Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto svi 05, 2026 01:38

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 182 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet ruj 15, 2023 10:49 

Sinoć sam probala slušati tog Bundala...ne mogu.
To je za moju nonu, te generacije. I nije baš najpismeniji.

meni je skroz dobar
slušao sam njegove emisije na radio još 1991. i jako me je privukao praktičnoj vjeri
i zainteresirao da počnem dublje "istraživati" vjeru i praktično živjeti

Vrh

PostPostano: Pet ruj 15, 2023 11:17 

https://narod.hr/sport/pravi-ronaldo-se ... mog-zivota

evo jedan lijep primjer ulaska u KC :))

Vrh

PostPostano: Pet ruj 15, 2023 12:20 

Za Totus tuus:
na jednoj drugoj temi smo pričali o mužu i njegovoj nevjeri
Evo vezano za ovu temu , šta on kaže vezano za tvoje pokušaje da od atesita ( ili vjernika neke druge vjere ...ne sjećam se da li si možda spominjala da je musliman?) postane katolik?
Šta ga najviše spriječava da povjeruje u spasonosnu objavu Isusa Krista po njegovoj Crkvi?
šTA MU NAJVIŠE SMETA ZA OBRAĆENJE?

Vrh

PostPostano: Pet ruj 15, 2023 15:40 

meni je skroz dobar
slušao sam njegove emisije na radio još 1991. i jako me je privukao praktičnoj vjeri

Čini mi se da se uživio u ulogu Isusa.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 15, 2023 15:43 

Za Totus tuus:
na jednoj drugoj temi smo pričali o mužu i njegovoj nevjeri
Evo vezano za ovu temu , šta on kaže vezano za tvoje pokušaje da od atesita ( ili vjernika neke druge vjere ...ne sjećam se da li si možda spominjala da je musliman?) postane katolik?
Šta ga najviše spriječava da povjeruje u spasonosnu objavu Isusa Krista po njegovoj Crkvi?
šTA MU NAJVIŠE SMETA ZA OBRAĆENJE?

Već sam puno puta napisala, ateist je. kakav musliman? Kakva nevjera? Nikad mi nije bio nevjeran. Spriječava ga to što ne vjeruje u postojanje Boga, zagrobni život, tako je odgojen od rođenja. Valjda mu Bog nije dao milost da preispituje, jer ga to uopće ne zanima.
Nikom ne radi zlo, pomaže gdje može i ne vidim što bi bio u Paklu.

Vrh

PostPostano: Pet ruj 15, 2023 16:12 

meni je skroz dobar

I meni je Rajko jako dobar evangelizator i uzivao sam slusati neka njegova predavanja

Vrh

PostPostano: Sub ruj 16, 2023 08:47 

Propovijedanje Rajka Bundala jest moderno koketiranje s ezoterijom. To sigurno nije tradicionalan način prenošenja vjere koji su radile nečije prabake. O učinkovitosti takvog evangeliziranja govori i to da nije mogao poučiti svoje najbliže članove obitelji da ostanu u Katoličkoj Crkvi. Nije to krucijalan dokaz neispravnosti jer roditelji ipak danas ne određuju toliko puno život svoje djece. No to njegovo ozdravljanje kroz naraštaje i prenošenje grijeha jesu neka vrsta uvođenja u tajne spoznaje tj. zapravo ezoterija.

Vrh

PostPostano: Sub ruj 16, 2023 12:12 

Već sam puno puta napisala, ateist je. kakav musliman? Kakva nevjera? Nikad mi nije bio nevjeran. Spriječava ga to što ne vjeruje u postojanje Boga, zagrobni život, tako je odgojen od rođenja. Valjda mu Bog nije dao milost da preispituje, jer ga to uopće ne zanima.

krivo si shvatila...kad sam rekao nevjera mislio sam na VE-vjeru,da ne vjeruje u Boga :)
ne na bračnu nevjeru!
Za da je možda porijeklom musliman sam onda krivo zapamtio...ispričavam se
Za pakao sam rekao vjerojatno će biti...nisam rekao da će sigurno biti
zašto...zbog onoga što kaže nauk kc u KKC-846 do 848
Sama si ih jednom c/p na jednu temu i dobro znaš šta u njima piše
Budući da nije u nezabludivom neznanju, on po nauku KC ne može biti iznimka da se spasi po Božjem milosrđu

Ovo razmišljanje koje ti navodiš ( on je dobar nikome ne čini zlo...kako bi mogao biti u paklu? Nema veze što sam i svjesno ne želi biti unutar KC iako mu nije nepoznat Isus i božja Crkva_KC) je jedan od razloga ZAŠTO MNOGI suvremeni ljudi ne vjeruju u Boga
Razmišljaju UPRAVO na taj način kako si ti gore navela

Ja sam dobar, nisam nikoga ubio...ne činim nikakvo zlo, nisam ništa gori-a od mnogih katolika...zašto bih trebao postati katolik, vjerovati u Isusa Krista??
Ako Boga ima biti ću spašen-a jer sam dobar, nikome ne činim zlo!
Po tome nitko ne mora biti katolik da bi se spasio...dovoljno je biti dobar!

Vrh

PostPostano: Sub ruj 16, 2023 14:57 

Ako se tvoj muž ne obrati ići će u pakao. To nije nikakvo osuđivanje, već službeni nauk Crkve. A ako ti "ne vidiš zašto bi bio u paklu" onda ili ne poznaješ nauk (što je malo vjerojatno), ili se prepuštaš oholosti i ideš protiv Crkve. Nažalost, s obzirom na to da se radi o bliskoj osobi, mnogi ljudi (pa i ti) traže nekakve izgovor ili "loophole" ne bi li opravdali tu osobu, pa tako i sami upadaju u niz grijeha.

Vrh

PostPostano: Sub ruj 16, 2023 19:52 

Tako je
TT ga treba i dalje pokušavati obratiti na vjeru , jedinu ispravnu vjeru u kojoj je puni istine i spasenje
ako ne ide riječima onda molitvom i samo molitvom
Sv.Monika se čak 32 godine molila Bogu za obraćenje njenog sina manihejca Aurelijusa Augustina
I kada se Božjom milošću AA obratio postao je najveći naučitelj i teolog KC...na kraju i hiponski biskup :))

Vrh

PostPostano: Ned ruj 17, 2023 10:20 

ako ne ide riječima onda molitvom i samo molitvom

I pokora je jako bitna pa u tom smislu treba postiti i činiti druga pokornička djela. Istaknula bih post kao moćno oružje u zauzimanju za druge pred Bogom.

Vrh

PostPostano: Ned ruj 17, 2023 11:09 

I pokora je jako bitna pa u tom smislu treba postiti i činiti druga pokornička djela. Istaknula bih post kao moćno oružje u zauzimanju za druge pred Bogom.

naravno i postom...i milosrdnim djelima i ljubavlju

Vrh

PostPostano: Pon ruj 18, 2023 05:36 

Sva djela bez ljubavi (u jarmu) imaju gorak ukus.
Sva djela koja radim bez davanja slobode, nisu napravljena s ljubavlju.

Ne volim pisati o trunju (ti razgovori), već o kladetini (ja razgovor) :;
Imam hrpu toga za napraviti sa ljubavlju, a ne zbog prošlosti, kulture, morala, etike, logike, pripadnosti, agende (licemjerja).

Sebe mijenjam samom prisutnošću tj. odabirom kad sam u jarmu s ljubavi (živim u prihvaćanju) i sve ide onako kako treba biti: u sreći, radosti i miru. :))
U jarmu nismo sa nekim drugim. Taj drugi ima vlastiti jedinstveni jaram i samo ljubav mi/nam treba da bude sladak život (a ne privid nedostatka ljubavi).

Vlastitim životom mogu drugoga potaknuti da razmisli, no to ne radim ciljano.
Često mogu samo pogoršati situaciju jer mnogi kad vide da sam radostan, a muka i neuspjeh je u zraku - osjeća se sablazan...
A to mi nije cilj.
Cilj mi je samo slaviti život, slobodu, ljubav, promjene, Boga :DD

U vjeru se dolazi na načine koji su čudni, nelogični, neuobičajeni, iznenađujući. Načine koji nisu od ovoga svijeta.
Samo jedan nam treba u jarmu. On nije od ovoga svijeta.

Vjeru su za Isusova života svjedočili obični nevjernici svojom vlastitom vjerom.
Sam Isus je više puta spomenuo one koji pozivaju na regule, pravila, kulturu, moral, etiku, pokazivanje, pravednost, ispravnost...

U ovome relativnom promjenjivom svijetu ne želim se kleti u ništa, ali mogu reći da je jaram jako sladak i život u slobodi i miru je očaran ljepotom Božjom :DD

Vrh

PostPostano: Pon ruj 18, 2023 11:00 

naravno i postom...i milosrdnim djelima i ljubavlju

Ovo zajednički odgovaram svima koji misle da će mi muž završiti u Paklu.
Neću više ponavljati. Ako netko misli da bivstvovanjem u crkvi i primanjem sakramenata dobija mjesto u Raju, bez obzira koliko mu je srce tvrdo ili oholo ili niz toga, taj ima problem. I to veliki.
Hrki, kako misliš da mom mužu nije nepoznat Isus? Pa očito mu je nepoznat.
Rekoh, prije će u Raj nego ja. Bog zna što je kome u srcu i On je taj koji odlučuje.
Uhvatili ste se "propisa" kao pravi farizeji. No Božja je iznad ljudske, stoga, ne brinite. :;
Ptpisujem sve što je viz napisao.
Hrki, naravno da nije nužno biti katolik da bi se spasio.

Vrh

PostPostano: Pon ruj 18, 2023 11:06 

Ovo zajednički odgovaram svima koji misle da će mi muž završiti u Paklu.
Neću više ponavljati. Ako netko misli da bivstvovanjem u crkvi i primanjem sakramenata dobija mjesto u Raju, bez obzira koliko mu je srce tvrdo ili oholo ili niz toga, taj ima problem. I to veliki.
Hrki, kako misliš da mom mužu nije nepoznat Isus? Pa očito mu je nepoznat.
Rekoh, prije će u Raj nego ja. Bog zna što je kome u srcu i On je taj koji odlučuje.
Uhvatili ste se "propisa" kao pravi farizeji. No Božja je iznad ljudske, stoga, ne brinite. :;
Ptpisujem sve što je viz napisao.
Hrki, naravno da nije nužno biti katolik da bi se spasio.

Nitko ne može tvrditi da netko, pa čak niti Juda, nije došao u nebo. Bog nas sve želi dovesti u nebo, nikoga ne želi isključiti
papa Franjo Link
Slažem se s tobom da ima dosta farizejštine na ovom forumu i pojedincima bi bilo bolje da se brinu za vlastito spasenje umjesto spasenja tvoga muža.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 182 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 13  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata