Papa je rekao vidjelici Mirjani Dragičević- Soldo u jednom privatnom razgovoru: "Da nisam papa, već bih bio u Međugorju i ispovjedao bih".
Msgr. Maurillo Krieger, prijašnji biskup Florianopolisa (Brazil) bio je u Međugorju četiri puta. Prvi put 1986. On piše: "1988. bio sam s 8 drugih biskupa i 33 svećenika na duhovnoj obnovi u Vatikanu. Papa je znao da poslije ove obnove mnogi od nas idu u Međugorje. Prije nego što smo otišli iz Rima, nakon privatne mise s Papom, on je, a da ga nitko nije ništa pitao, rekao: "Molite za mene u Međugorju". Rekao sam Papi drugom zgodom: "Idem u Međugorje četvrti put". Papa se malo sabrao i rekao: "Međugorje, Međugorje. To je duhovno središte svijeta." Isti dan sam razgovarao s drugim brazilijanskim biskupima s Papom za vrijeme ručka i rekao sam mu: "Svetosti, mogu li reći vidiocima iz Međugorja da im vi šaljete svoj blagoslov"? On je odgovorio: "Da, da, i zagrlio me."
Korejski katolički tjednik ("Katoličke novine") objavio je 11. studenog 1990. slijedeći članak, što ga je napisao predsjednik korejske biskupske komisije msgr. Angelo Kim: "Pri kraju posljednje Biskupske sinode u Rimu, korejski biskupi bili su pozvani na objed kod Pape. Msgr Kim tom se prigodom obratio Papi riječima: "Zahvaljujući vama, Poljska je oslobođena od komunizma." A Papa je na to uzvratio: "Nisam to ja učinio. To je djelo Djevice Marije, kako je ona to obznanila u fatimi i Međugorju." A nadbiskup Kwanyju-a potom reče: "U Koreji, u gradu Nadju, postoji Djevica koja plače:". A Papa će : "...Ima biskupa, kao u Jugoslaviji, koji su protiv...ali treba gledati i mnoštvo puka koje to jamči, pa brojna obraćenja... sve je to na smjeru Evanđelja; sve te čimbenike treba ozbiljno proučiti
Darko Pavičić : "No sudeći prema svemu, službeno priznanje međugorskog fenomena jako se približilo. "
Ovo je kopirano s neke stranice i neprestano se ponavlja, a zapravo je argument s razine "čuo sam u vatikanskim kuloarima da se nešto šuška"...
Činjenica je da kardinal Kuharić nikad nije htio ulaziti u poslove drugih biskupa i mimo njih službeno poticati neka strujanja...
Iako je bio duboko pobožan Mariji i volio krunicu - u temeljima Crkve je snažna odanost Mariji i nju se časti različitim uzvišenim nazivima - nije "međugorska pobožnost" nešto više od toga...