Uvrede i naše povrede su jako zanimljivi prividi nas gledano Božjim očima ili gledano iz perspektive vječnosti - apsolutnosti.
Kako nešto što je apsolutna ljubav može biti povrijeđeno i uvrijeđeno?
Ljubav je bezuvjetna i slobodna. Ljubav je život!
No u životnim situacijama mi možemo biti povrijeđeni i uvrijeđeni jer osjećamo odvojenost od Boga.
A Isus je lijepo na kraju Mt evanđelja rekao da je u svo vrijeme sa nama. Vjerujemo li u to?
Ako vjerujem Isusu, onda spoznam da je moja povrijeđenost i uvrijeđenost od ovoga svijeta.
I da je to privid koji nastaje mojim razmišljanjem, riječima i djelima kao reakcija na prolazni svijet tj. na grijeh.
Kako je Isus svo vrijeme SADA sa nama i kad vjerujemo u to, onda molitvom Ocu našemu dajemo privolu da nas se mijenja kako ne bi naša reakcija bila povrijeđenost i uvrijeđenost.
Ta privola se daje dopuštanjem djelovanju Duha Svetoga.
A konkretno u mom slučaju je to: da ja u molitvi odaberem blagosloviti situaciju koja me nagnala da se osjećam povrijeđenim i uvrijeđenim. Da dajem sebe!
Kako smo sazdani na sliku Božju - sazdani smo od Ljubavi, onda ja dajem sebe - sebe koji sam od Ljubavi kao i svatko bližnji.
Ljubav je bezuvjetno davanje u radosti i zahvalnosti kad blagoslovimo različito i drugačije čime to različito i drugačije prestaje biti neprijatelj i postaje Savez.
No da se razumijemo: ja jesam za povijest i da se povijest proučava jer ne trebamo sve sami iskusiti ono što nismo (Ja Nisam). Možemo i spoznati povijesnim pričama drugih.
Dakle stoji da ne treba zaboraviti.
No ne stoji da se ne treba moliti tj. da se ne treba mijenjati tj. da se ne treba obratiti.
Drvo spoznaje dobra i zla nam je ponuđeno isto kao i drvo života kako bi iskusili u svojoj viziji (moj nick

) Božju veličinu slaveći i zahvaljujući Bogu