Hmm.....nemam pojma koliko ću stići čitati preko ljeta, ali rado bih malo sv. Franju Saleškog još "ubrao" - imam svoje primjerke "Filoteje" i "Teotima" te nekih misli i tako, a čeka me i dosta toga što sam nabavljao, a nisam stigao pročitati. Svi znamo taj sindrom....
Tu prvenstveno mislim na Augustyna Pelanowskog.
A srce opet vuče svako malo na poznati teritorij pa tako sa sjetom pogledam u nešto od Anselma Grüna, ali dobro.....to mogu ponavljati i kasnije.
Ima tu dosta naslova i/ili autora koje imam na polici, a čekaju čitanje ili bi rado bili ponovo pročitani, a ima i naslova koje bih čitao, ali ih nemam niti ih imam od koga posuditi.
Hrpu knjiga sam izgubio u nedavnoj katastrofi prije par godina u istočnoj Slavoniji, a sada se opet ponešto nabavlja, ali ne više s tolikim žarom - ni za nabavljanje niti za čitanje, iskreno (bar ne uvijek).
i, da - "Dnevnik" sv. Faustyne Kowalske davno nabavio i čitao i moram reći da ga nisam pročitao do kraja. Meni ta vrsta štiva ne sjeda nikako.
Ono lijepo unutra su one njene predivne molitve i izljevanja srca Isusu i to mi je jedino odgovaralo.
Ostalo užas, pretjerivanje, histerija - kako sam ja to tada vidio i kako ga se sjećam.
Inače ne volim štiva tog tipa s hrpu ukazanja, vizija, razgovora......pa ispada da je žena pričala s Isusom i BD Marijom kad joj se prohtje, stotinama i stotinama puta.
Samo je još falilo u knjizi ono "O, Isuse, došao si, aj sjedi, sad ću ja pristavit kavu."
Mislim, karikiram, naravno, ali meni štivo nije sjelo i jasno mi je zašto je tolike godine držano neobjavljeno.
OK, a sad nešto sasvim drugačije - preporuka za kupnju dok akcija još traje.
Evo linka na paket koji sam ja uzeo, a onda možete vidjeti i ostale pakete:
https://knjizara.glas-koncila.hr/index. ... njiga.htmlZnači, knjige koje bi inače koštale 280,00 kn dobijete za 60,00kn. Nevjerojatno!
Uzeo sam ovaj komplet jer odavno već "pecam" ovoga Dugandžića, ali ni ova druga nije loša.
Svakako provjeriti ponudu.
Sad vidim da sam se i previše "osvrnuo" na sv. Faustynu pa molim da me ne idete zbog toga pljuvati jer mi se ne da uređivati post.

Nije mi sjela i gotovo. Weirdo.

Ali ako Crkva kaže da je OK, onda OK.