Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 00:24

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 44  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sri pro 15, 2021 12:15 

Evo mog posta od srpnja s linkom:
http://katolicki.info/forum/viewtopic.p ... 150#p43400

Link objavljen na službenoj stranici Vlade je od 7.7.:
https://www.koronavirus.hr/najnovije/do ... vid-19/965

U njemu stoji:
"Comirnaty (proizvođač Pfizer-BioNTech), jedino cjepivo koje je za sada registrirano za mlađe od 18 godina se trenutno temeljito analizira vezano uz razvoj miokarditisa kod mladih odraslih, što je uočeno kao sigurnosni signal u SAD-u i Izraelu. Dok ne dobijemo više informacija o učestalosti miokarditisa nakon cijepljenja Comirnaty cjepivom kod mladih ljudi i procjenu učestalosti te bolesti kod mlađih od 18 godina, vrlo je teško s dovoljnom razinom sigurnosti procijeniti omjer koristi i rizika cijepljenja zdrave djece u dobi od 12 godina i starije. Ako roditelj želi cijepiti zdravo dijete u dobi 12 i više godina, može, tj. cijepljenje nije zapriječeno, ali treba informirati roditelja o tome da zbog razjašnjavanja učestalosti miokarditisa još nismo donijeli preporuku za cijepljenje zdrave djece."

19.7. na stranici Halmeda te bojazni su potvrđene:
https://www.halmed.hr/COVID-19/Lijekovi ... kevax/2669

"Sažetak:
Vrlo rijetko su prijavljeni slučajevi miokarditisa i perikarditisa nakon cijepljenja mRNA cjepivima protiv bolesti COVID-19 Comirnaty i Spikevax (ranijeg naziva COVID-19 Vaccine Moderna).
Navedeni slučajevi su se uglavnom javili unutar 14 dana nakon cijepljenja, češće nakon primjene druge doze i u mlađih odraslih muškaraca.
Dostupni podaci upućuju na to da je tijek razvoja miokarditisa i perikarditisa nakon cijepljenja sličan općenitom tijeku razvoja navedenih stanja.
Zdravstveni radnici trebaju obratiti pozornost na znakove i simptome miokarditisa i perikarditisa.
Zdravstveni radnici trebaju savjetovati cijepljene osobe da odmah potraže hitnu medicinsku pomoć ako osjete bol u prsnom košu, nedostatak daha ili palpitacije."

Ovdje je sve točno navedeno osim vremenskog pojma "vrlo rijetko". Da je problem "vrlo rijedak" ne bi trebalo upozorenje.

Od srpnja se u svakom mjesečnom izvješću o sigurnosti cjepiva ponavlja upozorenje. Najnovije je ovdje (od danas):
https://www.halmed.hr/COVID-19/Lijekovi ... odine/2788

Ta upozorenja (na mjesečnoj razini) objavljuju sve europske države da bi informirale liječnike i sveukupno pučanstvo (evo u prosincu je Pfizeru dodano važno upozorenje za nuspojavu autoimuni hepatitis).
"Fatal outcome" znači nažalost - smrt.

Nije mi drago ovo pisati, ali tko ne priznaje život od samog začetka (i koristi u istraživanjima stanice pobačene djece), ne može blagoslov donijeti drugima... :(

Znači i Papu i biskupe ubrajaš u takve?
I sve svećenike koji su pozvali na cijepljenje?
Ajme...

Vrh

PostPostano: Sri pro 15, 2021 12:45 

Moje odluka je (a vjerojatno i nekih drugih članova) da ću radije riskirati život nego da mi kroz vene ide miliunti dio abortusa...Valjda imaju ljudi pravo na svoju odluku.Ima svatko izbora....
L.P.

Vrh

PostPostano: Sri pro 15, 2021 15:50 

Ukoliko si katolik, imaš preporuku Vatikana: https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... o-15038344
Ukoliko radiš po svom nahođenju, tvoje legitimno pravo.
Jer ako u cjepivu nije magnet, nije čip, nije Gates koji će nas kontrolirati, dakako, mora biti nešto treće ili četvrto. No to sa vjerom nema nikakve veze.

Vrh

PostPostano: Sri pro 15, 2021 16:04 

Moje odluka je (a vjerojatno i nekih drugih članova) da ću radije riskirati život nego da mi kroz vene ide miliunti dio abortusa...Valjda imaju ljudi pravo na svoju odluku.Ima svatko izbora....
L.P.

U kojem cjepivu je milijunti dio abortusa?

Vrh

PostPostano: Sri pro 15, 2021 16:23 

Al,nisi ovo pročitao par postova prije,da nekopiram cjelu poruku?
Giovi:Cijepiva koja su dostupna u RH imaju na veći ili manji način udaljenu poveznicu sa pobačenim fetusima.

Vrh

PostPostano: Sri pro 15, 2021 21:34 

Negdje od 10. stranice ove teme pričali smo o moralnoj strani cjepljenja - da nije ono problem samo po sebi (nismo općeniti protivnici cjepljenja) - već je glavni problem u samoj proizvodnji cjepiva (korištenje staničnih linija pobačene djece).
Tada sam pozvala sve da pročitate ovaj tekst (dugačak, ali sjajan) koji je i danas aktualan:
https://www.vjeraidjela.com/moguca-grje ... covida-19/

Autor sugerira da je bolje pričekati drugačija cjepiva (i da bi sami trebali tražiti od nadređenih da naručuju takva cjepiva koja nemaju veze s pobačajima), ali zadnjih mjeseci stvari su otišle predaleko jer se iz "dobrovoljnog" cjepljenja jako brzo prelazi na "obavezno" i to pod raznim prijetnjama i ucjenama, a o nekoj raspravi o moralnoj strani u našem društvu i medijima nema tolerancije.. tu su prozivke, etiketiranja, a priori odbacivanja...

Još u svibnju je katolički portal Life Site News objavio vijesti o utjecaju cjepiva na trudnice i reproduktivni sustav žena (zbog mnogih spontanih pobačaja izazvanih cjepivom, o tome govori liječnica na poveznici):
https://www.lifesitenews.com/news/pregn ... ne-expert/
međutim naši mediji su se trudili iz petnih žila dokazati da su upravo trudnice vrlo ugrožene i nuditi im cjepivo (imam dojam još uvijek da oni itekako - iako većinom djeluju protukatolički - čitaju katoličke portale).

Prije tri dana je večernjakov kolumnist B. Ristić objavio sjajan članak na tu temu:
https://blog.vecernji.hr/borislav-risti ... piti-12774
i u ovome je rekao baš sve.
I stanje s našim biskupima i zašto sad ne žele djelovati protiv - a sami su se cijepili.

U teškoj smo situaciji, ako želimo biti dosljedni, pomalo ostavljeni - ali s Gospodinom ništa nije nemoguće.

Vrh

PostPostano: Pet pro 17, 2021 11:36 

Naravno. S Gospodinom i cjepivom, valjda će doći kraj pandemiji 8)

Vrh

PostPostano: Sub pro 18, 2021 11:19 

Oni koji su se cijepili misle da će pandemija brzo završiti, "kad se većina cijepi", "kad se prijeđe prag procjepljenosti", "kad se jednom konačno cijepe svi", jer tako im je rečeno od vlade i tako trebamo "službeno" misliti svi... ALI: Europska unija je naručila 11 doza po odraslom građaninu u iduće dvije godine - što znači: bit će još "opasnih" varijanti, bit će još puno boostera, bit će neprestanih produžetaka pandemije...

*
Kako u svemu stoji Crkva? - ne baš zavidno. Stožer poziva na praćenje misa od kuće (iako val već tjednima slabi!), a iz Crkve se nitko ne buni..
Da donesu biskupi mjeru o obveznim covid-potvrdama Božinović bi odmah promijenio priču...

Zato imam jednu važnu stvar što se tiče covid-potvrda u crkvama.
Kardinal Gerhard Müller, bivši predsjednik Kongregacije za nauk vjere nazvao je ograničavanje okupljanja u crkvi, uvođenje potvrda od strane nekih biskupija i s time povezano odbijanje vjernika od svete mise i sakramenata "teškim grijehom".
https://www.ncregister.com/interview/ca ... -grave-sin

Prijevod razgovora je ovdje: https://www.quovadiscroatia.com/kardina ... -grijehom/

Rekao je: "U dosta slučajeva propisi su kompromitirani i kontaminirani financijskim i političkim interesima ideoloških lobija i farmaceutskih divova. Umjesto da ujedine društvo u borbi protiv pandemije, moćnici u politici, mediji i Big Tech nemilosrdno su iskoristili situaciju za promicanje agende “Velikog resetiranja”, odnosno totalitarnog razmišljanja. Sve do razine obitelji, ljudi su u svađi jedni s drugima.
...
Nadasve, protivno je božanskom zakonu ako državni organi ometaju ili čak zabranjuju pristup sredstvima milosti Crkve, tj. Kristovim sakramentima. To što su čak i biskupi zatvorili svoje crkve ili uskratili sakramente osobama koje traže pomoć, težak je grijeh protiv njihova od Boga dane ovlasti. Ovo je šokantan dokaz koliko je sekularizacija i dekristijanizacija misli već stigla do pastira Kristovog stada."

* * *
Još jedno drugačije mišljenje o pandemiji:
https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/inte ... var-714635

"Nažalost, i Hrvatska i BiH su male zemlje i nemamo velik utjecaj na globalnu politiku. Marketing industrije pandemije progurao je neke odluke na razini EU kojima se nije lagano oduprijeti iz Zagreba. Primjerice, EU je potpisala kupovinu 11 doza cjepiva po odraslom građaninu u sljedeće dvije godine. To je potpuno apsurdna odluka koju je jako teško razumjeti. Bojim se da su pritisci iz Bruxellesa vrlo jaki i zato je važno da ljudi u Hrvatskoj vrlo jasno pokažu da neće pristati na takve mjere. Naravno, to treba napraviti na demokratski i zakonit način i na taj način pomoći Vladi da se odupre takvim pritiscima.

U ovoj pandemiji izrasla je čitava industrija koja jako puno zarađuje i njihovi lobisti pokušavaju održati ovo metastabilno stanje što duže. No, već od kraja prošle godine znamo da se ovog virusa nikada nećemo riješiti i da ćemo se svi zaraziti. Razne “mjere” su donekle imale smisla dok nije bilo cjepiva, no sada kada je cjepiva dovoljno i svatko tko želi može cijepljenjem umanjiti rizik teškog oblika bolesti, bilo kakve mjere naprosto nemaju smisla.

Jednostavno treba ukinuti sve mjere, proglasiti kraj “izvanrednog stanja” i nastaviti normalno živjeti. Da smo to napravili početkom godine, danas bismo imali manje bolesnih ljudi. Jedine mjere koje imaju smisla su aktivno poticanje starijih i rizičnih na cijepljenje, te u periodima visoke prevalencije virusa zaštita zdravstvenog sustava redovitim testiranjem svih koji u njega ulaze.

Samo jedan proizvođač cjepiva je ove godine od tog cjepiva zaradio više od 30 milijardi dolara. Dio tih prihoda sigurno je otišao i u marketing, a jako je indikativno da iako sva cjepiva imaju podjednaki rizik nuspojava, upravo to jedno cjepivo nije zabranjeno niti za jednu kategoriju populacije, niti u jednoj zemlji. Za sva druga cjepiva dogodilo se da su ih pojedine države službeno zabranile u nekim periodima i za određene skupine ljudi, što je jako podiglo razinu straha od cjepiva.

Državne i županijske ustanove koje brze antigenske testove kupuju po 10-20 kuna, istoj toj državi i građanima prodaju ih po 100 ili više kuna. Odluku o tome koliko ćemo i koga testirati donose ljudi koji su na visokim položajima u tim institucijama. Radi se o jednoj nevjerojatnoj mreži sukoba interesa u kojoj se vrte milijarde.

VI TVRDITE DA CIJEPLJENJE NEĆE ZAUSTAVITI ŠIRENJE PANDEMIJE, ZBOG ČEGA?
- Nažalost, danas vrlo jasno vidimo da i cijepljeni u velikoj mjeri mogu širiti virus. To su istraživanja pokazala već prije nekoliko mjeseci, a danas to jasno vidimo na primjerima EU zemalja koje su u velikoj mjeri cijepljene, a ipak imaju jako velike brojeve zaraženih. Cjepivo, ipak, dobro štiti od teškog oblika bolesti, a to je i najvažnije.

SIGURNO VAM JE POZNATO DA SU DANAS NECIJEPLJENI NA UDARU JER IAKO ZDRAVI, TJ. ASIMPTOMATSKI, BEZ SIMPTOMA, PO TOJ TEZI ONI MOGU ZARAZITI CIJEPLJENE I NJIMA PRENIJETI BOLEST. LJUDIMA JE OVO NEJASNO. MOŽETE LI POJASNITI KAO ZNANSTVENIK I ŠTO MISLITE O OVAKVIM TEZAMA?
- To je potpuno pogrešan narativ koji potječe iz perioda kada smo mislili da cijepljeni neće širiti virus. Danas znamo da je to krivo i nema nikakvog opravdanja za pritisak na one koji se ne žele cijepiti. Cijepljenje mora biti osobna odluka svakoga od nas da želi umanjiti rizik teškog oblika bolesti. Najvažnije je da se cijepe stariji i rizični koji do sada nisu preboljeli Covid-19. Oni će se gotovo sigurno zaraziti tijekom ove zime i u značajnom postotku razviti i teški oblik bolesti. Hoće li se mladi i zdravi ili oni koji su već preboljeli Covid-19 cijepiti, na broj teško bolesnih ljudi neće imati gotovo nikakav utjecaj."
https://www.oslobodjenje.ba/dosjei/inte ... var-714635

Cijepljeni znači mogu oboljeti, a i širiti virus - covid-potvrde su stoga potpuno besmislene i štetne (jer samo odgovorni javljaju simptome liječniku i ostaju kod kuće - pritisak poslodavaca ("ako oboliš - bit će manja plaća!") također je velik i problematičan: za njih vrijedi - "cijepi se i nema bolovanja", što je u zdravstvenom smislu apsurd i pridonosi širenju zaraze.

Mi smo u župi prošli tjedan sahranili jednog 60-godišnjaka, umro od covida. Bio je dvaput cijepljen.
Nema pravila tu više... Pokoj mu duši, kao i svim umrlima...

Vrh

PostPostano: Sub pro 18, 2021 14:50 

SIGURNO VAM JE POZNATO DA SU DANAS NECIJEPLJENI NA UDARU JER IAKO ZDRAVI, TJ. ASIMPTOMATSKI, BEZ SIMPTOMA, PO TOJ TEZI ONI MOGU ZARAZITI CIJEPLJENE I NJIMA PRENIJETI BOLEST. LJUDIMA JE OVO NEJASNO. MOŽETE LI POJASNITI KAO ZNANSTVENIK I ŠTO MISLITE O OVAKVIM TEZAMA?

NEMA više pandemije !!!!!
Više me nitko neće razumjeriti da se ovdje ipak sve svodi na ono "sad ili nikad" - Veliki reset po Schwabeu. Pa pogledajmo ove kontradikcije: "Svakome je ostavljena sloboda" - LAŽ!
-Pokušajte poslati paketić poštom, ako nemaš kovid-propusnicu!
-Pokušajte u poštanskoj banci podići svoju plaću!
-Pokušajte u FINA-i, platiti režije...
-Pokušajte ići na detaljni pregled u bilo koju bolnicu bez propusnice ili testiranja!
A sad testiranje:
Kašljete li, šmrcate, grlo vas boli, imate slučajno prehladu - vi ste POZITIVNI!!!! (ovo je provjereno u mom mjestu).

Je li isto biti zaražen ili samo pozitivan? Po HRT je isto. Pa ako i jeste isto zašto konstantno "dreče": DANAS IMAMO xyz ZARAŽENIH?
.........
Dok se narod drži u strahu od "opasne" bolesti (a Omikron je već koja...90 i neka po redu mutacija Sars Cov 2), mada se brže širi (i IZUMIRE, zadnji su mu trzaju) - pri priznanju naših stručnjaka da svaka mutacija slabi virus - što to govori, ako itko "sluša"? Isključiše razum svi koji se boje smrti najavljivane preko svih medija.

Ruku na srce, ova tema je trebala već odavno završiti..I završila bi da nema cijepljenih IZ STRAHA, pa se koncentrirali samo na naše HR (kontrolirane) medije i njihove izvještaje...A svi su LAŽ!
A onda, kada bude kasno, kako i Adrijana spominje NAJAVLJENE doze po stanovniku - otvorit ćemo oči i zinuti: KAKAV CENTRALNA BANKA? Gdje je demokracija (koju moćnici mrze iz dna srca svoga opakog)?!!!
.
Daaa, rekoh da neću više sudjelovati u ovoj temi, ali zbog Adrijane npr, sam uskočio. Pišeš:
"Jednostavno treba ukinuti sve mjere, proglasiti kraj “izvanrednog stanja” i nastaviti normalno živjeti. Da smo to napravili početkom godine, danas bismo imali manje bolesnih ljudi."
Pa Bill Gates je proljetos izjavi da nismo počeli sa cijepljenjem virus bi sam sebe "izjeo", jer ljudski organizam Covidu nije prirodno stanište.

Adrijana i njoj slični po rezonu: Počnite njuškati uz pitanje gdje je taj, možda i hipotetski Veliki reset da i ja vidim ima li tu ičega što zdrav razum može prožvakati! Možda se iznenadimo svi kad je u pitanu taj naš "zdravi razum". Znam da nećete naši podatak iz 2017 gdje su Bilderberzi izjavili da bi najlakše upravljali svijetom kad bi populaciju mogli svesti na cca dvije milijarde. Ai naći ćete - uz uvjet da kad vam vaš A-virus "kaže" da NIJE SIGURNO, trebate ga ušutkati na 10-ak minuta i ponovo kliknuti na NAPREDNO i onda na "nesigurni" link. (nesiguran moćnicima, jer ih može kompromitirati, a i to je već dokaz koliko su već toga stavili pod svoju kontrolu - mnoge portale, pa i antivirusne programe).
BB na sve!

Vrh

PostPostano: Sub pro 18, 2021 15:17 

anex:
BB-i nisu uspjeli baš sve maknuti što piše o njima. Nešto iz 2011. g.objavio Globus pod naslovom Bilderberg grupa svjetska vlada iz St. Moritza
https://www.jutarnji.hr/globus/bilderbe ... za-4094667
.
Jutarnji: Bilderberg grupa: O budućnosti demokracije raspravljali najmoćniji svjetski bankari i političari
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... ri-1529889
.........
JouTube: Bilderberg grupa - Nevidljiva svjetska Vlada
https://www.youtube.com/watch?v=LoWZEBp4nY0

Vrh

PostPostano: Sub pro 18, 2021 16:58 
Administrator

Molim da se ne širi ova tema na razne teorije zavjere.

Što se tiče poziva vlasti da se ne ide na misu nego "gleda" preko ekrana, svakome tko poznaje i živi vjeru je jasno da misa i sakramenti ne mogu biti zamjenjeni tv prijenosom i nijedna naša molitva ne može zamijeniti sakramentalnu milost. Vjernici su se od početka pandemije pokazali odgovornima, i nema razumne osnove za uskratu misa ili nagovaranje protiv sudjelovanja na euharistijskom slavlju.

Vrh

PostPostano: Ned pro 19, 2021 17:46 

Zdrave, poznato mi je to, pričali smo o tome i na temi o masonima, ali treba se više uzdat u Boga, jer njihova imena neće ostati zapisana na nebesima... ma koliko bili bogati i moćni..

Nije li rečeno: "Radujte se kad upadnete u različite kušnje..." (sv. Jakov)
Nije li rečeno da ćemo i mi trpjeti kao i naš Učitelj?
A on je rekao: "Ne budite tjeskobno zabrinuti!"

Evo, veliko je ovo vrijeme kušnje, trebamo moliti da ne bude previše otpada od vjere.

Don Josip Mužić je izjavio za jedne novine da je pitanje tjedna kad će naši biskupi uvesti covid-potvrde.
Slažem se s Giovijem da je sakramentalni život jako važan u ovim vremenima kušnje i tjeskoba i da oni koji "ostaju doma" zbog straha ne čine time dobro ni sebi ni drugima.

Vrh

PostPostano: Pon pro 20, 2021 11:55 

*
...

* * *

Jednostavno treba ukinuti sve mjere, proglasiti kraj “izvanrednog stanja” i nastaviti normalno živjeti. Da smo to napravili početkom godine, danas bismo imali manje bolesnih ljudi. Jedine mjere koje imaju smisla su aktivno poticanje starijih i rizičnih na cijepljenje, te u periodima visoke prevalencije virusa zaštita zdravstvenog sustava redovitim testiranjem svih koji u njega ulaze.

.

Mi smo u župi prošli tjedan sahranili jednog 60-godišnjaka, umro od covida. Bio je dvaput cijepljen.
Nema pravila tu više... Pokoj mu duši, kao i svim umrlima...

Ovo boldano je opasno, Švedska je pokušala takav eksperiment pa kad je počeo rasti broj umrlih, vidjeli su da su pogriješili.
Ako je i dvaput cjepljen, može umrijeti od covida ukoliko ima teže komorbilitete.
Svi koji su umrli u mom okruženju, nisu bili cijepljeni. I dvoje što ih znam da su cijepljeni, dobili covid sa neznatnim simptomima.

Vrh

PostPostano: Pon pro 20, 2021 12:06 

Ja imam provjereno na sebi. Prehladila sam se više puta i šmrcala i kihala. Svaki drugi dan sam se morala testirati (dok potvrda za cjepivo nije postala važeća). Testirala sam se i prije cijepljenja. Nikad, baš nikad nije rezultat bio pozitivan. Kao ni nikome od ostalih iz firme koji su se testirali.

Vrh

PostPostano: Pon pro 20, 2021 12:07 

Molim da se ne širi ova tema na razne teorije zavjere.

Što se tiče poziva vlasti da se ne ide na misu nego "gleda" preko ekrana, svakome tko poznaje i živi vjeru je jasno da misa i sakramenti ne mogu biti zamjenjeni tv prijenosom i nijedna naša molitva ne može zamijeniti sakramentalnu milost. Vjernici su se od početka pandemije pokazali odgovornima, i nema razumne osnove za uskratu misa ili nagovaranje protiv sudjelovanja na euharistijskom slavlju.

Mi u crkvu idemo normalno, pola ih ne nosi masku pa ni ja. Nitko ništa ne traži.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 652 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 44  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata