Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned ruj 15, 2024 05:18

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 623 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 42  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Sub lis 14, 2023 16:46 

zujko je napisao/la:
To bi vrijedilo za one koji su skpetični prema ukazanjima, ozdravljenjima i obraćenjima.

Nije to uopće vezano uz skepsu nego uz elementarno poštenje u komunikaciji. Svatko bi trebao moći dokazati ili objasniti svoje tvrdnje, a ne samo pisati teške kvalifikacije bez ijednog dokaza. U tom smjeru je nekorektnost.

Vrh

PostPostano: Ned lis 15, 2023 21:48 

Nije to uopće vezano uz skepsu nego uz elementarno poštenje u komunikaciji. Svatko bi trebao moći dokazati ili objasniti svoje tvrdnje, a ne samo pisati teške kvalifikacije bez ijednog dokaza. U tom smjeru je nekorektnost.

Na sto ciljas tocno?
Hoces rec, sto tocno?
Da su izjave neutemeljene, nemaju podlogu, nemaju dokaza. Mozda je to sve u glavi, pa eto pojedinci si umislili da se nesto dogodilo kad ono... Nista od navedenog.
Na stranu to da ima svega, tu uopce nema sumnje, uvijek je u mnostvu je bilo i upitnog i tu se otvara prostor za kojekakve prevare i sl.

Malo mi je nejasno sve to, kad rijetko ko napise nekaj (da pogodi u srz) konkretno, pa onda covjek ne zna sto je sto, mozda sam u temi preskocio neke upise.

Uglavnom, Medjugorje je aktualno, bilo i izgleda da ce biti, dok se god ne rasvijetle neke stvari (ako je uopce to i potrebno). Nisam nasao da je za nekog Medjugorje teska prevara, al sam dost dojmova procitao i pogledao a koji ljudi s odusevljenjem pricaju.

Izgleda da je Medjugorje kontroverzno, za neke, za neke su sve sumnje otklonjene, a neki su pak ravnodusni.
Za one koje su osjetili nesto, pitanja su suvisna.

Pitanje je, da li je "problem" u Medjugorju ili samom covjeku, hodocasniku, obicnom promatracu.
Ocito ljudi imaju neka ocekivanja od Medjugorja, ne svi naravno.

Vrh

PostPostano: Ned lis 15, 2023 22:01 

Što se tiče tvrdnje da se u Međugorju ukazuje demon to bi trebalo dokazati i pokrijepiti ozbiljnim dokazima koji ne ostavljaju nikakvu sumnju pa tek onda takvu tvrdnju izreći. To kažem zbog elementarnog poštenja i logičkog racionalnog promišljanja, a ne zbog sklonosti prema navodni ukazanjima.

Nigdje nisam iznio "tvrdnju" da se u Međugorju ukazuje demon. Napisao sam da ako se išta uopće i ukazalo, to je bio demon. To je jedan veliki ako, daleko od tvrdnje.

Vrh

PostPostano: Pon lis 16, 2023 06:20 

JMertz1917 je napisao/la:
, to je bio demon.

Možeš li to objasniti? Zašto tako misliš?

Vrh

PostPostano: Pon stu 20, 2023 12:21 

https://vjera.hr/znakovi-vremena/u-stud ... jecanstvu/

Vrh

PostPostano: Uto stu 21, 2023 22:10 

https://vjera.hr/znakovi-vremena/u-studenom-objavljena-osma-tajna-medugorja-vidjelica-uplasena-molila-za-milost-covjecanstvu/

taj portal vjera je ko onaj dnevno ili logično,uvijek me zanimalo kakav tip ljudi to čita

Vrh

PostPostano: Uto stu 21, 2023 22:35 

Imaju i neki paradoksi https://www.vjeraidjela.com/medugorski-paradoksi/

Vrh

PostPostano: Sri stu 22, 2023 12:33 

Nije ništa čudno, taj je portal blizak Periću i glavna urednica piše protiv ukazanja.
Ajmo zamisliti nezamislivo. Da su djeca sve izmislila, pa i fra Jozo Zovko i ostali koji su Gospu vidjeli. Ali plod su obraćenja tisuća ljudi, zaređenja, ispovijedi (i danas po lošem vremenu tisuće čekaju na ispovijed kod desetine ispovijednika na svim jezicima). Toliko svjedočanstava, tolko ozdravljenja i tjelesnih a naročito duhovnih. Nema takvih plodova koji bi iz lošeg proizašli. Samo radost, vjera, mise. Milijuni ljudi znaju za Međugorje i da, PO PLODOVIMA ĆE TE IH PREPOZNATI. Pa malo pogledajte što Papin izaslanik za Međugorje piše. Tj. kaže. Da se tu nešto izvanredno dogodilo.

Vrh

PostPostano: Sri stu 22, 2023 14:52 

...uvijek me zanimalo kakav tip ljudi to čita

Naivan.

Vrh

PostPostano: Sub pro 23, 2023 15:03 

Meni je ovo vrhunski primjer
https://youtu.be/VPDRbO_qJ7g?feature=shared

Da je Međugorje autentično, ovo se ne bi dogodilo nikada. Dakle, "vidioci" lažu, i to uz pomoć svećenika.

Vrh

PostPostano: Sub pro 23, 2023 19:00 

A što? Međugorje je u paklu svijeta jedini autentični komadić. To da lažu svi, i vidioci i svećenici (krivo, jer su fratri) bilo bi za tužbu neku. No, nije, jer je nebitno tvoje krivo mišljenje. Osobno mislim, nije Gospa tamo bez veze. To je svijetlo koje svijetli.
No, ti si samo klon bolesnog tzv Mertza, koji je uz tzv Majkićku unazadio ovaj forum, do dna.

Vrh

PostPostano: Sub pro 23, 2023 19:51 

A što? Međugorje je u paklu svijeta jedini autentični komadić. To da lažu svi, i vidioci i svećenici (krivo, jer su fratri) bilo bi za tužbu neku. No, nije, jer je nebitno tvoje krivo mišljenje. Osobno mislim, nije Gospa tamo bez veze. To je svijetlo koje svijetli.
No, ti si samo klon bolesnog tzv Mertza, koji je uz tzv Majkićku unazadio ovaj forum, do dna.

Ne znam ni Merza ni Majkićku kao ni tebe. Zašto me nazivaš Mertzovim klonom, zato jer dijelim njegovo mišljenje o Međugorju, u potpunosti? Ali vjerojatno ima stvari u kojima se ne bi složio s njim.
Objasni radije kako je moguće da ova cura tzv vidjelica ne laže. Jel se vidi da je reagirala na nagli pokret, tobože u ekstazi? Jel ispričala tu nemoguću priču da je Majka Božja skoro ispustila dijete Isusa? Dokaži da to nije točno. Bilo me sram gledati taj užas.

Vrh

PostPostano: Ned pro 24, 2023 13:14 

Sotona isto tako iskorištava priliku što se tiče Međugorja, pa eto imitira Gospodina, očito mu čak nit nejde dobro, zlo se lako razotkrije..
Da ima manifestacije zla u Međugorju, bome ima, al da je sve prevara, čisto sumnjam. Previše je svjedočanstva koja ukazuju na čuda koja su zahvatila pojedine ljude i obratili se.

Vrh

PostPostano: Ned pro 24, 2023 16:55 

totus tuus je napisao/la:
koji je uz tzv Majkićku unazadio ovaj forum, do dna.

Zašto te vjera u Međugorje ne posvećuje nego čak na ovoj temi tako ružno lažeš? Ništa loše nisam napravila nikome na forumu, a ti ćeš nakon takvih laži odlaziti i primati sv. pričest. To je stvarno porazno za sva ta događanja oko Međugorja. Zbog takvog ponašanja ne znam zašto bi itko vjerovao u nekakvo veliko obraćenje vjernika u Međugorju kada si ti očiti primjer da toga zapravo nema.

Vrh

PostPostano: Ned pro 24, 2023 18:09 

:roll: : :D (( :DD

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 623 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 42  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata