Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 02:25

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon pro 22, 2014 05:24 

Valja staro!

Vrh

PostPostano: Pon pro 22, 2014 09:56 

Kandidati su uglavnom nastupali populistički iako mi se najiskreniji činio Sinčić s čijim se stavovima ja osobno ne slažem. Vjernički mi je najprihvatljivije govorio Kujundžić (koji je jedini uspješno kritizirao sadašnjeg neradnika koji obnaša dužnost Predsjednika), kojemu mogu zamjeriti nepotrebno napadanje kandidatkinje HDZ-ea i nepotrebno samiisticanje.
Za ostalo dvoje kandidata nemam nikakvu objektivnu pohvalu jer Kitarović nije dovoljno usmjerila kritiku na Josipovićev nerad i rušenje ugleda zemlje zbog uloge oko "Leks Perković". Isto tako mi je nelogično da netko može glasovati za Josipovića jer nema objektivnih razloga za produžetak mandata uz toliki nerad i nesposobnost u obnašanju funkcije.

Vrh

PostPostano: Pon pro 22, 2014 12:49 

Barnaba je napisao/la:
Kandidati su uglavnom nastupali populistički iako mi se najiskreniji činio Sinčić s čijim se stavovima ja osobno ne slažem. Vjernički mi je najprihvatljivije govorio Kujundžić (koji je jedini uspješno kritizirao sadašnjeg neradnika koji obnaša dužnost Predsjednika), kojemu mogu zamjeriti nepotrebno napadanje kandidatkinje HDZ-ea i nepotrebno samiisticanje.
Za ostalo dvoje kandidata nemam nikakvu objektivnu pohvalu jer Kitarović nije dovoljno usmjerila kritiku na Josipovićev nerad i rušenje ugleda zemlje zbog uloge oko "Leks Perković". Isto tako mi je nelogično da netko može glasovati za Josipovića jer nema objektivnih razloga za produžetak mandata uz toliki nerad i nesposobnost u obnašanju funkcije.

Yes...I što sad?
Hajde...Savjetujte mi koji kandidat je manje zlo - da ipak izađem glasovati, slijedom "naputaka" naših biskupa!

Vrh

PostPostano: Pon pro 22, 2014 13:01 

zdrave je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:

Yes...I što sad?
Hajde...Savjetujte mi koji kandidat je manje zlo - da ipak izađem glasovati, slijedom "naputaka" naših biskupa!

Za sebe i u skladu sa svojom savjesti mogu provesti stupnjevanje, ali za tebe ne. Koliko te poznajem s interneta, tvojoj naravi bi najviše pasalo izaći na izbore i učiniti glasaći listić nevažećim (prekrižiti sve kandidate). Na taj način stvarno ne bi pomogao niti jednom kandidatu, a izašao bi na izbore.

Vrh

PostPostano: Pon pro 22, 2014 13:25 

Zanima me što mislite o anketama? Osobno im ne vjerujem previše, i sam sam više puta sudjelovao u kreiranju (više na lokalnom nivou) i bilo mi je strašno glupo kada su se u anketama više zvali simpatizeri stranke, a ne neutralni ljudi. Mogu pokazati trend, no ozbiljne podatke smatram nitko ne može dobiti.

Vrh

PostPostano: Pon pro 22, 2014 15:44 

Niti Josipović ne vjeruje anketama zato ima vrlo agresivnu oglašivačku kampanju u koju je već spiskao 2.9 milijuna kuna što je daleko više od ostalih kandidata. Kad bi vjerovao anketama po kojima je uvijek u vrhu, ne bi plaćao tolike novce za oglašavanje. To nas dovodi do toga kako mediji (koje građani ne biraju) oblikuju javno mišljenje. Budući je RTL od njega dobio 640 000 kuna, a NovaTv 645 000 kn ne čudi što su i debatna pitanja skrojena tako da najviše pogoduju nesposobnom Josipoviću.

Vrh

PostPostano: Pon pro 22, 2014 18:12 
Administrator

Barnaba je napisao/la:
Vjernički mi je najprihvatljivije govorio Kujundžić

I meni je Kujundžić sa vjerske strane najprihvatljiviji od ovog što je ponuđeno.
Jer drugi su stvarno loši, toliko da je teško vjerovati. Recimo Sinčić se umjesto za zaštitu ljudskog života zalaže za zaštitu gljiva. Na pitanje kako bi glasao u slučaju referenduma o zabrani pobačaja izjavio je: "Borim se za Hrvatsku u kojoj će se štititi svi oblici života. Od biljaka, gljiva pa do samog čovjeka". A kada ga je voditelj pitao kako bi konkretno glasao prvo nije mogao ništa izustiti desetak sekundi, da bi rekao: "Moram kazati da bih u slučaju referenduma glasao u tom trenutku" pa je na opet ponovljeno pitanje odgovorio "Ne mogu odrediti da ili ne".
Kada su ga poslije pitali je li to o zaštiti gljiva bio lapsus, ponovio je: "Nije to bio lapsus. Gljive su važan dio ekosustava u Hrvatskoj. Ako bi stradale gljive, vjerojatno bi stradao i čovjek. To je znanstvena stvar".

Kujundžić pak najviše od svih kandidata brani vjerničke interese, te je odgovorio:
"Nikad ne bih napravio pobačaj. Onaj tko ne razumije kako je Bog stvorio čovjeka, da s činom začeća počinje ljudski život i da ga treba čuvati, taj ne razumije smisao postojanja, odakle dolazimo, ni kamo idemo", te je dodao da je veliki problem Hrvatske što više Hrvata umire nego što se rađa. "Kao predsjednik ću se založiti da svako dijete ima sigurnost, da ima hranu, pelene, kompjuter i sve što mu treba".

Osim toga za pitanje braka Kujunžić definira da je to zajednica muškarca i žene, dok je recimo Josipović nedavno podsjetio kako se javno izjasnio protiv na dan referenduma o braku te dodao da je "za posvajanje djece u zajednicama istospolnog partnerstva”. I u drugim pitanjima poput eutanazije itd. Kujundžić ima stavove najviše vezane uz zaštitu vjerskih interesa.

Vrh

PostPostano: Pon pro 22, 2014 18:56 

Evo, danas je 22.12., 6 dana do izbora. Predviđam da će Kujundžić kao najprihvatljiviji kandidat katolicima u Hrvatskoj biti na poslijednjem mjestu. Prokomentirati ćemo ovo moje predviđanje, slažete li se, 29.12. Također ćemo moći vidjeti koliko će točno dobiti glasova najprihvatljiviji katolički kandidat za predsjednika te ćemo taj broj staviti u korelaciju sa brojem registriranih katolika u Hrvatskoj.

Vrh

PostPostano: Pon pro 22, 2014 19:31 

SDPovac je napisao/la:
Evo, danas je 22.12., 6 dana do izbora. Predviđam da će Kujundžić kao najprihvatljiviji kandidat katolicima u Hrvatskoj biti na poslijednjem mjestu. Prokomentirati ćemo ovo moje predviđanje, slažete li se, 29.12. Također ćemo moći vidjeti koliko će točno dobiti glasova najprihvatljiviji katolički kandidat za predsjednika te ćemo taj broj staviti u korelaciju sa brojem registriranih katolika u Hrvatskoj.

Nisi zanimljiv jer nisi vidoviti Milan. Znaš one fore: stavi prst ovdje na televizor i broji do 30... :mrgreen:

btw. da ne bude off: u državi di glasuju mrtvaci i od živih se kupuju glasovi, što kao i član jedne od tih stranaka najbolje znaš, ti misliš da ima ikakve veze tko je kakve vjere ili ideologije? Pa Mesić je bio pred prve izbore u kojima je sudjelovao marginalac, pa je na kraju 2 mandata obnašao dužnost predsjednika.
Kako (ne) dovesti novac u korelaciju s glasovima? :wink:

....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
....xxxxxxxxxx
....xxxxxxxxxx
........xxxx
........xxxx
Lista gnjavatora:
Dux - 11.8.2015.-11.8.2017.
srbki (hrki) - 12.8.2015.-12.8.9999.
CarolusRex - 27.7.2016.-27.7.9999.
crusader - 19.10.2016.-19.10.9999.

Vrh

PostPostano: Uto pro 23, 2014 12:41 

SDPovac je napisao/la:

Građani Hrvatske već 15 godina dokazuju kako ne znaju izabrati ljude koji bi ih izveli iz krize pa tvoje predviđanje ima veliku utemeljenost. Međutim smiješno je što to predstavljaš kao svoju pronicljivost ili nešto dobro za državu i njene građane. Može li se reći kako je razuman čovjeka koji u trulom i trošnom čamcu plovi morem, a raduje se još jednoj rupi kuda će nadoći voda?

Po mom mišljenju, jučerašnje sučeljavanje je po formi bilo puno bolje od prijašnjih jer nije bilo neprestanog mijenjanja forme (u vidu ima-nema replike, različita pitanja, smušeni i nekorektni voditelji) te su kandidati imali dovoljno mogućnosti i vremena za replike. Na linku je dobar kratak osvrt
Kod:
http://narod.hr/hrvatska/suceljavanje-predsjednickih-kandidata-na-novoj-tv/
http://narod.hr/hrvatska/suceljavanje-p ... -novoj-tv/

Vrh

PostPostano: Sri pro 24, 2014 09:38 

Uopće ne smatram da je u pitanju neka moja pronicljivost već je to moj zaključak na temelju raznih komentara koje slušam i čitam. Još jednom ističem da se po pitanju ove, protokolarno-nevažne funkcije predsjednika slažem sa svima onima koji smatraju da bi se predsjednik morao birati u parlamentu.

Vrh

PostPostano: Pon pro 29, 2014 10:42 

SDPovac je napisao/la:

Evo 29. 12. 2014 stanje je:
Ivo Josipović je dobio 38,46% glasova, Kolinda Grabar Kitarović 37,22%, Ivan Sinčić 16,42% i MIlan Kujundžić 6,30%.
Čestitke SDPovac za odličnu prognozu!
Kad ja trebam glasati onda gledam ponašanje naših velikana i vođa koji između redaka daju mig kako treba glasati. Evo primjera! Josipovića je napustio Davor Pongračić savjetnik za branitelje ali Stjepo Bartulica savjetnik za vjerska pitanja je ostao na Pantovčaku. Meni je to mig za koga trebam glasati!

Vrh

PostPostano: Pon pro 29, 2014 11:00 

Ja mislim da su tradicionalisti okrali Kujundžićeve glasove! Nemoguće je da lignjun ima tolko, a Kujundžić samo onolko!

Vrh

PostPostano: Uto pro 30, 2014 12:10 

I ovaj put građani očito nisu dali povjerenje kandidatu koji je vjerski naprihvatljiviji. Zašto se onda čuditi što zemlja klizi u sva dublju krizu? Ta poveznica (biranje nevjernika - sveopća kriza) je činjenica kojoj ne treba nikakav drugi argument.

Vrh

PostPostano: Čet sij 01, 2015 15:29 

Barnaba je napisao/la:
I ovaj put građani očito nisu dali povjerenje kandidatu koji je vjerski naprihvatljiviji. Zašto se onda čuditi što zemlja klizi u sva dublju krizu? Ta poveznica (biranje nevjernika - sveopća kriza) je činjenica kojoj ne treba nikakav drugi argument.

Ja u toj stvari nisam imao nikakvih iluzija, jer se većina naših sugrađana-pa i katolika-u životu izvan crkvenog obreda ne orijentira prema crkvenome nauku. Ne poznaju ga niti ga žele poznavati jer ga u njegovoj dubini ne razumiju, ne shvaćaju niti prihvaćaju, odn. biraju iz njega samo ono što im paše. Mišljenje Crkve o "necrkvenim" stvarima malo im znači, Predugo su slušali priče o tome da je vjera samo privatna stvar koja se javno možda vidi u sudjelovanju u obredima i tradicijskim običajima, ali u ničem drugom. Pa prema tome politika "nema" veze s Evanđeljem, biznis isto tako, kultura isto tako...preostaje samo orijentacija samo prema materijalističkim i sekularnim kriterijima. Napravimo referendum o abortusu-tko se je ovdje spreman kladiti na to da će većina naroda pristati na njegovu zabranu? Stoga i tzv. katolički političari ne žele spomenuti mogućnost restriktivnijeg pristupa abortusu, jer znaju da s pro life stajalištima sigurno gube izbore.
Dugo bi trajala priča o tome zašto je tomu tako, pa je neću načinjati. Jedini odgovor je trajna evangelizacija u bazi.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata