Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri svi 06, 2026 09:22

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Čet ožu 24, 2011 15:17 

A citate li sto od vjerskih revija? Kako vam se svidja njihov koncept, izgled, izbor tema...?

Inace, za one koji se koriste Facebookom, ovo je stranica Veritasa - Glasnika sv. Antuna Padovanskog, slobodno joj se pridruzite:
http://www.facebook.com/#!/pages/Glasni ... 4580125943

Vrh

PostPostano: Čet ožu 24, 2011 21:30 

Čitao sam post forumaša Ria i zaista je osebujno ali i koncizno elaborirao najzastupljenije katoličke novinare u medijima(tisak i TV). Sve pohvale Rio.

Inače nisam po forumima tako da ne poznajem tu scenu ali sam znao tu i tamo poviriti na portal Križ života. Čitah kako je to najčitaniji portal, pun tolerancije .... blablabla........
Iskreno, zgrozio sam se od hule na Boga, Crkvu, Hrvatsku ........ Onda sam provirio u profile urednika, novinara, moderatora, vodećih forumaša i gotovo svi se izjašnjavaju kao katolici. Ono je prava kršćanofobija..... ma usudit ću se reći i sotonizam jer onaj tko permanentno radi na uništenju Crkve (koja je mistično tijelo Isusa Krista) niječe i samoga Isusa Krista uistinu jest sotona.
Zna li netko od vas jesu li ti ljudi stvarno katolici?
Što Crkva može napraviti po tom pitanju? Može li ih Crkva izopćiti jer i sam Isus Krist reče:

Mt 18
15 "Pogriješi li tvoj brat, idi i pokaraj ga nasamo. 16 Ako te posluša, stekao si brata. Ne posluša li te, uzmi sa sobom još jednoga ili dvojicu, neka na iskazu dvojice ili trojice svjedoka počiva svaka tvrdnja. 17 Ako ni njih ne posluša, reci Crkvi. Ako pak ni Crkve ne posluša, neka ti bude kao poganin i carinik."

Ne želim da ovo ispadne kao da je gledam trun u oku brata svoga a u mome je brvno. Ova ekipa zna što radi i to radi na najpodliji mogući način.

Vrh

PostPostano: Pet ožu 25, 2011 15:17 

Veritas je napisao/la:
A citate li sto od vjerskih revija? Kako vam se svidja njihov koncept, izgled, izbor tema...?

Inace, za one koji se koriste Facebookom, ovo je stranica Veritasa - Glasnika sv. Antuna Padovanskog, slobodno joj se pridruzite:
http://www.facebook.com/#!/pages/Glasni ... 4580125943

Pozdrav, hvala na pitanju... Veritas je po meni jedan od sadržajno i vizualno dosta kvalitetnih revija, ima preširok raspon tema :D , odlične kolumne fra J. Blaževića o alternativi i novodopskim stranputicama, ima dosta raznolikih novinarskih vrsta, a što je najbitnije duhovno je koristan. Ne koristim se facebookom pa ne mogu lajkati, zato dajem ovdje podršku.

karmel je napisao/la:
Inače nisam po forumima tako da ne poznajem tu scenu ali sam znao tu i tamo poviriti na portal Križ života. Čitah kako je to najčitaniji portal, pun tolerancije .... blablabla........
Iskreno, zgrozio sam se od hule na Boga, Crkvu, Hrvatsku ........ Onda sam provirio u profile urednika, novinara, moderatora, vodećih forumaša i gotovo svi se izjašnjavaju kao katolici. Ono je prava kršćanofobija..... ma usudit ću se reći i sotonizam jer onaj tko permanentno radi na uništenju Crkve (koja je mistično tijelo Isusa Krista) niječe i samoga Isusa Krista uistinu jest sotona.
Zna li netko od vas jesu li ti ljudi stvarno katolici?
Što Crkva može napraviti po tom pitanju?

Zagrebačka nadbiskupija od prije nekog vremena odbija s njima surađivati kao s medijem, jer pišu zaista zlonamjerno i bez želje za ikakvim dijalogom.
Tako se i tu vidi da oni kojima su puna usta tolerancije, najviše ju sami gaze.

Vrh

PostPostano: Uto ožu 29, 2011 07:48 

Jutros naletio na slijedeći članak u Slobodnoj.

Kao što reče jedan komentar, kao da je članak financirala masonska ili sotonistička sljedba. Ovo je pogotovo simptomatično u proteklih nekoliko dana, kada se Crkvu u Hrvata napada zbog nove zgrade HBK, kad spodobe poput onog izdajnika Mesića prozivaju biskupe zbog poziva na post i molitvu za generale, kad novinarčići sa RTL-a jučer bezobrazno guraju mikrofon pod nos biskupu Srakiću i sl.

I onda mi sinoć kao šlag na tortu dođe jedna dugogodišnja poznanica, a koja se voli izdavati za veliku Hrvaticu i desničarku te počne napadat biskupe zato jer su pozvali na post za generale, bezumno govoreći kako ona "ne moli Boga za konkretne stvari". Kad sam ju argumentacijom stjerao u kut, odgovorila mi je kako "generali imaju Bozanića, pa neka on za njih moli". :roll:

Zadnja izmjena: Miroslav; Uto ožu 29, 2011 10:38; ukupno mijenjano 1 put/a.

Vrh

PostPostano: Uto ožu 29, 2011 10:12 

Već dugo godina je organizirana hajka na Crkvu. Tko imalo prati medije to mu je kristalno jasno. Uzmite novine, takozvane privatne TV postaje i internet portale i svakodnevno možete uočiti bar jedan članak protiv Crkve i domoljublja. Malo koji medij danas može opstati bez financiranja neoliberalnog kapitala i tu počinje i završava svaka priča o vjerodostojnosti medija i novinara. Sam koncept neoliberalnog kapitalizma kreće od zatiranja nacionalnog i religijskog identiteta države a samim time i pojedinca. Zadnja istraživanja FFZG zorno pokazuju djelotvornost ovog paklenog plana koji se provodi. Nažalost mnogi su katolici koji rade u medijima prodali svoj integritet za šaku kuna. Možda tako mora biti jer ovo jest vrijeme kušnje. Jao onome po kojem sablazan dolazi

Vrh

PostPostano: Sri ožu 30, 2011 17:11 

Križ života je koma. Osim toga, pokušava nekako propagirati gay pokret. S kakvim je trijumfalizmom dočekao uvjetnu osudu onog svećenika koji je pozivao na napad na homoseksualce na beogradskom gay prideu (ne pravdam poziv na nasilje prema ikome, niti prema homoseksualcima). Ako nekakva katolička organizacija brani gay pokret pozivajući se na zakon o suzbijanju diskriminacije, tada sasvim jasno radi izravno u korist gay pokreta. Pa si ti misli.
NIje svaki katolik koji je to po vanjštini (kako za sebe izjavljuju na tome portalu), nego onaj tko je to u nutrini, tko je odlučio biti katolik i živjeti tako. Ostalo je privid....naraštaj koji je sačuvao vanjski oblik pobožnosti, a odrekao se njene sile.

Vrh

PostPostano: Sri ožu 30, 2011 17:14 

Veliki mediji odavno su izdali Hrvatsku i hrvatski narod i prodali se antikristijadi. Postoji li zaista ijedan uistinu neovisni hrvatski medij, barem među onima koji imaju velike naklade? Ne vidim nijednog. Uglavnom su svi u stranom vlasništvu, a znamo što to znači. Ne kaže narod uzalud: domača vuš ne grize tak kak stranjska. Baš je stranim medijima stalo do boljitka neovisne Hrvatske...a tek Crkve. "Blagoslov" takve politike osjetio je nedavno Večernji list, a i Jutarnji svako malo otpušta novinare. Što se mene tiče, nek ti mediji slobodno propadnu.

Vrh

PostPostano: Sub tra 16, 2011 21:39 

Nedavno je Hrvatsko društvo katoličkih novinara otvorilo svoju mrežnu stranicu, http://www.hdkn.hr i na njoj se mogu naći linkovi za važnije dokumente o medijima, popis katoličkih agencija, radija, televizijskih stanica, tjednika i mjesečnika... Među njima nećete naći one koji privlače pozornost senzacionalističkim ispadima, neutemeljenim napadima na biskupe, a niti "žuti" vjerski tisak, međutim žao mi je što eto i toga kod nas ima, a mala smo zemlja...

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 23 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata