Barnaba je napisao/la:
zdrave je napisao/la:
Šta očekujuju članovi Hrasta?
Ova koalicija, samo zato što nosi naslov ZA BOLJU HR, navodno bi imala podršku 27% birača????
A kad pogledamo pojedinačno, po strankama unutar te koalicije - koja prelazi izborni prag?
Sva ova tzv. previranja na planu naše unutarnje politike nije ništa drugo do bobra za vlast i samo to, bez tračka obznane ikakvog plana kako i što učiniti (barem nešto) za bolju HR!
Pa kakva je to koalicija, jer Hrast podržava inicijativu U ime obitelji,a glavna stranka HDZ ne?...Ludilo. I kad nekome kažem da ja zaista ne znam za koju bih stranku glasovao, kažu da podliježem defetizmu...
Na sljedećem linku je emisija aa HKR-u gdje je predsjednik HRAST-a objasnio okolnosti koaliranja.
Kod:
http://arhiva.hkr.com.hr/program_web_arhiva/mp3_32kbps_mono/info_redakcija/argumenti/141007argumenti.mp3
http://arhiva.hkr.com.hr/program_web_ar ... umenti.mp3Svi imaju neko objasnjenje tj. opravdanje. Meni je znakovit datum objave te koalicije, kao i cilj iste (medijski prostor)...mislim da je ocito.
To je sve dosta kompleksno. Pogotovo onima koji su svjesni koliko je Hrvatska mala i "sve" se zna.
Proroci straha su aktivni, a i ovi navodno koji zastupaju katolicke vrijednosti pridonose tomu strahu (pitanje je samo jel poradi interesa ili zbog neznanja?). U vremenima straha i nemira ljudi po prirodi traze sigurnu luku, pomirdbe i mira. To je npr. predsjednik prvi shvatio. Ali za osobu koja je daleko od istine, ne mogu pristati uz motive te pravde i pomirdbe, pa nisam siguran dali je to populizam ili pragmatizam? Ne zeleci vjerovati u opasne namjere...
Razlika izmedju ludjaka i vodje je u "prvom" sljedbeniku. (sljedbenik vodji daje legitimitet, da nije ludjak...jel svaki je pokret na pocetku ludost)
Ne bih zelio da me se krivo shvati (kao da pametujem), ali pristanak za sudjelovanje u igri sa ovakvim pravilima produzuje trajanje igre tj. bezpogovorno zastupanje svoga politickog odabira cini vas zrtvama novinskih naslova, sto i jest cilj onih koji ih kreiraju. Tko je lud mjenjati sustav u kojemu je vazan/vodja ili bar vjeruje da je tako?
Vjera je sad ta koja nam treba biti snaga da napravimo taj korak u nepoznato, u promjenu. To je moguce samo ako slijedimo svoga Vodju (put, istinu, zivot) a ne da ocekujemo nekog svjetovnog vodju ("laznog mesiju"). Povjest nas uci da je svaki takav koji se stavio na mjesto Bozje pod utjecajem oholosti, novca i moci postao totalitarist koji unistio sebe i sve oko sebe (niz: sanader, kosor, cacic, milanovic...)
To se nece promjeniti sve dok mi koji odlucujemo ne shvatimo da moc i vladanje dolaze od Boga (npr.David). A onaj vodja koji to postaje po Bozjoj volji ponizan je svom narodu...u ime onoga koji mu tu vlast i daje. I kada se pojavi takav pokret imat ce moj glas.
Birajuci izmedju dva zla ono manje, ocito smo izabrali ZLO (bez obzira na velicinu).