Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri svi 06, 2026 09:23

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 130 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub lip 20, 2009 12:50 

sara je napisao/la:
zumzum je napisao/la:
sara je napisao/la:
Zumice, a što ti toliko jašiš na Rebiću i njegovoj savjesti? Ima skoro 20 godina da mi je Rebić bio profesor. Ono što je bilo (ako jest, ja sam čula samo priče, nemam pouzdanu informaciju), bilo je ranije. Pa do kada čovjek treba ispaštat i ne smije ništa reć? Do smrti? Ili postoji mogućnost da mu ljudi prestanu zbrajat?!
Ja nisam bezgrješna, a ti?

da mi oprostiš sara, ali ovaj tvoj izraz da ja žensko jašim na svećeniku Rebiću, je vrlo ružna i prosta slika!
Možda da pripaziš na svoje opisne slike?
Bar kad se o meni radi, jer na takve sam perverzne asocijacije posebno alergična i naravno, nemoj sad mutiti da je to moje vlastito viđenje tvoje "onomatopeje", tobožnje...ružno u svakom slučaju.

dr. Rebić je navodno izustio ove riječi :
"Za list 24sata novi potez karizmatičnog svećenika komentirao je jedan od najuvaženijih hrvatskih teologa dr. Adalbert Rebić koji je bio kratak i jasan: "To je katastrofa ljudskog uma, poraz kršćanske teologije"."

Na to se je i sav moj osvrt na tog čovjeka odnosio..Dakle prije nego upre prstom u drugoga neka taj prst sebi okrene i zaključi sam kako mu miriši!

Ne tiče me se njegovo potpomstvo ali to je činjenica da mnogi koji su prisegli postavši svećenici i time dajući sebe potpuno Isusu, kasnije polako kradu od Isusa, na ovaj ili onaj način....i to mi nije ništa strašno, jer svećenici su ljudi i kao takvi su ogranićeni i griješni. To se odnosi na sve svećenike. (Moram naglašavati, da mi se slučajno opet nešto ne prišije što nisam rekla a niti pomislila).

ovakve riječi koje je navodno izgovorio dr. Rebić, kog kao teoretičara teologije duboko cijenim, cijenjen je bibličar i predavač na KBF-u, to mu je posao...ali ono što je životom svojim pokazao nije niti blizu teorije i propovjedanja kojeg imamo prilike čuti od njega.
Ništa nemam protiv njega, da opet ponovim.
Također svećenici koji spominju tobožnje "skupe haljine" Zlatkove, imaju svog putra na glavi...Voze limuzine i žive ko grofovi :lol: :lol:
Smiješno!

zar zaista nema neki doista donekle čisti visokocijenjeni teolog da kaže pravi protu argument u vezi s djelovanjem vlč. Suca? ili sve ovo postaje jedna lakrdija.
:shock:

Najprije se ispričavam na izrazu - meni ta asocijacija uopće nije pala na pamet. Jašiti je ovdje bilo u smislu inzistirati i taj izraz dosta često koristim, ne znam zašto, nitko me još nije krivo shvatio osim tebe.
2. Ono što pišu navedene novine ne vrijedi ništa. Ja sam na TV-u čula te dvije tri rečenice koje su bilo prilično drugačije. Nego, što je to Rebić životom pokazao? Ako su istinite glasine, do kada on treba šutjeti? Evidentno je, dakle, da ako čovjek "padne" više ne smije ni jednu kritičku riječ reći jer će mu se nabit na nos nešto od prije par desetaka godina. Po meni to nije u redu.
3. Zlatko Sudac izgleda poprilično šminkerski. Time pokazuje da mu je vanjština silno važna - je li to baš ljestvica vrednota kakva je prikladana za svećenika? Neka o tome brine njegov biskup. Meni osobno je odbojan svaki ulickani muškarac - ali ja sam staromodna baka.
4. Mislim da nitko ne dovodi u pitanje riječi, odnosno naviještanje Suca jer se tomu teško može prigovoriti. Ono što se dubiozno jest sva prašina oko njega. A nju izaziva i on sam nekim svojim odabirima - oblačenje, izgled, estradizacija.

Priznaj sama, zar nije žalosno ako se taj izraz toliko uvriježio da nitko nije rekao nikada niti riječi?
pa jaše se konj, tovar, jaše se pas kad si malo dite, pa tele možeš isto jahati...itd...dakle jašemo životinju.
Dr. Rebić ne zaslužuje da ga se percipira kak konja..

:mrgreen:

Zlatko je bil uvijek odfikareni umjetnički navudreni mladić...a sad je istina, pretjerao s tim svojim amerikaniziranim osmjehom, super navlaki na zubima,!
niš ga ne opravdava pa čak ni to što sam priznaje da ih ima ..Znam da ima frendove zbare i znam da su mu oni taj šou s navlakama priskrbili zabadav...ali ipak mi je to antipatično.....nepotrebno...čupka obrvice, znači da vodi računa o sebi 8) možda ipak zericu previše.
Inače, ne znam svećenika koji nije šminker..ozbiljno. Ili ima limuzinu ili se fura na cipele ručne izrade, ili nešto drugo,,,,

i da, slažem se s tobom da vlč. Z.S,sam provocira svojim postupcima, koji se ponekad kose sa onim što sam propovijeda..i mene to smeta i žalosti.
dr. Rebiću ne trpam njegove grehe i ne začepljujem mu njima usta...ali ta rečenica koju je navodno izrekao, odnosi se jednako i na njega samoga..
rekoh, neka taj prstek i prema sebi okrene i nek ga dobro pomiriše... :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Sub lip 20, 2009 17:35 

zumzum je napisao/la:

Priznaj sama, zar nije žalosno ako se taj izraz toliko uvriježio da nitko nije rekao nikada niti riječi?
pa jaše se konj, tovar, jaše se pas kad si malo dite, pa tele možeš isto jahati...itd...dakle jašemo životinju.
Dr. Rebić ne zaslužuje da ga se percipira kak konja..

Zlatko je bil uvijek odfikareni umjetnički navudreni mladić...a sad je istina, pretjerao s tim svojim amerikaniziranim osmjehom, super navlaki na zubima,!
niš ga ne opravdava pa čak ni to što sam priznaje da ih ima ..Znam da ima frendove zbare i znam da su mu oni taj šou s navlakama priskrbili zabadav...ali ipak mi je to antipatično.....nepotrebno...čupka obrvice, znači da vodi računa o sebi 8) možda ipak zericu previše.
Inače, ne znam svećenika koji nije šminker..ozbiljno. Ili ima limuzinu ili se fura na cipele ručne izrade, ili nešto drugo,,,,

i da, slažem se s tobom da vlč. Z.S,sam provocira svojim postupcima, koji se ponekad kose sa onim što sam propovijeda..i mene to smeta i žalosti.
dr. Rebiću ne trpam njegove grehe i ne začepljujem mu njima usta...ali ta rečenica koju je navodno izrekao, odnosi se jednako i na njega samoga..
rekoh, neka taj prstek i prema sebi okrene i nek ga dobro pomiriše... :mrgreen:

Nisam ja dr. Rebica pecipirala ni kao magarca, ni kao konja, ni kao devu, nego sam upotrijebila jedan izraz umjesto književnog izraza inzistirati.

Svećenici koje poznajem su poprilično daleko od šminke - nit lickanja, nit osobitih auta, nit cipela (ima ih koji cipele kupuju na placu). Dapače imam prijatelja koji je sjajan vinogradar i sjajno se "šminka" sa šricom za lozje ili frezom kad treba

Vrh

PostPostano: Sub lip 20, 2009 18:10 

sara je napisao/la:
zumzum je napisao/la:

Nisam ja dr. Rebica pecipirala ni kao magarca, ni kao konja, ni kao devu, nego sam upotrijebila jedan izraz umjesto književnog izraza inzistirati.

Svećenici koje poznajem su poprilično daleko od šminke - nit lickanja, nit osobitih auta, nit cipela (ima ih koji cipele kupuju na placu). Dapače imam prijatelja koji je sjajan vinogradar i sjajno se "šminka" sa šricom za lozje ili frezom kad treba

:lol: :lol:
ma slušaj, ja ne znam ako je to sleng..jer i ako je ja ga ne prihvaćam jednko kao niti sličnu sleng-foru, npr. "kak je velečasni Sudac, krvav!" :lol:

Cipelice iz 24 satnog izvještaja, nisu čak niti kožne a kamo li krokodilske :mrgreen:
pa znam, rekao je u onom intervjuu vlč. Sudac, "kako bi mnogi voljeli da on u podrumu radi viljamovke, umjesto da je toliko prisutan u javnosti!" :mrgreen:
Svatko radi po vlastitom izboru..Za mene recimo nije samo šminka navlake na zubima i frizurica stilizirana bradica..nego isto tako tu spadaju i mnoge druge materijalne obijesti, na koje padaju i svećenici i redovnici.....ne da mi se to nabrajati, vidimo to sve i sami, a kad bih sad i krenula s nabrajanjem, ispala bih nekakvom neprijateljicom svećenika, što nisam.

Neka je svećenik i vinogradar i graditelj, pjesnik i menađer, ali prije svega neka bude svećenik, a ovo sve neka mu je na drugom ili trećem mjestu..

Vrh

PostPostano: Ned lip 21, 2009 19:14 

ovaj omot je photoshop xxx.
mislim, preuzveličano do krajnje granice.

da su mene zamolili da im napravim omot, Sudac bi sigurno sjedio s desne strane Sile Božje u oblacima :lol:

šalim se;
ali kaj je previše, previše je.

xxx - moderator maknuo neprikladnu riječ

Vrh

PostPostano: Uto lip 23, 2009 08:32 

crusader je napisao/la:
ovaj omot je photoshop xxx.
mislim, preuzveličano do krajnje granice.

da su mene zamolili da im napravim omot, Sudac bi sigurno sjedio s desne strane Sile Božje u oblacima :lol:

šalim se;
ali kaj je previše, previše je.

xxx - moderator maknuo neprikladnu riječ

ah
sumnjam...po tvom potpisu ne mogu baš zaključiti da bi omot kog bi ti dizajnirao bio puno bolji :mrgreen:

Vrh

PostPostano: Uto lip 23, 2009 08:34 

Izgleda da je rasprava prevagnula na vanjski izgled vlč. Sudca iako meni to nije bila namjera kad sam otvarao ovu temu.
Mene je prvenstveno zanimalo i dalje zanima zašto je došlo do uplitanja teologije u objašnjavanje jednog omota za CD.
U emisiji Otvoreno čak ni prof Rebić nije mogao dati lošu teološku ocjenu za sam izgled omota već je sveo diskusiju da je omot neukusan jer će ljudi pomisliti kako je na slici Presveto Trojstvo…?!
I taj stav pokazuje kako je malo teologija zaživjela u narodu jer na omotu je jasno prikazan jedini oblik u kojem se Bog pojavljuje u vidljivom obliku na zemlji. To je Euharistijski Krist prikazan u Pokaznici. Drugog oblika nema za katolike. Čak ne postoji jasan opis Krista u Svetom Pismu a opet se inzistira na tome da se velečasni pravi Kristom.
Ja se pitam tko je kriv što vjernici ne znaju koji je jedini vidljivi oblik u kojem se Krist na zemlji pojavljuje?
I ne mogu prof Rebiću ne zamjeriti što si je dopustio komentirati omot na taj način. To mi je isto kao da vrhunski neurokirurg prigovara poslu pedikera.

Vrh

PostPostano: Uto lip 23, 2009 09:47 

Barnaba je napisao/la:
Izgleda da je rasprava prevagnula na vanjski izgled vlč. Sudca iako meni to nije bila namjera kad sam otvarao ovu temu.
Mene je prvenstveno zanimalo i dalje zanima zašto je došlo do uplitanja teologije u objašnjavanje jednog omota za CD.
U emisiji Otvoreno čak ni prof Rebić nije mogao dati lošu teološku ocjenu za sam izgled omota već je sveo diskusiju da je omot neukusan jer će ljudi pomisliti kako je na slici Presveto Trojstvo…?!
I taj stav pokazuje kako je malo teologija zaživjela u narodu jer na omotu je jasno prikazan jedini oblik u kojem se Bog pojavljuje u vidljivom obliku na zemlji. To je Euharistijski Krist prikazan u Pokaznici. Drugog oblika nema za katolike. Čak ne postoji jasan opis Krista u Svetom Pismu a opet se inzistira na tome da se velečasni pravi Kristom.
Ja se pitam tko je kriv što vjernici ne znaju koji je jedini vidljivi oblik u kojem se Krist na zemlji pojavljuje?
I ne mogu prof Rebiću ne zamjeriti što si je dopustio komentirati omot na taj način. To mi je isto kao da vrhunski neurokirurg prigovara poslu pedikera.

Pravo zboriš, Barnaba. Potpisujem.

Vrh

PostPostano: Uto lip 23, 2009 10:12 

Upravo sam pročitala interview sa Sucem u Večernjaku. Doista, nema ničega što bi bilo izvan zdravog nauka Crkve. Izuzimam njegovo tumačenje svog "lickanja". Meni je to pretjerano i neukusno, ali to nije pitanje vjere.To sam zaključila i čitajući knjigu. A nekako me ta njegova silna popularnost navodi na zaključak o jednoj velikoj površnosti, odnosno pretvaranju vjere u show. Premda je na omotnici vidljiva pokaznica, daleko me više navodi na zaključak promocije Suca i ostalih pjevača, nego svjedočenja Krista.
Iskreno, osobno sam poprilično zbunjena i vrlo Bogu zahvalna što nisam, recimo, u situaciji njegovog biskupa koji je dužan bdjeti nad svim tim.
Barnaba, koje je tvoje mišljenje o svemu ovome?

PS nema Isusovog opisa, ali se kroz vrijeme uvriježila neka određena slika, zašto,nemam pojma.

Vrh

PostPostano: Uto lip 23, 2009 10:42 

Samo ću reći ovo da je vrlo vješto iskoristio (on ili producent) vjerska poimanja i promatranja sa svojim produkcijom i trgovinom. A to je ipak ponižavanje vjere. Tu je problem.

Vrh

PostPostano: Uto lip 23, 2009 11:25 

Već sam prije rekla, ako je bilo do Pokaznice, mogla je samo ona biti na omotu CD-a.
Ovako se vidi da je velečasnom stalo do vlastite promocije, a i promocije svojih prijatelja....a preko toga za što bržim dolaženjem do novčanih sredstava, potrebnih za dom branitelja.

Tu je očito nestrpljenje i preveliko povjerenje u osobe koje su uređivale omot CD-a

Vrh

PostPostano: Uto lip 23, 2009 13:31 

Sara, hvala na obavijesti o njegovom interviewu u večernjaku!
baš je odličan!

a i iznenadila me jedna fotka, makar sam isto bila kod njega i vidjela sve te ikonice, nisam zamjetila svoju koju sam mu prije 9 godina poklonila...a evo komadić moje ikonice vidim sad u večernjaku :)

eto malo i moje promocije :)
ah, povela sam se za Zlatkovim primjerom, kaj buš!

Vrh

PostPostano: Sri lip 24, 2009 07:39 

sara je napisao/la:
Upravo sam pročitala interview sa Sucem u Večernjaku. Doista, nema ničega što bi bilo izvan zdravog nauka Crkve. Izuzimam njegovo tumačenje svog "lickanja". Meni je to pretjerano i neukusno, ali to nije pitanje vjere.To sam zaključila i čitajući knjigu. A nekako me ta njegova silna popularnost navodi na zaključak o jednoj velikoj površnosti, odnosno pretvaranju vjere u show. Premda je na omotnici vidljiva pokaznica, daleko me više navodi na zaključak promocije Suca i ostalih pjevača, nego svjedočenja Krista.
Iskreno, osobno sam poprilično zbunjena i vrlo Bogu zahvalna što nisam, recimo, u situaciji njegovog biskupa koji je dužan bdjeti nad svim tim.
Barnaba, koje je tvoje mišljenje o svemu ovome?

Što se tiče ovih stvari koje nisu vezane uz vjeru, mislim da svaki čovjek treba voditi računa o vlastitoj higijeni i može imati vlastiti stil oblačenja. Ono što se ne uzima u obzir (a trebalo bi i to reći) da vlč. Sudac ima stigme (otvorene rane) na tijelu, prema tome mora i dodatno paziti na njih da se ne inficiraju (iako do sada nisu) pa je sasvim normalno što nešto više brine o higijeni. Isto tako njemu je nametnuta obaveza (mislim od biskupa) da stigme mora pokriti (u javnosti), to on radi flasterom i ponekad pomoću pudra (kad krv probija) no naravno neki mu predbacuju pudranje. Ako se sve uzme u obzir on nema izbora što god napravio bit će prozvan.
Treba isto kritički pogledati to što mu se pripisuje estradizacija (pretvaranje vjere u show). Da li on odista to radi možemo saznati ako odgovorimo na ova pitnja: Smije li svećenik izdati knjigu? Smije li pjevati i izdati album pjesama? Da li su i drugi svećenici izdali i više albuma te da li im se predbacuje zbog toga?
Smije li knjigu i album promovirati? Promovira li on knjigu i album, reklamnim spotovima ili ičim modernim i nedoličnim?
Kad se iskreno odgovori na ova pitanja čovjeku postane jasno da se vlč. Sudcu predbacuje ono što i drugi rade ali imaju manje uspjeha. No nije vlč Sudac kriv što ga ljudi drugačije doživljavaju npr.

zumzum je napisao/la:

iznenadila me jedna fotka, makar sam isto bila kod njega i vidjela sve te ikonice, nisam zamjetila svoju koju sam mu prije 9 godina poklonila...a evo komadić moje ikonice vidim sad u večernjaku :)

eto malo i moje promocije :)
ah, povela sam se za Zlatkovim primjerom, kaj buš!

Vidimo da je Zumzum ovo s ikonom doživjela na svoj način ali nije vlč. Sudac tome kriv niti to namjerno provocira. Tako njega ljudi doživljavaju.

No vratio bi se izvornoj temi ovdje:
sara je napisao/la:
PS nema Isusovog opisa, ali se kroz vrijeme uvriježila neka određena slika, zašto,nemam pojma.

Slažem se da postoji u narodu određena slika ali zar to nije u neku ruku izazov za teologiju i biblijsku znanost ,da objasni kako je ta predodžba nepotrebna kad imamo živog Krista u Euharistiji. Stoga je i taj omot trebalo iskoristiti za objašnjavanje prave istine a ne napadati Sudca što su vjernici nepoučeni,pogotovo jer on nije zadužen za pastoral cijele Crkve u Hrvatskoj, te stoga niti može biti odgovoran što su vjernici takvi kakvi jesu. I ne samo da se propustilo ljudima objasniti istinu (o vidljivoj prisutnosti Boga) nego ih se još dublje gurnulo u neznanje jer su teolozi na tako neprimjeren način napali vlč. Sudca zbog omota za CD na kojem on drži Pokaznicu. Dok god se šalju takvi zbunjujući signali od vrhunskih teologa prema narodu neće se povećati znanje vjernika o istinama vjere.
I na kraju ako nekoga zanima čitavu emisiju Otvoreno može pogledati (još neko vrijeme) na ovom linku:
http://www.hrt.hr/?id=enz&tx_ttnews[cat]=170

Vrh

PostPostano: Sri lip 24, 2009 08:19 

Barnaba je napisao/la:
Slažem se da postoji u narodu određena slika ali zar to nije u neku ruku izazov za teologiju i biblijsku znanost ,da objasni kako je ta predodžba nepotrebna kad imamo živog Krista u Euharistiji. Stoga je i taj omot trebalo iskoristiti za objašnjavanje prave istine a ne napadati Sudca što su vjernici nepoučeni,pogotovo jer on nije zadužen za pastoral cijele Crkve u Hrvatskoj, te stoga niti može biti odgovoran što su vjernici takvi kakvi jesu. I ne samo da se propustilo ljudima objasniti istinu (o vidljivoj prisutnosti Boga) nego ih se još dublje gurnulo u neznanje jer su teolozi na tako neprimjeren način napali vlč. Sudca zbog omota za CD na kojem on drži Pokaznicu. Dok god se šalju takvi zbunjujući signali od vrhunskih teologa prema narodu neće se povećati znanje vjernika o istinama vjere.
I na kraju ako nekoga zanima čitavu emisiju Otvoreno može pogledati (još neko vrijeme) na ovom linku:

Hm.. tko je odgovoran za vjeru ljudi - naših vjernika - Biskupi (u ime njihovo profesori - ) ali snose i profesori svoje zasluge za to.. pa svećenici na terenu -- (recimo crkvena vertikala) danas trebamo reći istinu da mnogim ljudima pa i kršćanima mnogo više vrijedi poruka medija (radio, tv, novine, magazini, a jednom dijelu mlađih kršćana i "cajke" ) nego propovijed biskupa i svećenika. Ovo je istina naše stvarnosti. Tko ovo ne prizna zabada glavu u pijesak.
Vlč. Sudac je po svojoj službi dijecezanski (biskupijski ) svećenik - dakle direktno uključen u pastoral (a i bavi se određenim pastoralom) pa ima i svoj dio odgovornosti.
I on bi trebao znati da "ne smije sablažnjavati" dovoditi u pomutnju male "priproste" vjerničke analfabete (iako ima zadivljujućih vjernika )

Potegao si teško pitanje tko snosi odgovornost za ovakvo stanje u Crkvi... Vidim da baš nema puno interesa za diskusiju o nestajanju strahopoštovanja u Crkvi.. objavjen je i govor kardinala Arinza (ali se pokazuje da nema mnogo zainteresiranih)
I sada jedna druga diskuija na jednoj drugoj temi čini mi se da će se rasplamsati (i dobro je) ali meni pokazuje i (na žalost) krivi pravac kuda usmejruje današnja "teologija kod nas" pa i Sudac je plod te teologije!

Vrh

PostPostano: Sri lip 24, 2009 08:52 

hmmm...
skoro se slažem potpuno s ovim Barnabas postom..osim onog primjera di me citiraš
pravoslavna ikonica nije za provokaciju, ona se nalazi u tom kutu gdje velečasni moli u svom stanu u pastoralnoj kući na Ćunskom, jer on ima u svojoj familiji pradjedu, ruskog pravoslavca :mrgreen:

(puder i flaster nosi od početka pojave stigme...to je u početku dobio američki "nevidljivi" flaster od Milke koju spominje u knjizi :) )

a čuj, ja sam se ovdje pohvalila sa svojim prisustvom na njegovoj polici. Čis da malo probudim i ja duheke :)
(kakave god)
:P

hvala na linku emisije :roll:

Zadnja izmjena: zumzum; Sri lip 24, 2009 09:06; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Sri lip 24, 2009 09:06 

Barnaba je napisao/la:
Što se tiče ovih stvari koje nisu vezane uz vjeru, mislim da svaki čovjek treba voditi računa o vlastitoj higijeni i može imati vlastiti stil oblačenja. Ono što se ne uzima u obzir (a trebalo bi i to reći) da vlč. Sudac ima stigme (otvorene rane) na tijelu, prema tome mora i dodatno paziti na njih da se ne inficiraju (iako do sada nisu) pa je sasvim normalno što nešto više brine o higijeni. Isto tako njemu je nametnuta obaveza (mislim od biskupa) da stigme mora pokriti (u javnosti), to on radi flasterom i ponekad pomoću pudra (kad krv probija) no naravno neki mu predbacuju pudranje. Ako se sve uzme u obzir on nema izbora što god napravio bit će prozvan.
Treba isto kritički pogledati to što mu se pripisuje estradizacija (pretvaranje vjere u show). Da li on odista to radi možemo saznati ako odgovorimo na ova pitnja: Smije li svećenik izdati knjigu? Smije li pjevati i izdati album pjesama? Da li su i drugi svećenici izdali i više albuma te da li im se predbacuje zbog toga?
Smije li knjigu i album promovirati? Promovira li on knjigu i album, reklamnim spotovima ili ičim modernim i nedoličnim?
Kad se iskreno odgovori na ova pitanja čovjeku postane jasno da se vlč. Sudcu predbacuje ono što i drugi rade ali imaju manje uspjeha. No nije vlč Sudac kriv što ga ljudi drugačije doživljavaju npr.

Nije riječ ni o kakvoj pažljivoj higijeni. Riječ je o "lickanju" - farbanju kose, manikiranju ruku, pažljivom njegovanju izgleda, trendu koji je danas popularan u nekih muškaraca, a nikako ne vidim da je prikladan za svećenika.
Estradizacija nema veze s pitanjem smije li svećenik napisati knjigu. Ona je jednostavno takvo nastupanje da izaziva pažnju okoline i privlači medije. Omot je takav da se može tumačiti na više načina, intrigantan je i to plijeni pažnju.

Citat:

Riječ je bila o Isusovom tjelesnom izgledu, o čemu u Pismu nema ni slovca. Dakle, mašti na volju. Pothranjivati nešto što je kao slika Isusova nastalo i toj se slici prilagođavati...? Zašto i kamo to vodi?

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 130 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 9  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata