Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet lip 04, 2026 17:03

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 467 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32
Autor Poruka
PostPostano: Sri lip 03, 2026 17:56 

Istina u Crkvi ne ovisi o tome tko ima višu službu, nego o tome je li nešto u skladu s Objavom, Predajom i trajnim naukom Katoličke Crkve.
Glupo je pričati kako se nikada ne smije kritizirati biskup jer onda se ne bi smjelo spominjati kritike koje su izrekli sv. Atanazije, sv. Katarina Sijenska ili sv. Pavao kada se javno suprotstavio sv. Petru u Antiohiji (Gal 2,11). Nažalost povijest Katoličke Crkve puna je primjera gdje su pojedini biskupi, pa čak i veliki dijelovi hijerarhije, bili u zabludi ili nedovoljno jasni.
Nadalje, nitko razuman ne tvrdi da je netko u pravu samo zato što se zove Fućak, Mijić ili Petrušić. Pitanje je jesu li njihovi argumenti točni. Napad na osobu kako to ovdje na forumu notorni trol čini nije odgovor na argument već pokvarena glupost. Katolička vjera nije kult ličnosti ni biskupa ni novinara. Katolik nije dužan pitati tko je nešto rekao, nego je li to u skladu s vjerom koju je Katolička Crkva uvijek i posvuda naučavala.

Vrh

PostPostano: Čet lip 04, 2026 16:19 

Istina u Crkvi ne ovisi o tome tko ima višu službu, nego o tome je li nešto u skladu s Objavom, Predajom i trajnim naukom Katoličke Crkve.
Glupo je pričati kako se nikada ne smije kritizirati biskup jer onda se ne bi smjelo spominjati kritike koje su izrekli sv. Atanazije, sv. Katarina Sijenska ili sv. Pavao kada se javno suprotstavio sv. Petru u Antiohiji (Gal 2,11). Nažalost povijest Katoličke Crkve puna je primjera gdje su pojedini biskupi, pa čak i veliki dijelovi hijerarhije, bili u zabludi ili nedovoljno jasni.
Nadalje, nitko razuman ne tvrdi da je netko u pravu samo zato što se zove Fućak, Mijić ili Petrušić. Pitanje je jesu li njihovi argumenti točni. Napad na osobu kako to ovdje na forumu notorni trol čini nije odgovor na argument već pokvarena glupost. Katolička vjera nije kult ličnosti ni biskupa ni novinara. Katolik nije dužan pitati tko je nešto rekao, nego je li to u skladu s vjerom koju je Katolička Crkva uvijek i posvuda naučavala.

Fran
Moram se na vas osvrnuti poradi vas.
Vi nikako da mene citirate gdje sam ja to neposlušna papi?! Onda tvrdite da sam (neposlušna) tradicionalista da bi mi u istom tom postu objasnili da se ne trebam nadati da sam tradicionalista jer ste vi ustanovili da nisam ni blizu..pa zašto me onda banirati?! Vi em ste neinteligentan čovjek em vas je mržnja zaslijepila da vi javno sebe blamirate jeste li svjesni da ljudi ovo čitaju... Mene ćete banirati jer citiram bl. Stepinca, i crkvene oce a gospođu koja promiče new age (već davno ste trebali reagirati to je bilo ima koji dan) nećete?! To vam čak i ne smeta? I šta kad vi mene banirate? Moj život će izgubiti smisao? Prijatelju izađi malo na zrak odmakni se od ekrana i pogledaj ljude na cesti.. To što ste vi nesretni u svojoj kući ne trebate se iskaljivati na drugima i to gle hrabrosti preko interneta.
Toliko ste laži iznijeli i NELOGIČNOSTI uistinu odavno nisam srela tako medicinski ne pametnu osobu.
Vidim da puno citirate lijepite tekstove ali kad treba sastaviti koju rečenicu :( :( :(
Ne osjećam ja ljutnju nego žaljenje. tratinčicamala "tebe tažim" 2.4.2021.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 467 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 28, 29, 30, 31, 32

Vrijeme na UTC + 01:00 sata