adrijana je napisao/la:
Na nekim temama smo već razgovarali o pojedinim slučajevima netolerancije i diskriminacije zbog javnog izjašnjavanja kršćanske vjere i stavova: od potcjenjivanja i ismijavanja kršćanskih vrijednosti od strane nekih pisaca i novinara u javnom tisku (Tomić, Jergović, Ferić...), do cenzuriranja katolika (i katoličkih stavova) u tim istim novinama, još više na nekim forumima, gdje su ljudi diskriminirani radi svog katoličkog, kritičkog stava prema abortusu i homoseksualnim vezama i brakovima...
Jedan dio netolerancije pokazuje i velika hajka protiv križeva u javnim ustanovama...
Počelo se to naše, većinom "katoličko" društvo, bojati možda katoličkih vrijednosti i doživljavati ih kao prijetnju svojoj "slobodi" i neograničenim "ljudskim pravima"?
U Europi su taj problem nazvali
kristijanofobija, jer iza svih tih
progona čini se da je prisutan jedan iracionalan strah (od Boga, vjere, Crkve...)
http://christianophobia.eu/Pitanje za sve forumaše: Jeste li kad osjetili taj problem na svojoj koži? Možete li ispričati svoj slučaj?
Moja priča ovako glasi:"Nekolicina mojih ratnih prijatelja i ja za vrijeme Domovinskog rata po zaslugama u procesu rušenja komunizma i obrane Domovine došli smo do pozicije obavještajnih zajednica RH.Zastupajući kršaćnsko katolička načela u obrani Ustava RH i očuvanju pravde na našim područjima nismo ni primjetili da smo ušli u ralje zvijeri komunizma.Kad su shvatili da smo kršćani,katolici,HRVATI,tada su nas počeli šikanirati na sve strane.Bitka je trajala godinama sve do 2000 kad je zvijer koja se je satojala od biših djelatnika UDB_a, i SDS_a u potpunosti pobjedila, izbacila nas sa poligona bitke.Bila je jača i od nas i od naših molitva Bogu.Sve srukture su nas se plašile,nismo se dali kupiti ni pod koju cijenu,a kršansko katolička načela smo bili spremni platiti životima.Nisu nas eliminrali ali su nas izbacili na ulicu tako da samo sa obiteljima ostali na milost i nemilost neznam koga.Mene je ososbno izvuklo to što sam dip.ing strojarstva i mogao sam naći posao u svijtu,daljeko od kuće,gdje i radim.Ovi drugi koji su imali diplome društvrnih znanosti prošli su mnogo gore,gladuju i danas,ali su sa svojim obiteljima.
U tim izuzetno zlim vrmenima nismo imali iza leđa niti jednu moralnu instituciju koja bi stala na našu stranu.Činilo se da su se sve institucije približile vladajućoj kastri,po načelu,ako ih nemožeš pobjediti onda im se pridurži i izvuci kakvu korist.
Pričajući o tome sa jednim svećenikom fratrom,isti nam je rekao :Vi ste ona treća vrsta koju se svi plaše i nitko vas ne želi blizu".I dansa mi u ušima zvone riječi tog dragog
svečenika i neću ih zaboraviti nikad odnesti ću ih sa sobo Bogu na nebo.
Poslije toga nudile su nam se mnoge gadosti i velike pare,ali i dalje iako griješni ostali smo vijerni KRISTU KRALJU.
Hvaljen Isus i Marija