Teško se može objasniti nekome tko ne bi ženama dozvolio pjevanje na sv. Misnoj žrtvi, a onda ni izgovaranje riječi, čak niti Amen ne smiju reći jer je eto sv. Pavao napisao "Žene neka na sastancima šute". Zabrazdio si ti ovdje previše u princip "sola scriptura" pa umjesto pojašnjenja ću te samo pozvati na obraćenje, molitvu i pokoru jer svojim pisanjem samo navodiš vodu na mlin onih koji ne vole Crkvenu tradiciju. Možda bi to lakše prihvatio kada bi ti to rekao neki muški član, ali eto nema ih već ima onih koji će te samo tapšati kako si pametan. No, ako je tebi samo do muškog tapšanje i sukoba s ženama onda ne mijenjaj ništa, ali si tako na putu propasti i ne spasenja duše.
Majkićka, ne bulazni. Ne zna se kako je točno izgledalo kršćansko bogoslužje u apostolsko vrijeme, ali na osnovu njegovih poslanica možemo pretpostaviti da su u određenom dijelu službe nadahnuti pojedinci s darom proricanja ili glosolalije mogli govoriti, očito u sklopu tzv molitve vjernih, i tu dolazimo do smisla Pavlove opomene; ženama nije dopušteno SAMOSTALNO govoriti, kao ni sudjelovati u čitanju Pisama ni u propovijedanju. Najstariji izvor nakon Novog Zavjeta, Justin Mučenik, oko 150, ne spominje da žene ne sudjeluju u ZAJEDNIČKOM izgovaranju molitvi laika. Očito je da je Bog mislio na to da žene ne mogu samostalno govoriti na Misi.
Osim toga, vjerojatno ti je poznato da su iz tzv Tridentske mise izostavljene molitve vjernika, više ih ni svećenik ne izgovara, kao i neki drugi dijelovi, npr poljubac mira. Vjerojatno ti je isto tako poznato da u misnim čitanjima na tradicionalnoj misi žene ne smiju sudjelovati, kao što ne mogu ni ministrirati ni dijeliti pričest. Tako da upravo Tradicija, koju ti jako voliš, potvrđuje isto ono što je Duh Sveti naveo Sv. Pavla da napiše: Žene neka na sastancima šute.
Ako sam ja zabrazdio u sola scriptura, onda je s takvom praksom i čitava Crkva zabrazdila. A ti kao voliš crkvenu tradiciju. Ponovo ti kažem, nemaš pojma. Prisvojila si si tu pravo da pričaš o nečemu što uopće ne poznaš.
A što se tiče tapšanja, muškog ili ženskog, ne zanima me, a nisam ni primijetio da se itko na ovom forumu nešto slaže sa mnom. A ni onaj IMertz ne bi složio sa mnom u koječemu da je ostao na forumu.