Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri svi 06, 2026 09:25

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Ned ruj 22, 2013 06:45 

EDIT: prebačeno sa teme "Promjena vjere" jer se skrenulo s teme na tradicionalizam, modernizam i sl.
Admin

Samo podsjećam sve forumaše na važnost čuvanja osobnih podataka i čuvanje privatnosti na netu!

Vrh

PostPostano: Ned ruj 22, 2013 09:54 

adrijana je napisao/la:
romanac je napisao/la:
Ne treba čekati i proučavati sve to. Treba naučiti osnove i brzo se mora krstiti što prije jer se kao musliman neće spasiti.

Sila i brzina ne vode spasenju... Čovjek je s pravom oprezan jer mu prelazak na drugu vjeru može zaista donijeti razlaz s roditeljima, rodbinom, starim prijateljima, a sve je to posebna situacija koju i Bog vidi. Čini mi se da je riječ o mlađem čovjeku pred kojim je život, te ne bi bilo baš dobro da se odmah zarazi tradicionalizmom (iskrivljenim oblikom katolicizma) koji neki s puno strasti nameću na internetu... :)

Brzina priznanja Krista je spasila desnog razbojnika pod križem. Možeš li mi reći kako se može zaraziti tradicionalizmom. Imam neke prijatelje koje bi rado time zarazio?

Vrh

PostPostano: Ned ruj 22, 2013 09:58 

romanac je napisao/la:
sara je napisao/la:
tiruliru je napisao/la:
Sa roditeljima nisam razgovarao ali mislim da bi naisao na odbijanje...Negdje sam procitao da ima mnogo ljudi koji nisu u mogucnosti da predju sa islama na katolicanstvo ali da zive kao katolici,idu u crkvu,na mise ....ali nisu krsteni i zadrzali su svoje ime(moje ime se moze naci kako kod muslimana tako i kod katolika,barem ja tako mislim) ... Sta vi mislite o svemu ovome ?

Svakako da dobro upoznaš katoličku vjeru. Sve ono što je ključno sadrži Katekizam Katoličke Crkve. Pozamašna je knjiga, ali se isplati čitati i aktualna je u kulturalnom smislu. Izdala ju je Hrvatska biskupska konferencija pa je to službeni dokument Crkve.

Ne treba čekati i proučavati sve to. Treba naučiti osnove i brzo se mora krstiti što prije jer se kao musliman neće spasiti.

A ti si dakle sudac? A ja mislila kako sud pripada Kristu!

Vrh

PostPostano: Ned ruj 22, 2013 12:06 

romanac je napisao/la:
Brzina priznanja Krista je spasila desnog razbojnika pod križem. Možeš li mi reći kako se može zaraziti tradicionalizmom. Imam neke prijatelje koje bi rado time zarazio?

Mi smo, evo, svjedoci njegovog priznanja Krista - znači, kako Bog to ne bi vidio, kad Bog vidi u svačije srce?...

A zaraza? Ne znam, ne znam kako si se ti zarazio - možda onda kad si počeo misliti da su tvoji prijatelji nekakvi zločesti modernisti, proglasio si ih sam neprijateljima. A oni su ti u biti prijatelji...

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 4 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata