Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 23:11

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 1111 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 75  Sljedeće

Sviđa li vam se stil rada i komuniciranja pape Franje?
1. Da, jako mi se sviđa, mislim da možemo očekivati mnogo dobroga 62%  62%  [ 48 ]
2. Još ne znam, pričekat ću s mišljenjem dok ne vidim kako će se papa nositi s teškim problemima i izazovima 12%  12%  [ 9 ]
3. Ne, nije mi baš nešto, papa bi se trebao drukčije ponašati 26%  26%  [ 20 ]
Ukupno glasova : 77
Autor Poruka
 Naslov: Re: Papa Franjo
PostPostano: Pet sij 30, 2015 22:22 

Čudan mi je ovaj Papa. Moram priznati da me je mnogo puta iznenadio svojim djelima i postupcima. Koliko puta me je iznenadio skoro toliko puta me je i dovoeo u zabunu. Tako sam i nakon ovoga posjeta transseksualca Papi ostao zbunjen.

Nakon što sam pročitao tu zadnju vijest o posjeti transseksualca malo sam razmišljao. Papa mi se katkada čini tako dobrostiv. A onda me katkada tako zbuni da mi se čak pojavljuju svakakve namisli, tipa jel ovo u redu od Pape.
Zapitajmo se, kako je Isus djelovao? Jer Isusovo djelo moramo nasljedovati, moramo pokušati biti što sličniji njemu.
Jel blud grijeh? Jeste. Ako je grijeh onda vodi u pakao. Ako imaš grijeh moraš shvatiti da ga imaš, ispovjediti ga i onda si predodređen za Raj. A cilj je Raj. E sada, što da je Isus rekao Mariji Magdaleni: Ti si grešna, Ja sam dobar. Nemam ja što raditi sa tobom, ne zanimaš Me.
Niti bi tada Marija Magdalena vidjela Raja ali ono još bitnije, vjerojatno bi se osjećala još kivnijom i ne bi ni shvatila da je grešna. Još bi i dalje ustrajavala u grijehu. Ljudi koji su u grijehu, ako im taj grijeh prezentiramo grubim riječima punim nerazumjevanja, oni ne vide da im ukazujemo na grijeh. Samo se osjećaju napadnutim. I tada prirodno, brane se i ne vide grijeh, samo napad.

Tako i Papa. Da je rekao odmah na prvu tome muškarcu/ženi, što li je već, da je vrlo grešan. Što mislite da li bi taj i dopustio da mu Papa objasni zašto je on grešan? Ovako sam siguran da je papa bio miran i strpljiv te ga poslušao. Ali sam siguran da mu je i ukazao da to što je učinio nije uredu i da je grešno. Nije osudio čovjeka nego grijeh. Siguran sam da mu je to tako prezentirao. Sada, na tome liku je da poradi na savjesti, ispovjedi se. I sigurno će mu savjest reći da je u grijehu ako na njoj bude radio. Savjest je nepogrešiva. Ali ako se na njoj radi. Sada mu nije do Pape, nego do njega.

A siguran sam da će se gorko kajati i plakati kada shvati što je učinio. Ako sebi dopusti da shvati.

Vrh

PostPostano: Pet sij 30, 2015 23:08 

Josip_Mo je napisao/la:
Čudan mi je ovaj Papa. Moram priznati da me je mnogo puta iznenadio svojim djelima i postupcima. Koliko puta me je iznenadio skoro toliko puta me je i dovoeo u zabunu. Tako sam i nakon ovoga posjeta transseksualca Papi ostao zbunjen.

Nakon što sam pročitao tu zadnju vijest o posjeti transseksualca malo sam razmišljao. Papa mi se katkada čini tako dobrostiv. A onda me katkada tako zbuni da mi se čak pojavljuju svakakve namisli, tipa jel ovo u redu od Pape.
Zapitajmo se, kako je Isus djelovao? Jer Isusovo djelo moramo nasljedovati, moramo pokušati biti što sličniji njemu.
Jel blud grijeh? Jeste. Ako je grijeh onda vodi u pakao. Ako imaš grijeh moraš shvatiti da ga imaš, ispovjediti ga i onda si predodređen za Raj. A cilj je Raj. E sada, što da je Isus rekao Mariji Magdaleni: Ti si grešna, Ja sam dobar. Nemam ja što raditi sa tobom, ne zanimaš Me.
Niti bi tada Marija Magdalena vidjela Raja ali ono još bitnije, vjerojatno bi se osjećala još kivnijom i ne bi ni shvatila da je grešna. Još bi i dalje ustrajavala u grijehu. Ljudi koji su u grijehu, ako im taj grijeh prezentiramo grubim riječima punim nerazumjevanja, oni ne vide da im ukazujemo na grijeh. Samo se osjećaju napadnutim. I tada prirodno, brane se i ne vide grijeh, samo napad.

Tako i Papa. Da je rekao odmah na prvu tome muškarcu/ženi, što li je već, da je vrlo grešan. Što mislite da li bi taj i dopustio da mu Papa objasni zašto je on grešan? Ovako sam siguran da je papa bio miran i strpljiv te ga poslušao. Ali sam siguran da mu je i ukazao da to što je učinio nije uredu i da je grešno. Nije osudio čovjeka nego grijeh. Siguran sam da mu je to tako prezentirao. Sada, na tome liku je da poradi na savjesti, ispovjedi se. I sigurno će mu savjest reći da je u grijehu ako na njoj bude radio. Savjest je nepogrešiva. Ali ako se na njoj radi. Sada mu nije do Pape, nego do njega.

A siguran sam da će se gorko kajati i plakati kada shvati što je učinio. Ako sebi dopusti da shvati.

oprosti ali o kakvom grijehu Marije Magdalene pričaš?Po čemu je ona bila grešnija od ostalih apostola?

Vrh

PostPostano: Sub sij 31, 2015 10:03 

Po tome da je bila javna bludnica opsjednuta demonima

Vrh

PostPostano: Sub sij 31, 2015 11:13 

KRIŽAR2 je napisao/la:
Po tome da je bila javna bludnica opsjednuta demonima

zar to nije bila neka druga žena koja je bila bludnica?A Marija Magdalena je bila ta koja je navodno "opsjednuta demonima"

Vrh

PostPostano: Sub sij 31, 2015 13:46 

To je jedna te ista osoba prema kršćanskoj tradiciji i prema zapisima nekih katoličkih mistika

Vrh

PostPostano: Sub sij 31, 2015 15:23 

KRIŽAR2 je napisao/la:
To je jedna te ista osoba prema kršćanskoj tradiciji i prema zapisima nekih katoličkih mistika

Hm u Bibliji nigdje ne piše da je Marija Magdalena bila bludnica i koliko mi je poznato to Crkva ni ne naučava.I to nikad nije ni bila tradicija,jedino što znam je da je Sv.Grgur Veliki tri žene iz novog zavjeta "spojio" u jednu izazvao pomutnju što se toga tiče i zahvaljujući tome Mariju Magdalenu smatraju bludnicom iako niti Katolička a niti Pravoslavne crkve to ne naučavaju.A ti me slobodno razuvjeri nekim crkvenim dokumentom ili citatom iz Biblije

Vrh

PostPostano: Sub sij 31, 2015 18:00 

Prijatelju malo se bolje informiraj, katoličku literaturu u ruke...

Vrh

PostPostano: Sub sij 31, 2015 19:54 

Josip_Mo je napisao/la:

Iskreno se nadam da je to sve tako, ali nisam siguran.

"U ovoj ciloj situaciji primjetio sam da se najteže nosu vjernici koji su privrženi nauku i tradiciji a u isto vrime sami sebi ne žele priznati da nešto ni u redu i kako spada, da Crkva puca po tašelima nego se prave da je sve u redu..."

Vrh

PostPostano: Sub sij 31, 2015 21:31 

KRIŽAR2 je napisao/la:
Prijatelju malo se bolje informiraj, katoličku literaturu u ruke...

pa zatražio sam te neki link na nešto što ide u prilog tvojoj tvrdnji

Vrh

PostPostano: Ned vel 01, 2015 08:58 

Ma ne da mi se kopat po internetu, pročitao sam to u više knjiga, osim toga to je stvar opće kulture...

Vrh

PostPostano: Ned vel 01, 2015 10:44 

KRIŽAR2 je napisao/la:
Ma ne da mi se kopat po internetu, pročitao sam to u više knjiga, osim toga to je stvar opće kulture...

???

Vrh

PostPostano: Ned vel 01, 2015 20:23 

sara je napisao/la:
KRIŽAR2 je napisao/la:

???

:DD

Vrh

PostPostano: Ned vel 01, 2015 20:52 

Papa Franjo najavio dolazak u Sarajevo!
Kad su u pitanju iznenadni i neočekivani potezi Papa Franje, neće me iznenaditi ako van protokola osvane u Međugorju!

Vrh

PostPostano: Pon vel 02, 2015 09:07 

papa franjo sigurno ne vjeruje u ukazanja u međugorju, sjeti se samo one posprdne izjave da Gospa nije poštanski ured pa da svaki dan šalje poruke... :roll:

papa u sarajevo prvenstveno dolazi po zadatku širenja modernog ekumenizma...

Vrh

PostPostano: Pon vel 02, 2015 09:14 

KRIŽAR2 je napisao/la:
papa franjo sigurno ne vjeruje u ukazanja u međugorju, ...

Kad papa Franjo sleti u Sarajevo za njega će se moliti milioni onih koji su doživjeli promjene u Međugorju; snaga te molitve jača je od svih isplaniranih protokola.
Sjetite se kako je molitva vjernika oslobodila generala Gotovinu, a tek kad se u molitvu uključi cijeli katolički svijet.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 1111 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 75  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata