Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet svi 22, 2025 05:03

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 
Autor Poruka
 Naslov: Život je lijep
PostPostano: Sri kol 31, 2016 14:46 

U zadnje vrijeme stalno mi dolazi u sjećanje poznati talijanski film la vita e bella(Život je lijep),nisu katolici glavni likovi,nego Židovi,ali film odašilje i snažnu po meni i kršćansku poruku,pogledajte i uvjerit ćete se.Da nastavim...Shvatila sam da mi je to stvarno najdraži film koji sam ikad do sada gledala,a posebno zato jer kao roditelj malog djeteta stvarno nastojim slijediti primjer odgoja djeteta kao što je to znao glavni lik filma,otac malog dječaka-imam osjećaj da je taj predivni lik oca živio svetu ljubav,kao i za svoju ženu-u dobru i zlu,u zdravlju i bolesti,u bogatstvu i siromaštvu,jednostavno u svakoj prilici živio je svetu ljubav za svoju svetu obitelj.Kad bi bar bilo puno takvih obitelji danas,svijet bi tada živio raj već na ovoj zemlji,ali eto samo Bog zna zašto...
Ali...Joan Baez kaže-Ne možeš izabrati kako ćeš umrijeti.Niti kada.Međutim,možeš odlučiti kako ćeš živjeti.Sada.
Preporučam pogledati taj film svakom,a pogotovo roditeljima...
I još nešto...Josipe,o Oče sveti čuvaj kuću i posveti,sva obitelj da se složi,ljubav sveta da se množi...

Vrh

PostPostano: Pon ruj 05, 2016 10:08 
Administrator

Tema je prebačena na ovaj podforum gdje bolje pripada.
Glavni glumac i redatelj Roberto Benigni mi je uvijek simpatičan, a zanimljivo je da je držao govor na predstavljanju papine knjige "Božje je ime Milosrđe".

Vrh

PostPostano: Uto ruj 06, 2016 15:04 

Dapače dragi Giovi!
Roberto Benigni je zaista krasan čovjek,što si ti rekao jako simpatičan,neznam zapravo puno o njemu,al puno govori i ovo predstavljanje papine knjige što nisam znala,baš mi je to drago...

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata