam u vjeri!
Kad imam za Boga ovozemaljsko: pravednost, jednakost, ispravnost, efikasnost, garancije, osiguranje, financije, utjecaj ... Kad sam licemjeran govoreći i pripadajući određenoj skupini samo da se pokažem i dokažem, a u biti imam agendu prava i pravednosti, etike i morala ovog svijeta kao osnovu. A ljubav samo pokazujem kad sam prihvaćen, priznat i kad se slavi moje/moji i mene... U biti kad ljubav nije osnova nas/mene, tada to i nije ljubav.
To je odmak od vjere koji dovodi do nesigurnosti, straha i neizvjesnosti... Jer takva je osnova ovog prevrtljivog svijeta koji ne donosi apsolutni čvrsti temelj...
Privid nedostatka ljubavi dovodi do puno privida kao npr. da mi je nešto potrebno (uputa Isusa kako moliti u vjeri da sve imam/imamo).

Nije stvar da li se tko može spasiti, kad će biti svi spašeni = kad povjeruju u ljubavi i slobodi svatko za sebe ne obzirući se kako drugi, kako svi...
Vjera u Boga je osnova i kad je u mojem srcu vlastita vjera, ja sam spašen. Kraljevstvo nebesko je u srcu tj. nema odlike prolaznog: mjesto i vrijeme; no proslavlja se u ovome svijetu :;

Svijet je odlično skrojen. Radosni smo! Bogu hvala! :DD

Vrh

PostPostano: Čet ruj 21, 2023 05:49 

viz je napisao/la:
Svijet je odlično skrojen. Radosni smo! Bogu hvala!

Hippy pogled na stvarnost nikada nije bio realan ni istinit pa nije ni u ovom slučaju. Svijet je ranjen grijehom i u njemu iskreni katolici, ali i drugi realno pate. Spasenje duše u takvoj situaciji je vrlo teško i tome neće pripomoći džoint ljubavi koji u stvari umrtvljuje i otupljuje.

Vrh

PostPostano: Čet ruj 21, 2023 10:53 

[url=https://www.katolicki.info/forum/viewtopic.php?p=46986#p46986]Majkićka » Sri ruj 20, 2023 19:45[/url] je napisao/la:
Ne kmeči iako ti priliči.

[b]totus tuus je napisao/la:

[b]Ovaj JMertz1917 je bezopasan, pročitao je dva-tri članka o pravovjerju u ovoj internet-žabokrečini, da sad ne kažem autora N.N. i postao je pravovjeran. Njega se ne trebaš bojati, Majkićka je ta koja kolo vodi.

Ovo je bezobrazno, riječi koje nikad nisam rekla, stavljaju se ispod mog nicka :x :cry: :evil:

Vrh

PostPostano: Čet ruj 21, 2023 12:56 

Imaš pravo, nisi ti to napisala već ttejac. Nekako se potkralo krivo citiranje.
Trebalo je biti:
Zgubidan Fran26 je napisao/la:
Ovaj JMertz1917 je bezopasan, pročitao je dva-tri članka o pravovjerju u ovoj internet-žabokrečini, da sad ne kažem autora N.N. i postao je pravovjeran. Njega se ne trebaš bojati, Majkićka je ta koja kolo vodi.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 22, 2023 05:24 

Hippy pogled na stvarnost nikada nije bio realan ni istinit pa nije ni u ovom slučaju. Svijet je ranjen grijehom i u njemu iskreni katolici, ali i drugi realno pate. Spasenje duše u takvoj situaciji je vrlo teško i tome neće pripomoći džoint ljubavi koji u stvari umrtvljuje i otupljuje.

Istina je da je Krist pobijedio ovaj svijet!
Radost je to velika :))

Realno pate mnogi, a mogu i apsolutno slaviti Boga!
Na svakome je od nas!

Držati riječi Isusa je radost velika, pa ću ponoviti
Lk 8, 16-18
"Nitko ne užiže svjetiljke da je pokrije posudom ili stavi pod postelju, nego je stavlja na svijećnjak da oni koji ulaze vide svjetlost.
Ta ništa nije tajno što se neće očitovati; ništa skriveno što se neće saznati i na vidjelo doći."
"Pazite dakle kako slušate. Doista, onomu tko ima dat će se, a onomu tko nema oduzet će se i ono što misli da ima."

Mogu poslušati, a mogu i ne poslušati.
Radost, mir i sreća se brzo gube i zamjenjuje ih patnja, muka, strah (prividi nedostatka ljubavi).
Vjera se teško može sakriti jer je slavlje u zajednici.
Slavlje se ne skriva :DD

Bogu hvala :DD

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 131 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata