Barnaba je napisao/la:
Estetika jest upitna ali o ukusima ne valja raspravljati, pa prema tome molio bih Tirsu da mi objasni ovo:
Tirsa je napisao/la:
Ovo je čisti prst u oko, estetski, a rekla bi u dobroj miri i teološki.
mislim taj teološki prst u oko.

Malo kasnim s odgovorom, ali posao je razlog, oprosti.
Što je poruka ove slike?
Ja tu vidim čovjeka postavljenog kao centr svega. Vjerujem da onaj koji gleda Krista može hodati po vodama smrti, vjerujem da kroz onoga koji u sebi nosi Krista, taj isti Krist čini silna djela, ali ova slika mi to ne govori.
Ova slika stavlja u centar čovjeka i to konkretnu osobu – Zlatka Sudca, izgledom (što kompjutorski, što stvarno) dovedenog do neke vrste Kristove slike, što mi je oholo i čak pomalo upitnog zdravlja. Izgled osoba iza njega, koje ga slijede mi je isto tako simboličan. Što predstavlja Maja Blagdan obučena u haljinu nalik haljinama iz stare Grčke – neku božicu, a ova druga osoba obučena kao kakav učitelj istočnjačkih vještina…..hindus, što je on neki guru?
Što to znači? Meni ova slika ostavlja dojam sve je jednako dobro, sve je put, sve je način, jer mi se svi volimo, trpljenja nema, Bog kao osoba ne postoji, to je jedna fina opća kozmička energija koja te zahvati i ti si onda „high“. E, a to nije baš tako! To bi bila poruka koju odašilja new age, a ne kršćanstvo.
Ovo me sve skupa iznenađuje, u neskladu mi je sa porukom istupa Zlatka Sudca, ali iako mi je odbojno i smatram ovo njegovom greškom, dobro je da je tako, jer da nema ovakvih „provala“ kako je krenulo počeli bi ga ljudi smatrati božanstvom. Ovo samo govori da je i on čovjek.