Ignisardent je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
Niti jedan, antikatolik se ne bi posramio ovakvih insinuacija, "objašnjenja" i zaključaka o Papi.
Pa nisam ja kriv što je Papa imenovao protivnika zabrane "prekida trudnoće" i zagovornika prihvaćanja "nekonvencionalnih parova" za tajnika talijanske biskupske konferencije...
U svakom slučaju, bilo bi lijepo da netko navede protuargumente bilo koje vrste, umjesto korištenja praznih retoričkih figura usmjerenih na moju personu a ne na ono što sam rekao.
Moja rečenica je usmjerena baš na izjavu koja je takva da ju bez problema može potpisati svaki protivnik Crkve. Ako se netko u tome uspio prepoznati onda mu valjda ni savjest nije sasvim umrla pod naletom oholosti prema Papi.
Što se tiče protuargumenata, nekada bi ih stvarno davao i trudio se, međutim okorjeli sugovornici takvog tipa bi nakon gubitka debate samo promijenili nick ili se ne bi niti počešali, pokazujući tako koliko im je malo stalo do ozbiljne rasprave već im je cilj omalovažavanje Pape i sijanje sumnji prema Crkvi. Uvijek se nađe neki problematični tajnik ili čistačica u nekoj biskupskoj konferenciji koji će poslužiti za napad i tu fokus nije zlo ponašanje tajnika ili čistačice (koje ja ne podržavam niti opravdavam), nego povezivanje Pape s tim ljudima. Uostalom, zar ne bi samo luđak mislio kako će sa nekim iz yutarnjeg lista (nekim tko njeguje takav stil) moći ozbiljno raspravljati i davati protuargumente? Zar to ne bi bilo najveće nepoštovanje prema vlastitom vremenu?