Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto lis 15, 2024 23:50

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 32 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Ned srp 01, 2018 14:54 

Dijana djeca :
*** maknuta antikatolička propaganda ***

https://hrcak.srce.hr/54981

Akcijom Dijane Budisavljević spašeno više tisuća Jasenovačke Djece.

Vrh

PostPostano: Pon srp 02, 2018 18:46 

Ova divna žena je spasila oko 7000 djece iz logora Jasenovac , zar nije čudno da se o tome tako malo zna u Hrvatskoj.
Ni jedna ustanova ili ulica ne nosi njezino ime , osim u Austriji .
U kakvoj informativnoj blokadi mi živimo?

Vrh

PostPostano: Sri srp 04, 2018 14:58 

Ova divna žena je spasila oko 7000 djece iz logora Jasenovac , zar nije čudno da se o tome tako malo zna u Hrvatskoj.
Ni jedna ustanova ili ulica ne nosi njezino ime , osim u Austriji .
U kakvoj informativnoj blokadi mi živimo?

Kad bi se mene pitalo ova bi žena bila proglašena svetom
u rangu Majke Terezije iz Kalkute.

Vrh

PostPostano: Čet srp 05, 2018 20:32 

Katolicki tisak a najglasnije Glas Koncila zastupa tezu da je logor Jasenovac bio radni logor u kojem su se izucivali zanati,igrao nogomet i ustanova koja je čuvala ljude od ratnih vihora. Srbi imaju svoje mitomanije o stotinama tisuca ubijenih a mi svoje.Obzirom na hrvatski mitomanski trend o Jasenovcu tesko da ce proci teza o 7 000 spasene djece iz toga logora jer je "nemoguce" da je toliko djece tamo i bilo.Ako treba netko ce izracunati i kvadraturu logora da to dokaze.

Vrh

PostPostano: Pet srp 06, 2018 18:42 

Katolicki tisak a najglasnije Glas Koncila zastupa tezu da je logor Jasenovac bio radni logor u kojem su se izucivali zanati,igrao nogomet i ustanova koja je čuvala ljude od ratnih vihora. Srbi imaju svoje mitomanije o stotinama tisuca ubijenih a mi svoje.Obzirom na hrvatski mitomanski trend o Jasenovcu tesko da ce proci teza o 7 000 spasene djece iz toga logora jer je "nemoguce" da je toliko djece tamo i bilo.Ako treba netko ce izracunati i kvadraturu logora da to dokaze.

Zanimljiva informacija u vezi teksta u Glasu koncila
...da li možeš naći taj tekst i kopirati ovdje.

Takvu neozbiljnost nebi očekivao ni od najžutijih tiskovina kod nas i šire.

Uopće nije teško doći do relevantnih činjenica o navedenom mjestu i žrtvama ustaških zločina ...previše je dokumenata sačuvano tako da je imalo suvislim povjesničaru uglavnom jasna situavija..možda je problem oko točnog broja žrtava ali postoji službena brojka od preko 80 000 žrtava.
Činjenica je da je prema izvještaju Njemačkih oficira...stavim kasnije dokumentaciju...gdje su izražavaju zaprepaštenje na postupanje prema žrtvama.

Nažalost u Hrvatskoj nije nikad bilo službene isprike od strane državne a što je najžažosnije i crkvene vlasti.

U odnosima drugih Europskih država je ovo davno provedeno : Njemačka- Francuska , Poljska- Njemačka itd. ( ovdje je zanimljivo da su prvo Poljski Biskupi zatražili oprost od Njemačkih).
A što se tiče Jasenovačke djece pročitaj za početak dnevnik Diane Budisavljević.

Vrh

PostPostano: Uto srp 30, 2019 07:36 

Zanimljiva informacija u vezi teksta u Glasu koncila
...da li možeš naći taj tekst i kopirati ovdje.

Takvu neozbiljnost nebi očekivao ni od najžutijih tiskovina kod nas i šire.

Uopće nije teško doći do relevantnih činjenica o navedenom mjestu i žrtvama ustaških zločina ...previše je dokumenata sačuvano tako da je imalo suvislim povjesničaru uglavnom jasna situavija..možda je problem oko točnog broja žrtava ali postoji službena brojka od preko 80 000 žrtava.
Činjenica je da je prema izvještaju Njemačkih oficira...stavim kasnije dokumentaciju...gdje su izražavaju zaprepaštenje na postupanje prema žrtvama.

Nažalost u Hrvatskoj nije nikad bilo službene isprike od strane državne a što je najžažosnije i crkvene vlasti.

U odnosima drugih Europskih država je ovo davno provedeno : Njemačka- Francuska , Poljska- Njemačka itd. ( ovdje je zanimljivo da su prvo Poljski Biskupi zatražili oprost od Njemačkih).
A što se tiče Jasenovačke djece pročitaj za početak dnevnik Diane Budisavljević.

https://www.express.hr/life/ustase-su-j ... jeli-22317

Vrh

PostPostano: Uto srp 30, 2019 11:09 

Kakve veze ima ova tema sa katoličkim odgovorima?O Jasenovcu ima toliko proturječnih podataka.Relevantno da ga drug Tito nije nikad posjetio...Puno je tamo imena koja nemaju veze sa Jasenovcem.Neka se jednom raskopa i evidentira.
Ako je ta žena spasila i jedno dijete,puno je napravila.Sad se rabi u dnevnopolitičke svrhe,vidjeh članak u slobodnoj,gdje se na račun nje,pokušava relativizirati uloga našeg sveca,Stepinca.
Nagrada u Puli,gdje Thompson ne smije pjevati,govori sama za sebe.
Zanimljivo,da spominješ 7000 djece,sad vidim na drugim mjestima 10 000,negdje 15 000...tužno,čemu služe žrtve...

Vrh

PostPostano: Uto srp 30, 2019 11:18 

Kakve veze ima ova tema sa katoličkim odgovorima?O Jasenovcu ima toliko proturječnih podataka.Relevantno da ga drug Tito nije nikad posjetio...Puno je tamo imena koja nemaju veze sa Jasenovcem.Neka se jednom raskopa i evidentira.
Ako je ta žena spasila i jedno dijete,puno je napravila.Sad se rabi u dnevnopolitičke svrhe,vidjeh članak u slobodnoj,gdje se na račun nje,pokušava relativizirati uloga našeg sveca,Stepinca.
Nagrada u Puli,gdje Thompson ne smije pjevati,govori sama za sebe.

Tema je "Diana Budisavljević" o kojoj se premalo zna s obzirom na učinjena djela.

Vrh

PostPostano: Uto srp 30, 2019 14:42 

Kolumnu piše: Dalibor Milas, teolog... :roll:

Koje dokaze podastire o tim silnim napuhanim brojkama...?

Vrh

PostPostano: Uto srp 30, 2019 16:37 

[quote="[
Tema je "Diana Budisavljević" o kojoj se premalo zna s obzirom na učinjena djela.[/quote]

A ovo je forum koji se zove "katolički odgovori",dotična nema baš ništa sa ovim forumom.

Vrh

PostPostano: Uto srp 30, 2019 19:48 

[quote="[
Tema je "Diana Budisavljević" o kojoj se premalo zna s obzirom na učinjena djela.

A ovo je forum koji se zove "katolički odgovori",dotična nema baš ništa sa ovim forumom.[/quote]
Citat:

A što ti imaš, žena je spasila nekoliko tisuća Jasenovačke djece, sada je među svetima na nebu.

Gdje se ti nalazeš, već sam ti rekao da te ne vidim i sad mi je to potpuno jasno....molim te da mi se više ne obraćaš.

Vrh

PostPostano: Uto srp 30, 2019 19:55 

Kolumnu piše: Dalibor Milas, teolog... :roll:

Koje dokaze podastire o tim silnim napuhanim brojkama...?

Dakle prepodobna postoji " dnevnik Diane Budisavljević ja sam ga pročitao i temu kao što vidiš otvorio puno prije ovih događaja sa filmom i koje kakvih komentara ..
Čemu ta opsjednutost brojkama ..dovoljno da je spasila jedno dijete a radi se po mojoj procjeni od nekoliko tisuća...ako ti nemaš respekta prema takvoj osobi onda si svoje kršćanstvo možeš okačiti na drvo.

Vrh

PostPostano: Sri srp 31, 2019 11:00 

A ovo je forum koji se zove "katolički odgovori",dotična nema baš ništa sa ovim forumom.
Citat:

A što ti imaš, žena je spasila nekoliko tisuća Jasenovačke djece, sada je među svetima na nebu.

Gdje se ti nalazeš, već sam ti rekao da te ne vidim i sad mi je to potpuno jasno....molim te da mi se više ne obraćaš.[/quote]

QUOTE::::::______________________________________________________
Pa idi na tvoje pravoslavne forume,tamo će svi prigrliti tvoje teme :roll:

Vrh

PostPostano: Čet kol 01, 2019 10:32 

Da je spasila čak i samo jedno dijete, bila bi među svetima na nebu, a nas ovdje zanimaju istina i činjenice, ne toliko fikcija, romani i filmovi... Vidiš da drugi portali drugačije pišu:

Treba biti beskrajno naivan, poprilično glup (ili i jedno i drugo) pa povjerovati u ovu najnoviju storiju o Diani Budisavljević koja je “iz kandži krvožednih ustaša”, odnosno iz njihovih “logora smrti” spasila desetak tisuća srpske djece, a sve to, naravno, protivno volji ustaškog režima i bez njegova znanja.To jednostavno vrijeđa zdrav razum i normalan čovjek tako nebulozne konstrukcije prihvatiti ne može – ne iz ideoloških, nego logičkih, činjeničnih i zdravorazumskih razloga…
https://www.braniteljski-portal.com/dia ... i-smijesno

Priča o Diani Budisavljević još je jedan dokaz kako se ideologijom, iskrivljavanjem činjenica i nametanjem lažnog kolektivnog sjećanja krivotvori povijest. Cilj je uvijek isti – izokrenuti istinu i žrtvu prikazati kao zločinački narod.

Karmela Devčić za Jutarnji list 4. srpnja 2019. napisala je članak o filmu posvećenom Diani Budisavljavić prenoseći kako je riječ o navodno „istinitoj priči”. U samom članku, međutim, autorica kao da pobija vlastiti naslov o „istinitoj priči”. Evo nekoliko citata:

„Diane Budisavljević nitko se nije sjećao, jedino što je redateljica imala jest njezin dnevnik. Doduše, bila su tu djeca, danas ljudi već zašli u godine starosti. (…) Razgovarali su, kaže, s više od stotinu ljudi. No, Diane se nitko nije sjećao, umrla je 1978., a pokojni su i svi njezini suradnici. Djeca koju su spasili bila su u to doba premala i previše traumatizirana da bi je pamtila. Pamtila ju je Vera Velebit, kći Vladimira Becića, jer je u školu išla s kćerima Diane Budisavljević. No, malo se toga i ona sjećala. (…) Svima preporučam pročitati taj dnevnik. Ne može se nabaviti kao knjiga, ali postoji na internetu…”

Autorica članka jasno navodi kako relevantnih svjedoka nema, te kako je dnevnik jedini izvor, a originalni dnevnik nikome nije dostupan. Tu nastaje problem. Svoj je dnevnik Diana Budisavljević pisala na njemačkom jeziku. 2002. objavljen je pregledni rad „Dnevnik Diane Budisavljević 1941. – 1945.” na hrcak.srce.hr . Ovdje treba istaknuti kako to nije izvorni tekst dnevnika pisanog na njemačkom, nego (nečiji) prijevod na hrvatski. Ipak, kao autorica je navedena pokojna Diana Budisavljević iako je riječ o prijevodu objavljenom 24 godine nakon njezine smrti.

...
https://kamenjar.com/neistina-o-diani-b ... stitucija/

Ako je istina i to što piše jedan kolumnist da je njen suprug bio ujedno i Pavelićev liječnik, te da je ona djecu spašavala uz potporu Ministarstva socijalne skrbi NDH to bi objašnjavalo zašto je komunisti nisu voljeli.. Jer ona bi itekako u protivnom bila "narodni heroj" najmanje... D. Milas ne objašnjava puno zašto su je zapravo komunisti mrzili i ignorirali njen spomen.

Ponavljam još jednom, ako je spasila i jedno jedino dijete, molimo se da je među svetima..

Vrh

PostPostano: Čet kol 01, 2019 10:46 

To sam i ja rekla,ukoliko je spasila,imati će nagradu na nebu.
Ali,žalosno je,što se upotebljava za dnevnopolitičke razmirice.Čim je film dobio nagradu u Puli i kad vidiš tko je redatelj,sve je jasnije...
To je ekipa što podcjenjuje Stepinca.
Zato ona dođe na ovaj forum.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 32 post(ov)a ]  Idi na stranu 1, 2, 3  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata