Josip_Mo je napisao/la:
Čudan mi je ovaj Papa. Moram priznati da me je mnogo puta iznenadio svojim djelima i postupcima. Koliko puta me je iznenadio skoro toliko puta me je i dovoeo u zabunu. Tako sam i nakon ovoga posjeta transseksualca Papi ostao zbunjen.
Nakon što sam pročitao tu zadnju vijest o posjeti transseksualca malo sam razmišljao. Papa mi se katkada čini tako dobrostiv. A onda me katkada tako zbuni da mi se čak pojavljuju svakakve namisli, tipa jel ovo u redu od Pape.
Zapitajmo se, kako je Isus djelovao? Jer Isusovo djelo moramo nasljedovati, moramo pokušati biti što sličniji njemu.
Jel blud grijeh? Jeste. Ako je grijeh onda vodi u pakao. Ako imaš grijeh moraš shvatiti da ga imaš, ispovjediti ga i onda si predodređen za Raj. A cilj je Raj. E sada, što da je Isus rekao Mariji Magdaleni: Ti si grešna, Ja sam dobar. Nemam ja što raditi sa tobom, ne zanimaš Me.
Niti bi tada Marija Magdalena vidjela Raja ali ono još bitnije, vjerojatno bi se osjećala još kivnijom i ne bi ni shvatila da je grešna. Još bi i dalje ustrajavala u grijehu. Ljudi koji su u grijehu, ako im taj grijeh prezentiramo grubim riječima punim nerazumjevanja, oni ne vide da im ukazujemo na grijeh. Samo se osjećaju napadnutim. I tada prirodno, brane se i ne vide grijeh, samo napad.
Tako i Papa. Da je rekao odmah na prvu tome muškarcu/ženi, što li je već, da je vrlo grešan. Što mislite da li bi taj i dopustio da mu Papa objasni zašto je on grešan? Ovako sam siguran da je papa bio miran i strpljiv te ga poslušao. Ali sam siguran da mu je i ukazao da to što je učinio nije uredu i da je grešno. Nije osudio čovjeka nego grijeh. Siguran sam da mu je to tako prezentirao. Sada, na tome liku je da poradi na savjesti, ispovjedi se. I sigurno će mu savjest reći da je u grijehu ako na njoj bude radio. Savjest je nepogrešiva. Ali ako se na njoj radi. Sada mu nije do Pape, nego do njega.
A siguran sam da će se gorko kajati i plakati kada shvati što je učinio. Ako sebi dopusti da shvati.
Iskreno se nadam da je to sve tako, ali nisam siguran.