Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto sij 27, 2026 00:45

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 60 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet vel 28, 2025 13:22 

I da, ja sam isto protiv UI u školstvu, da se zna...Ali za informiranje mi je odličan...Samo je bitno sve precizirati..Ima mnogo pozitivnih strana i mnoge je poslove olakšao...Bolji mi je od Google-a, eto iskreno

Vrh

PostPostano: Pet vel 28, 2025 14:47 

Evo ovako...Pošto već postoji ova tema posbno namjenjena UI + katolička vjera. I pošto me hrki privatno savjetuje da nastavim objavljivati i svoje misli i tekstove generirane pomoći UI: A i sam moderator se složio da ima kvalitetnih misli u odjeljku Nadahnjujući i inspirativni tekstovi; jedino Majićka negoduje i žestoko je protiv UI...Iako po mojem mišljenju ljudski mozgovi su pozadina UI al ok. Uglavnom pitanje za moderatora: znam da sam u nekom od komentara rekao da više neću objavljivati pomoću UI...ALi ipak...hrki tvrdi da mi nema Majićka što naređivati ako naglasim da tekst generiran pomoćiu UI uz moje okvire. Budući da postoji ovaj odjeljak chatGPT i katolička vjera....Mogu li npr. u ovom odjeljku obajvljivati tekstove generirane pomoću UI i mojih natuknica naravno uz naglasak da se sve objasni katoličkim pristupom? Eto, a u drugim odjeljcima će biti moje misli. Mislim da je to fer play! A Majićka u ovaj odjeljak više ne mora ulaziti, jer, eto, ne interesira ju očito!!! I naravno, ne tekst za tekstom, nego s ciljem analize tih tekstova, komentiranja, rasparava i komunikacije na različite teme...Pa evo, dragi moderatori, slažete li se sa mnom? PS..nisam se došao tu svađati niti prepirati niti dokazivati! Već dijeliti radost i nastojati pomoći nekome ako mogu. Imam vas svih u mislima i molitvama i Bog vas sve blagolslovio! Dakle, pitam za dozvolu - ako smijem, smijem, ako ne, Bogu hvala!

Pitaj ti prvo admina prije nego poslušaš hrkijevo nagovaranje. On ti naprimjer nije htio niti reći kako moderatori ovdje ne postoje već admin radi taj posao.
Bilo bi nemoguće ozbiljno raspravljati uz dozvoljavanje AI.

Vrh

PostPostano: Pet vel 28, 2025 16:31 

Pa ok, neka admin odluči!

Vrh

PostPostano: Pet vel 28, 2025 21:32 

Mislim da je ova tema otvorena da raspravimo je li u redu koristiti UI u prenošenju vjere ili to treba zanemariti? To je pravo etičko pitanje i može imati posljedice i za osobnu vjeru i moguće dezinformacije.
Jer UI će se definitivno dalje razvijati (i u mnogim područjima biti od pomoći), ali mislim da bi ipak u pisanju postova trebali nekako naznačiti da smo generirali tekst sa UI, jer tako se netko može sjetiti i Bibliju prevoditi i tumačiti pa upasti u neka kriva polja (a to je problem: promjena religioznih shvaćanja umjetnom inteligencijom). Što mislite o tome?

Vrh

PostPostano: Pet vel 28, 2025 22:44 

Ja sam mu rekao da uvijek naglasi prije teksta da li je njegov tekst ili od UI

Da se zna tko je autor!
Postoji i mogućnost da se radi o klonu i troleru,ali za sada ne bih o tome
Rano je... vrijeme će to brzo pokazati!

Vrh

PostPostano: Sub ožu 01, 2025 08:15 
Administrator

Već sam te zamolio da ne pišeš post za postom i da umjesto UI pišeš svoje osobno mišljenje. Možemo komentirati što UI ispravno ili pogrešno navede, i općenito o toj tehnologiji vezano uz vjeru, a ne prenositi plahte koje generira UI, to nema smisla.

Vrh

PostPostano: Sub ožu 01, 2025 08:19 

Ok!

Vrh

PostPostano: Sub ožu 01, 2025 17:15 

Ja sam mu rekao da uvijek naglasi prije teksta da li je njegov tekst ili od UI

Da se zna tko je autor!
Postoji i mogućnost da se radi o klonu i troleru,ali za sada ne bih o tome
Rano je... vrijeme će to brzo pokazati!

E, hrki...to je to...

Vrh

PostPostano: Ned ožu 02, 2025 07:03 

E, hrki...to je to...

Hrki mu je davao upute preko privatnih poruka kako da piše i tambura po UI. Izgleda da se bavi zakulisnim igrama.

Vrh

PostPostano: Ned ožu 02, 2025 08:20 

Nizko sr ne bsvi zakuljsnim igrama, već hrki je jedino pogriješio što me navodio na grijeh...
Zapitajte se malo i pogledajte u vlastitu nutrinu.. Ova vaša krutost i zaključci kao i nepovjerenje samo okuzuju na osuđivalački način razmišljanja a osuđivanje i takvi paisvno-agresivni napadi daleko su od katočičkog nauka... Gdje je toplina, kultura, dobrota... Stvarno razočaran i od majkićke i od totuus... I eto... Dižm sidro i odlazim!!!

Vrh

PostPostano: Ned ožu 02, 2025 08:22 

I skidam kapi adriani koja me baš lijepo pozdravim.la i poželjela dobrodošlicu na forum... Eto se može reć da ke prava katolkinja... Pozdrav svima i Božji blagoslov

Vrh

PostPostano: Pon ožu 03, 2025 12:47 

Nizko sr ne bsvi zakuljsnim igrama, već hrki je jedino pogriješio što me navodio na grijeh...
Zapitajte se malo i pogledajte u vlastitu nutrinu.. Ova vaša krutost i zaključci kao i nepovjerenje samo okuzuju na osuđivalački način razmišljanja a osuđivanje i takvi paisvno-agresivni napadi daleko su od katočičkog nauka... Gdje je toplina, kultura, dobrota... Stvarno razočaran i od majkićke i od totuus... I eto... Dižm sidro i odlazim!!!

"I baš sam zahvalan na ovom forumu jer se osjećam ko doma haha.. U mom krugu prijatelja rijetko ko je katolik u pravom smislu te riječi tako da ovdje se osjećam baš svoj na svome."

" I vjerujem da se mogu preobratiti skroz - jer, vi ste mi povratili vjeru. Hvala vam!"

Vrh

PostPostano: Uto ožu 04, 2025 10:53 

Hrki mu je davao upute preko privatnih poruka kako da piše i tambura po UI. Izgleda da se bavi zakulisnim igrama.

Koliko si ti pokvarena osoba, to je za nevjerovati!...
Nikakve mu ja zakulisne igre nisam igrao preko pp!

Ja sam pp s njim počeo u vezi da mi odgovori na moj upit od 27.2. na temi Izvan Crkve nema spasenja! To me je posebno zanimalo!
viewtopic.php?f=3&t=2658&start=105

Onda je on odgovorio da mu se prigovara pisanja UI tekstova...posebice da ti prigovaraš...onda sam mu ja rekao da posluša admina i da ne stavlja 5 velikih tekstova zaredom kako mu je Giovi i rekao u jednom postu...da nisi ti glavna na forumu i ne može od tebe dobivati upute da li smije pisati pomoću UI
evo šta mu je admin preporučio:
viewtopic.php?f=3&t=2798&start=45

I rekao sam mu da ako i dalje bude stavljao UI tekstove da prije teksta uvijek naglasi da li je to njegov tekst ili od UI!
To bi svakako bilo korektno spram svih nas da znamo o čijem tekstu se radi
I opet ga zamolio da javno da UI odgovor u vezi moga pitanja od 27.2. na toj temi

Vrh

PostPostano: Sri ožu 05, 2025 16:27 

I skidam kapi adriani koja me baš lijepo pozdravim.la i poželjela dobrodošlicu na forum... Eto se može reć da ke prava katolkinja... Pozdrav svima i Božji blagoslov

I ja tebe pozdravljam i razumijem tvoje razočaranje s određenom osobom. Ta je i prije bila konfliktna i netrpeljiva, tako ne uzimaj to osobno.. Imaš jedan otvoren i slobodan pristup prema UI, koristiš ga u dobre svrhe i neka te ne pokolebaju napadi neznalica (kažu zlato se u vatri kuša). I ja tebi želim Božji blagoslov!

Vrh

PostPostano: Sri ožu 05, 2025 18:36 

I ja tebe pozdravljam i razumijem tvoje razočaranje s određenom osobom. Ta je i prije bila konfliktna i netrpeljiva, tako ne uzimaj to osobno.. Imaš jedan otvoren i slobodan pristup prema UI, koristiš ga u dobre svrhe i neka te ne pokolebaju napadi neznalica (kažu zlato se u vatri kuša). I ja tebi želim Božji blagoslov!

Šteta što ti je poruka previše pasivno agresivna i neprimjerena početku korizme. Evo ja sam tvoj tekst preradila pomoću Umjetne inteligencije pa on sada izgleda ovako:
"Dragi prijatelju, srdačno te pozdravljam i pozivam te da u svim trenucima života tražiš moju pomoć i zaštitu. Razumijem tvoje razočaranje s određenom osobom, ali neka te ne pokolebaju teškoće. Sjećaj se da si voljen i da imaš otvoren pristup prema UI, koristi ga u dobroj nadi i za dobrobit svih. Neka te ne pokolebaju nepotrebni komentari, jer zlato se u vatri kuša, a forumaš kad ne trola. Želim ti Božji blagoslov i snažnu podršku u ovim korizmenim danima."

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 60 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata