Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 22, 2026 09:17

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 53  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon tra 15, 2013 07:57 

Glasanje za EU parlament je prošlo. Milim da je poruka vlasti uglavnom poslana, iako mi je žao što Hrast nije polučio bolje rezultate, no treba uzeti u obzir kako je ovo tek početak jer sljede lokalni izbori a po svemu sudeći i prijevremeni državni izbori.

Vrh

PostPostano: Čet svi 16, 2013 12:45 

Kad vjernici trebaju glasovati važno je da razmotre podržavaju li stranke vrijednosti koje su tim vjernicima bitne. U razmatranju mogu pomoći rezultati slijedeće ankete koja se nalazi na http://uimeobitelji.net/2013/05/16/rezu ... strankama/

Građanska inicijativa „U ime obitelji“ 25. travnja 2013. uputila je prvi dopis svim parlamentarnim i izvanparlamentarnim strankama u kojem ih je zamolila da pošalju odgovore na dva kratka anketna pitanja:
1. Je li Vaša politička stranka za to da se u Ustav RH unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca? ZA/PROTIV
2. Jeste li pozvali članove svoje stranke da se priključe ovoj građanskoj inicijativi te je podupru davanjem potpisa ili volontiranjem? DA/NE

Stranke koje su nam odgovorile da su ZA to da se u Ustav unese odredba po kojoj je brak životna zajednica žene i muškarca i koje su pozvale svoje članove da se priključe inicijativi jesu:

Parlamentarne:
Hrvatska demokratska zajednica – HDZ
Hrvatska stranka prava dr. Ante Starčević – HSP AS
Hrvatska seljačka stranka – HSS
Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje – HDSSB

Izvanparlamentarne:
Zeleni Hrvatske
Autohtona slavonsko posavska stranka – ASPS
Hrvatska demokratska regionalna stranka – HDRS (Sisak)
Nezavisna lista Ante Đapića – NL Ante Đapića
Obiteljska stranka – OS
Stranka Dubrovnik regija – SDR
Zavjet za Hrvatsku – ZZH
Hrvatska čista stranka prava – HČSP
Stranka umirovljenika – SU
Akcija za bolju Hrvatsku
Hrvatski zbor – Zbor
Hrvatski rast – HRAST
Hrvatska stranka prava – 1861 – HSP-1861
Glas razuma

Stranke koje NISU ZA to da se u Ustav unese navedena odredba te svoje članove neće pozvati da se priključe ovoj inicijativi te je svojim potpisivanjem ili volontiranjem podupru jesu:

Parlamentarne:
Samostalna demokratska srpska stranka – SDSS
Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati – HNS

Izvanparlamentarne:
Piratska stranka – PS
Za grad
Zelena lista

Parlamentarne stranke koje nam svoje odgovore na anketna pitanja NISU poslala niti nakon što smo ih treći put kontaktirali jesu:
Socijaldemokratska partija Hrvatske – SDP
Demokratski centar – DC
Hrvatska građanska stranka – HGS
Hrvatska stranka umirovljenika – HSU
Hrvatski laburisti – Stranka rada

Parlamentarne stranke koje su izrazile suzdržanost na navedena anketna pitanja jesu:
Bošnjačka demokratska stranka Hrvatske – BDSH
Istarski demokratski sabor – IDS-DDI

Vrh

PostPostano: Čet kol 29, 2013 12:17 

Vjernici bi se pri glasovanju svakako trebali sjetiti totalitarnog načina vladanja SDP-ea i kukuriku koalicije. Živi se sve gore jer vlast nije sposobna izvući zemlju iz krize već samo rasprodaje. Napada Crkva da tobože skriva ratne zločince i kriminalce, a u isto vrijeme podmuklo mijenja zakon radi zaštite udbaša i tako sramoti Hrvatska. Nameće se ideološki odgoj u škole čiji su neki autori pisali knjige s osobama koje se zalažu za pedofiliju. Objavljen je registar branitelja no taj čin nije maknuo lažne branitelje od privilegija već omogućio lakše podizanje optužnica protiv branitelja. Radnicima smanjuju plaće dok se privilegija ne odriču te kupuju ultrabrze automobile...

Slika

Međutim ne treba gajiti iluziju kako je dovoljno sjetiti se! Treba znati da nikada nije pobijedila opcija koja nije bila dobro organizirana i umrežena.

Vrh

PostPostano: Uto ruj 03, 2013 07:10 

Svaka nedemokratska vlast se prije ili poslije suoči sa posljedicama ignoriranja volje građana koja može biti i nasilna, kako to pokazuju i posljednji događaji kad su prosvjednici čekićima razbili ćirilične ploče u Vukovaru!
Kod:
http://www.vecernji.hr/vijesti/prosvjednici-cekicima-razbili-cirilicne-ploce-vukovaru-clanak-606963
http://www.vecernji.hr/vijesti/prosvjednici-cekicima-razbili-cirilicne-ploce-vukovaru-clanak-606963

Budući je sadašnja vlast potpuno raskrinkana u pokušaju zaštite udbaša putem zakona „lex Preković“, očajnički se trude skrenuti pažnju javnosti te je moguće da namjerno izazivaju krizu u Vukovaru.
Noćnim 'upadom' u Vukovar namjerno traže prolijevanje krvi po ulicama i izazivaju sukob naroda s policijom
Sve ovo što se događa u Vukovaru je jedna perfidna igra ministra policije Ranka Ostojića i onih oko njega. Povlače fitilj u trenutku kad nam to zaista nije potrebno.- komentira vukovarsku situaciju general Marko Lukić.
Kod:
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/94871-nocnim-upadom-u-vukovar-namjerno-traze-prolijevanje-krvi-po-ulicama-i-izazivaju-sukob-naroda-s-policijom.html
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/94871-nocnim-upadom-u-vukovar-namjerno-traze-prolijevanje-krvi-po-ulicama-i-izazivaju-sukob-naroda-s-policijom.html

Pismo biskupa Košića Vukovarcima u kojem kaže kako je zgrožen brutalnošću ove protunarodne vlasti te kaže:
"Ona naime ide direktno protiv našeg, hrvatskog naroda, gazi ga i ne poštuje nikakve primjedbe niti opravdane zahtjeve."
možete pročitati na
Kod:
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/94943-pismo-biskupa-kosica-vukovarcima-zgrozen-sam-brutalnoscu-ove-protunarodne-vlasti.html

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/9 ... lasti.html

Vrh

PostPostano: Sri ruj 04, 2013 09:12 

Narode, razmislimo malo o Hrvatima:
"Štrajk"! - I dreka, galama, pište zviždaljke, zaustavlja se saobraćaj…Radnici s pravom traže svoje plaće i/ili traže od vlasti da se nešto poduzme kako firma ne bi dobila ključ u bravu;
Seljacima obečan poticaj! Nema ga pa traktorima blokiraju Slavoniju (kao da nije dovoljno blokirana), ne odustaju, kažu, dok ne dobiju svoje novce;
Ribari protestiraju,...Ribić galami i prijeti štrajkom,…prikupljaju se potpisi…
Uočavamo li žalosnu činjenicu da OSTATAK, oni koji nisu direktno uključeni u trenutni protest ili borbu za bilo koja zgažena prava, koji nisu direktno pogođeni onime protiv čega se manja skupina ljudi buni ili bori, da ostatak Hrvata kao da čeka rezultat? A uključit će se kad njih pogodi nešto slično?

Pitanje: gdje je suosjećanje, razumijevanje, solidarnost,…gdje je tu kršćanska Hrvatska? Zar se čeka da (samo biskup, poneki) pojedinci istupe i javno iznesu svoje mišljenje? To je Milanovićevom "razaraču" čak godi (Crkva se petlja u politiku)!
Žalosno, i toga se pribojavam, da se u Hrvatskoj polako nazire "grčki sindrom".

Vrh

PostPostano: Sri ruj 04, 2013 13:12 

Najbolji su mi oni što po izlasku iz crkve nedjeljom idu na biralište i onda svoj gals daju SDP-u ili HNS-u. Dno dna. :roll:

Vrh

PostPostano: Sri ruj 04, 2013 13:38 

Treba imati u vidu i nepravednost izbornog zakona koji omogućava veliki gubitak glasova onih koji su glasali za stranke koje nisu prešle izborni prag. Na prošlim izborima ispod praga je ostalo 24 posto glasova. Da stvar bude apsurdnija, većina tih glasova “otišla” je SDP-u i HDZ-u. Na taj način 40 zastupnika danas sjedi u Saboru, a kad se uzme u obzir da Sabor ima 151 zastupnika, to nije nikako zanemarivo.

Što se tiče ovoga što napisa Zdrave, prvo je vidljivo kako parcijalno nitko neće postići ništa iako ima opravdane zahtjeve. Drugo, nisu svi oblici prosvjeda prihvatljivi pogotovo nisu prihvatljivi oni koji zaprečavaju putove ostalim građanima koji nisu krivi za lošu situaciju. Treba blokirati osobu ili instituciju koja je konkretno kriva za nešto, a ne sve. Treće kronična je potreba za organizacijom političkih stranaka koje bi bile alternativa jednoj opciji u dvije stranke. Izbori se dobivaju organizacijom.

Vrh

PostPostano: Sri ruj 04, 2013 16:48 

Da, Barnaba, i ovdje ću (mislim i nikada više nigdje i nikome!) postaviti pitanje koje me muči:
Zašto, kako to da u Hrvatskoj nema Katoličke stranke, zar bi to bilo protuustavno? Ili je pitanje tko bi ju osnovao?
Sve dok kler/svećenici kao i ostali plaćaju za zdravstveno i mirovinsko, oni su ravnopravni pred ustavom i zakonom i itekako imaju i svoje građansko pravo osnovati tako nešto. Ili tu griješim?
Jednom i je župnik "prišapnuo" da ja osnujem takvu stranku, no znao je da moje zdravstveno stanje to ne dozvoljava, no da se mogu vratiti unazad 15-ak godina, tko zna!
Molim tvoj sud.
BB!

Vrh

PostPostano: Čet ruj 05, 2013 07:08 

zdrave je napisao/la:
Da, Barnaba, i ovdje ću (mislim i nikada više nigdje i nikome!) postaviti pitanje koje me muči:
Zašto, kako to da u Hrvatskoj nema Katoličke stranke, zar bi to bilo protuustavno? Ili je pitanje tko bi ju osnovao?
Sve dok kler/svećenici kao i ostali plaćaju za zdravstveno i mirovinsko, oni su ravnopravni pred ustavom i zakonom i itekako imaju i svoje građansko pravo osnovati tako nešto. Ili tu griješim?
Jednom i je župnik "prišapnuo" da ja osnujem takvu stranku, no znao je da moje zdravstveno stanje to ne dozvoljava, no da se mogu vratiti unazad 15-ak godina, tko zna!
Molim tvoj sud.
BB!

Osnivanje „Katoličke stranke“ ne bi bilo protuustavno jer Ustav ne zabranjuje političko udruživanje u političke stranke?
Svećenici (klerici) nemaju pravo osnivati takve stranke zbog Zakonika kanonskog prava, a ne svjetovnih zakona. To je i razumljivo jer svećenici moraju služiti vjernicima koji mogu biti pripadnici različitih političkih stranaka, a ne se s njima politički natjecati. Sukob je opravdan i mora nastati kad neka politička opcija počne nametati protuvjersku ideologiju i praksu. Otuda osuda Jovanovićevog zdravstvenog odgoja, zakona o medicinski potpomognutoj oplodnji, itd.

Vrh

PostPostano: Čet ruj 19, 2013 07:35 

Papa je nedavno govorio o nužnosti uključivanja vjernika u politiku
Građani, nastavio je Papa, ne mogu se ne zanimati za politiku. "Nitko od nas ne smije reći: 'Ja nemam ništa s tim, oni su ti koji obnašaju vlast…'. Ne, ja sam odgovoran za način na koji oni obnašaju vlast i moram učiniti ono što je najbolje da oni vladaju dobro i moram učiniti ono što je najbolje sudjelujući u politici na način na koji to mogu", rekao je Papa podsjetivši na učenje socijalnog nauka Crkve prema kojem je politika jedan od najviših oblika ljubavi, jer je služenje općem dobru. Dobar katolik, nastavio je Papa, itekako se miješa u politiku, dajući najbolje od sebe da oni koji su na vlasti mogu vladati. No što je ono najbolje što mi možemo pružiti ljudima koji su na vlasti? Molitva! To je ono što kaže Pavao: 'Molitva za sve ljude i za kraljeve i sve one koji su na vlasti'. 'Ali oče', reći će netko, 'to je zla osoba, mora ići u pakao…'. 'Moli za njega, moli za nju, da mogu dobro obnašati vlast, da ljubi svoj narodu, da služi svom narodu, da bude ponizan/ponizna'. Kršćanin koji ne moli za one koji su na vlasti nije dobar kršćanin! 'Ali, oče, kako ću moliti za to? To nije dobra osoba…'. 'Moli da se obrati!'. Ali moliti. I to vam ne kažem ja, već sveti Pavao, Božja riječ". Dakle, zaključio je Papa, dajmo najbolje od sebe, ideje, prijedloge, najbolje, ali najbolje od svega je molitva. Molimo za ljude na vlasti, da nas vode dobro, da našu domovinu, naš narod pa i svijet vode naprijed, da u njima vlada mir i zajedničko dobro.
http://www.ktabkbih.net/info.asp?id=39217

Vrh

PostPostano: Pet ruj 20, 2013 08:19 

Pokvarenost i nedosljednost trenutne kukuriku-SDP je po tko zna koji put došla do izražaja. Njeni čelnici javno govore o štednji pa uskraćuju novce poljoprivrednicima, liječnicima, učiteljima, invalidima itd., dok se u isto vrijeme ponašaju kao pijani milijarderi dok podržavaju svoje ideološke istomišljenike. Ministarstvo kulture podijelilo je gotovo 3 milijuna HRK poreznog novca ( gotovo 400 000 EUR-a) kao bespovratnu pomoć neprofitnim medijima čiji popis možete vidjeti na linku
Kod:
http://www.min-kulture.hr/default.aspx?id=9271

Gotovo milijun kuna dobili su oni čiji se stavovi 100% podudaraju sa stavovima i politikom vlade po pitanju rodne ideologije i LGBT udruga. Da bi slika o političko-medijskoj prostituciji putem novca poreznih obveznika bila potpuna, tome treba pridodati smanjenje PDV-ea na režimske dnevne novine.

Vrh

PostPostano: Pon ruj 23, 2013 17:19 

Barnaba je napisao/la:
Pokvarenost i nedosljednost trenutne kukuriku-SDP je po tko zna koji put došla do izražaja. Njeni čelnici javno govore o štednji pa uskraćuju novce poljoprivrednicima, liječnicima, učiteljima, invalidima itd., dok se u isto vrijeme ponašaju kao pijani milijarderi dok podržavaju svoje ideološke istomišljenike. Ministarstvo kulture podijelilo je gotovo 3 milijuna HRK poreznog novca ( gotovo 400 000 EUR-a) kao bespovratnu pomoć neprofitnim medijima čiji popis možete vidjeti na linku
Kod:

Gotovo milijun kuna dobili su oni čiji se stavovi 100% podudaraju sa stavovima i politikom vlade po pitanju rodne ideologije i LGBT udruga. Da bi slika o političko-medijskoj prostituciji putem novca poreznih obveznika bila potpuna, tome treba pridodati smanjenje PDV-ea na režimske dnevne novine.

Hvala ti na ovome, vrlo informativno...

Ne samo rodna ideologija i LGBT, nego i REKOM, anti-katolička kampanja, sekularizam, prosrpski i prokomunistički mediji...

Vrh

PostPostano: Uto stu 26, 2013 20:51 

Novi gaf ministra Jovanovića

Nakon što je ljeti 2012. ukinuo ocjene na polugodištu (izmjenom čl. 73. Zakona o odgoju i obrazovanju) ove godine polugodišnja izvješća se vraćaju jer se netko sjetio čl. 138. st. 3. istog Zakona koji glasi:

(3) Učenik na kraju prvog polugodišta dobiva pisano izvješće o postignutom uspjehu iz nastavnih predmeta i o vladanju.

Ja sam zato da se pažljivo čitaju i nadasve poštuju zakoni. :D

Vrh

PostPostano: Sri stu 27, 2013 06:49 

adrijana je napisao/la:
Novi gaf ministra Jovanovića

Nakon što je ljeti 2012. ukinuo ocjene na polugodištu (izmjenom čl. 73. Zakona o odgoju i obrazovanju) ove godine polugodišnja izvješća se vraćaju jer se netko sjetio čl. 138. st. 3. istog Zakona koji glasi:

(3) Učenik na kraju prvog polugodišta dobiva pisano izvješće o postignutom uspjehu iz nastavnih predmeta i o vladanju.

Ja sam zato da se pažljivo čitaju i nadasve poštuju zakoni. :D

Mi u školama nismo dobili jedne riječi da valja zaključit ocjene. A i lani smo pisali izvješća koja su se sastojala od svih ocjena tijekom polugodišta.

Vrh

PostPostano: Sri stu 27, 2013 13:33 

sara je napisao/la:
Mi u školama nismo dobili jedne riječi da valja zaključit ocjene. A i lani smo pisali izvješća koja su se sastojala od svih ocjena tijekom polugodišta.

Prošle godine niti su sve škole davale izvješća, niti je bilo službenog obrasca, nit su ih dobivali učenici na samom kraju (nego roditelji na zadnjim roditeljskim sastancima), a ove godine će se opet potrošiti hrpa love na (novu) aplikaciju preko e-matice.

Prošle godine je primijećen puno slabiji uspjeh na polugodištu nego inače, kao da i taj "ispis ocjena" manje vrijedi od zaključene ocjene.

Rečeno je da će se učenici rasteretiti, al se zato dodatno zaposlilo razrednike... ?

Ruku na srce, njima nije stalo do uspjeha učenika, oni će i dalje svoju djecu slati da studiraju u inozemstvo, dok će se naše škole sve više srozavati.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 789 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 53  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata