Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 21, 2026 19:06

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 784 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Ned lis 16, 2022 19:45 

tu se svašta može nadrobiti da su rekli a možda nisu rekli
zato i jesu neslužbene...čula rekla kazala poruke
dano u krivom kontekstu, izvučeno iz konteksta itd, itd

Ti si barem jako pametn ai načitana i znaš kako se laži ili poluinformacije lako šire...čudi me da se onda hvataš poruka 1981 do 84, a od 1984 do 2022 su ti " nebitne"??
Ove poruka koje nalazimo na sajtu međugorje čita cijeli svijet i to daje plodove
nađi ne 3 nego 1 koja nije u skladu sa naukom KC

Ozbiljniji katolički portali u svijetu smatraju M. "plodom neposluha" i nastavkom žalosnog "hercegovačkog slučaja" pobune franjevaca protiv mjesne Crkve.
Ne kužim zašto bi poruke u prve tri godine bile "neslužbene, čula, rekla, kazala poruke"...
Da nije zbog toga što je Gospa u samom početku rekla da će se ukazivati "još tri dana"?

Dokaz :wink:

Vrh

PostPostano: Pon lis 17, 2022 15:19 

Ozbiljniji katolički portali u svijetu smatraju M. "plodom neposluha" i nastavkom žalosnog "hercegovačkog slučaja" pobune franjevaca protiv mjesne Crkve.
Ne kužim zašto bi poruke u prve tri godine bile "neslužbene, čula, rekla, kazala poruke"...
Da nije zbog toga što je Gospa u samom početku rekla da će se ukazivati "još tri dana"?

Dokaz :wink:

sve ti je jasno rečeno ranije, i to više puta?
kakav dokaz ti imaš protiv međugorja??

Da su dokazi očiti kako ti stalno nemećeš, onda bi KC, vatican , kongregacija i papa davno utvrdili da ukazanja nema , nije bilo i da su lažna!!

Evo ti jednostavan dokaz da ukazanja nisu lažna , jer bi do sada ( već 41 godina čak!) službeno bilo proglašena kao lažna!

Te bi to nije nikako jasno???pametna si osba ( vidim u drugim temema)...samo si oko međugorja toliko nerealna, pristrana, a priorI protiv da je to toliko vidljivo svakome!
Zbilja te ne mogu razumjeti :shock:

EVO TI DOKAZA

Vrh

PostPostano: Pon lis 17, 2022 19:54 

sve ti je jasno rečeno ranije, i to više puta?
kakav dokaz ti imaš protiv međugorja??

Da su dokazi očiti kako ti stalno nemećeš, onda bi KC, vatican , kongregacija i papa davno utvrdili da ukazanja nema , nije bilo i da su lažna!!

Evo ti jednostavan dokaz da ukazanja nisu lažna , jer bi do sada ( već 41 godina čak!) službeno bilo proglašena kao lažna!

Te bi to nije nikako jasno???pametna si osba ( vidim u drugim temema)...samo si oko međugorja toliko nerealna, pristrana, a priorI protiv da je to toliko vidljivo svakome!
Zbilja te ne mogu razumjeti :shock:

EVO TI DOKAZA

Ja nerealna? :roll: Ne reklamiram ja razna upitna ukazanja po forumima..

Razlika između Garabandala i Fatime je ko nebo i zemlja.. Za Garabandal je donesen "negative decision" (!), a Fatimu su posjetili brojni pape...

PS. U linku koji sam stavila pod dokaz je razlog zašto je Vatikan možda blizu da prizna samo prvih 7 dana u Međugorju, a odbaci sve one tvoje "verificirane" (fabricirane) poruke od '84. nadalje...

Vrh

PostPostano: Ned lis 23, 2022 19:33 

Još me zanima, ako netko zna, jučerašnji blagdan, sv. Petar i Pavao.
Oduvijek me to zbunjivalo. Toliko svetaca imaju "svoj" dan, a ova su dva jedni od baš bitnih.
Zašto nemaju svatko svoj dan, pogotovo sv. Pavao, koji je meni jedan od "najjačih" propovjednika?

Sjetila sam se ovog pitanja, gle, u petak su opet dva apostola zajedno - Šimun i Juda Tadej, isti dan,
a u isti dan se slave i još 2 apostola, Filip i Jakov...
Zašto je to tako, ne znam... Možda ima veze s onim iz evanđelja kako ih je Isus slao dvojicu po dvojicu zajedno? :)

Vrh

PostPostano: Pon lis 24, 2022 07:49 

Nadam se da sam dobro zalijepila, radim s mobitelom, ako nisam, ponoviti ću kad dođem na posao. Uglavnom, nabiskup Cavalli, Papin vizitator za Međugorje kaže da je to sveto mjesto
.Ekskluzivno: nadbiskup Cavalli, Papin apostolski vizitator za Međugorje; ‘Ovo je sveto mjesto, radimo na tome da postane i svetište‘; Pitali smo ga i o ukazanjima, fra Jozi Zovku

Vrh

PostPostano: Pon lis 24, 2022 10:50 

Ha, evo:https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/hrvatska/ekskluzivno-nabiskup-cavalli-papin-mocni-apostolski-vizitator-za-medugorje-evo-sto-misli-o-sveceniku-zovku-koji-ne-smije-sluziti-mise-fenomenu-vidjelica-ukazanjima-1234927
Izgleda, neće prebaciti pa evo malo:
Ova je župa i prije ukazanja bila poznata kao vjernička, katolička. Prije 41 godinu župljani su počeli prihvaćati Gospine poruke, posvetili su se više molitvi, postu, obraćenju, čitanju Biblije, redovito su svaki dan sudjelovali na misi. U župljane su se ugledali hodočasnici koji su dolazili Međugorje. Kako u svim ovim godinama vidite ulogu franjevaca koji vode župu i župljana?

- Ovo mjesto je mjesto mira i milosti, i to je mjesto velike suradnje župljana i franjevaca. Ljudi ovdje dolaze u crkvu i zaista puno sudjeluju, i odrasli i mladi. Izgradili su pansione, neke hotele i dućane gdje prodaju nabožne predmete. Kao što ste vjerojatno vidjeli, ovo je mjesto potpuno otvoreno, i dućani su udaljeni tek nekoliko metara.

Nikada se zbog toga u crkvenom prostoru nije osjetila neka smetnja, nikada. Ravnoteža ljudi ovoga svetoga mjesta je vrlo visoka. Franjevci rade dobro. Oni su na jednoj dobroj razini i znaju ispovijedati na međunarodnoj razini. Isto tako i časne sestre franjevke: pogledajte kako je tu sve uredno i čisto, one su tu, i mnogi drugi laici koji s njima surađuju.

Kad biste ukratko opisali, nazovimo je međugorsku duhovnost, što je to specifično što obilježava Međugorje? Jesu li to ispovijedi, slavljenje euharistije, klanjanja, molitva krunice osobito na Brdu ukazanja, križni put na Križevcu... Možemo li sve to jednostavno nazvati novom evangelizacijom u praksi, o čemu je ovdje nedavno bilo riječi na Mariološko-marijanskom nacionalnom kongresu?

- Prije 41 godinu, Gospodin je želio pokrenuti u ovome mjestu, koje je bilo kao mnoga mjesta u svijetu, jedno mjesto milosti. Tko god dolazi ovdje, mladi, odrasli, djeca, obitelji, ulaze u milost. A mi surađujemo, na najbolji mogući način što možemo, u euharistiji, ispovijedima, klanjanju, čašćenju križa, u odlascima na Brdo ukazanja i Križevac, kao u dva “svetišta”, surađujemo u tome.

U ovom ambijentu milosti, i uz pomoć te milosti, ljudi mijenjaju unutarnji stav. To je obraćenje: unutarnja promjena, a to je djelo milosti. Ono što se ovdje radi, euharistija, klanjanje, krunica, ispovijedi, odlazak na ta dva spomenuta “svetišta”, to je nešto što se radi u svakoj župi, ali ovdje je zbog milosti, postalo mjesto milosti.

Hodočasničke potrebe

Vaš je mandat pastoralni, bdijete da se odgovori na duhovne potrebe hodočasnika. Što bi se u tom smjeru još trebalo poduzeti? Recimo naprimjer, trebalo bi napraviti novu kuću za duhovne obnove posta, molitve i šutnje. Ima fratarsko zemljište kod groblja u Bijakovićima, u prirodi i tišini, a više od 15 tisuća ljudi godišnje iz cijeloga svijeta dolazi u “Domus pacis” koja se raspada, 24-satno klanjanje održava se u kapelici koja samo što ne prokišnjava...

- Posljednja zgrada koja se ovdje izgradila je dvorana Ivana Pavla II., poznata i kao “žuta dvorana”. Izgradila se 1998. godine, kada je dolazilo nekoliko tisuća hodočasnika. Sada, nakon dvadesetak godina, ne dolazi nekoliko tisuća nego nekoliko stotina tisuća hodočasnika. Pastoral je odgovoriti tim hodočasnicima, dobro ih prihvatiti u duhovnom smislu.

Mi imamo ovdje jedno radno tijelo sastavljeno od oca provincijala, oca župnika, ekonoma, moga tajnika i mene, i upravo tražimo način kako izići u susret tim potrebama. Moramo uskladiti, istinski uskladiti i objekte da bi mogli dobro prihvaćati hodočasnike.

Zadnja izmjena: totus tuus; Pon lis 24, 2022 10:58; ukupno mijenjano 2 put/a.

Vrh

PostPostano: Pon lis 24, 2022 10:53 

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/re ... na-1220408
Evo još jedan zanimljiv članak.
Iako vidim, da mi ih iz nepoznatog razloga, ne prenosi.
Nema veze, čini se da svatko tko dođe u Međugorje vidi da tu ima nešto, veliko i sveto.

Vrh

PostPostano: Uto lis 25, 2022 11:03 

Biskupu Žaniću se jako žurilo...
....Zašto nije poslušao mudri savjet vrha Crkve da ‘bude vrlo oprezan’ i ‘da ne žuri u davanju suda’? Svetom Ocu je bilo jasno da je put do cjelovite istine dug i da zahtjeva puno strpljenja, a biskupu Žaniću se žurilo jer mu nije bilo stalo do cjelovite istine, nego da svoju vlastitu istinu nametne drugima.

...Naime, biskup Žanić je u prvim mjesecima ukazanja javno tvrdio da vidioci, tj. „djeca ne lažu“, da bi iznenada radikalno promijenio mišljenje i okrenuo se protiv Međugorja.

„Predsjedajući osobno sjednicama komisije i usmjerujući njezin rad, Biskup Žanić je doveo u pitanje njezinu samostalnost i objektivnost u radu. Bilo bi puno bolje da je jasno rekao kako svaka komisija ima samo savjetodavnu ulogu, a njegov je sud jedino mjerodavan.

...Otvarajući osobno svaku sjednicu, on je dobrim dijelom utjecao i na predmet i tijek njezinih rasprava. Obično je na početku rada članove komisije izvješćivao o onom što je u međuvremenu netko negdje u svijetu rekao ili napisao o Međugorju, a to se nije slagalo s njegovim stavom, tražeći da Komisija zauzme stav o tome. Umjesto da fenomen istražuje na licu mjesta u izravnom susretu s vidiocima, pastoralnim osobljem u Međugorju, drugim neposrednim svjedocima događanja te hodočasnicima koji to mjesto pohode, članovi komisije na svojim sjednicama su se najvećim dijelom bavili stavovima zagovornika i protivnika Međugorja.

https://www.vecernji.hr/vijesti/mostars ... er-1448977

Vrh

PostPostano: Uto lis 25, 2022 12:58 

Biskupu Žaniću se jako žurilo...
....Zašto nije poslušao mudri savjet vrha Crkve da ‘bude vrlo oprezan’ i ‘da ne žuri u davanju suda’? Svetom Ocu je bilo jasno da je put do cjelovite istine dug i da zahtjeva puno strpljenja, a biskupu Žaniću se žurilo jer mu nije bilo stalo do cjelovite istine, nego da svoju vlastitu istinu nametne drugima.

...Naime, biskup Žanić je u prvim mjesecima ukazanja javno tvrdio da vidioci, tj. „djeca ne lažu“, da bi iznenada radikalno promijenio mišljenje i okrenuo se protiv Međugorja.

„Predsjedajući osobno sjednicama komisije i usmjerujući njezin rad, Biskup Žanić je doveo u pitanje njezinu samostalnost i objektivnost u radu. Bilo bi puno bolje da je jasno rekao kako svaka komisija ima samo savjetodavnu ulogu, a njegov je sud jedino mjerodavan.

...Otvarajući osobno svaku sjednicu, on je dobrim dijelom utjecao i na predmet i tijek njezinih rasprava. Obično je na početku rada članove komisije izvješćivao o onom što je u međuvremenu netko negdje u svijetu rekao ili napisao o Međugorju, a to se nije slagalo s njegovim stavom, tražeći da Komisija zauzme stav o tome. Umjesto da fenomen istražuje na licu mjesta u izravnom susretu s vidiocima, pastoralnim osobljem u Međugorju, drugim neposrednim svjedocima događanja te hodočasnicima koji to mjesto pohode, članovi komisije na svojim sjednicama su se najvećim dijelom bavili stavovima zagovornika i protivnika Međugorja.

https://www.vecernji.hr/vijesti/mostars ... er-1448977

Malecki,

odlično napisano.
I još bolji članak iz VL koji dosta otkriva.
B.Žanić je promjenio mišljenje jer je bio ucjenjen od UDBE i Republičke komisije za odnose sa religijama iz Bih...neki Bakšić ako se dobro sjećam ga je dobro pritisnuo ,ucijenio i vrbovao! Dosta o tome šiše u knjizi Bubalo, Ivković-"30 godina ukazanja u M- + Tajni materijali UDBE"
Očito je da je b. Žanić imao neke velik mrlje za koje us udbaši znali i tu su ga ucijenili i vrbovali!

Vrh

PostPostano: Uto lis 25, 2022 12:59 

i U PROŠLOM GLASU KONCILA IMA ODLIČAN ČLANAK JEDNOG TALIJANA, PREDSJEDNIKA Marijanske udruge
jA gLAS KONCILA KUPUJEM U TISKANOM IZDANJU PA NE PROUČAVAM ONLINE IZDANJE
mOŽDA GA SE SADA MOŽE NAĆI I ONLINE!

Vrh

PostPostano: Sri lis 26, 2022 13:47 

Hrki...Žanić nije slušao sv. Stolicu...to mu se gledalo kroz prste?

``Papa mu je preporučio da bude vrlo oprezan (‘postupiti s mnogo opreza’!). 2. lipnja 1982. Biskup je opet bio u Rimu i podnio je izvještaj Svetoj Stolici. Preporučeno mu je da ne žuri u davanju suda, budući da će vrijeme donijeti i nove dokaze za ili protiv``.

Vrh

PostPostano: Sri lis 26, 2022 13:52 

A oni još požurili izdati knjigu Ogledalo pravde gdje pišu svašta protiv Međugorja.

Vrh

PostPostano: Sri lis 26, 2022 14:23 

A oni još požurili izdati knjigu Ogledalo pravde gdje pišu svašta protiv Međugorja.

Joj...pa to je kao u ratu...Za i protiv...Ko će biti glasniji...Oš neš---moraš vjerovat jer ja vjerujem?

``Gospa nas vodi svome Sinu. I molitva Krunice (iako kažemo Gospina) je kristocentrična – ima Krista u centru``.

dalje piše...i to je istina
``Postavlja se pitanje – kako to da vjernici koji svesilno pristaju uz navodna Gospina ukazanja u Međugorju mogu sijati pakost i rat oko sebe? Događa se, nažalost, kada se prigovori nešto na račun Međugorja da te dočeka sila negativnih komentara od strane vjernika koji vjeruju u navedena ukazanja. Kako to ako je Gospa i preko nje Gospodin prisutan u njihovu srcu``?

https://hkm.hr/vjera/zasto-govor-o-medu ... eli-ljude/

A ovo...jel to istina?
``Vatikan priznao tek 17 ukazanja
Kada su u pitanju priznanja Gospinih ukazanja, Katolička ckva prilično je konzervativna. Od dvije i pol tisuće prijavljenih objava Blažene djevice Marije, Vatikan je priznao njih tek - 17.

Najpoznatija su ona u Lourdesu u Francuskoj i Fatimi u Portugalu. Ukazanja Gospe potvrđena su i u ukazanja u francuskom Salettu i Lausu, Knocku u Irskoj, Itapariangi u Brazilu, San Nicolasu u Argentini, Beauraingu i Banneuxu u Belgiji, Guadalupeu u Meksiku, Giertzwaldu u Poljskoj, Akiti u Japanu, Kibehu u Ruandi...``/Slobodna Dalmacija, 2019./

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/re ... rje-603450

Vrh

PostPostano: Sri lis 26, 2022 15:29 

Hrki...Žanić nije slušao sv. Stolicu...to mu se gledalo kroz prste?

``Papa mu je preporučio da bude vrlo oprezan (‘postupiti s mnogo opreza’!). 2. lipnja 1982. Biskup je opet bio u Rimu i podnio je izvještaj Svetoj Stolici. Preporučeno mu je da ne žuri u davanju suda, budući da će vrijeme donijeti i nove dokaze za ili protiv``.

NIJE NI NJIH SLUŠAO...ISTINA
JA SAM SAMO POKUŠAO razjasniti zašto je odjednom promijenio mišljenje
o tome je pisalo lijepo u knjizin od Ivkovića , Bubala i još par autora...koja je izašla ja mislim na 30. godišnjicu ukazanja

Kad te tajne službe stisnu i ucijene da će nešto nečasno objaviti o tebi ili da će te likvid isl. , mnogi popuste
Tada su eto kako vidimo spremni iči i protiv naputaka iz Vatikana!

Vrh

PostPostano: Sri lis 26, 2022 16:19 

Mmm da... Sad svi zamislimo.. Sudimo Žanića...siromašna...slaba Čovjeka.. DOĆ ĆE čas...ili žig zvijeri na čelo.. Ili glad, studen, a žeđ.. Neš jesti bez žiga. Kako smo slabi... A možda to dođe... mislim prije.. ranije nego mislimo? Koliko će bit Žanića, joj... TAKO SMO SLABI!

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 784 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata