U zadnje vrijeme stalno mi dolazi u sjećanje poznati talijanski film la vita e bella(Život je lijep),nisu katolici glavni likovi,nego Židovi,ali film odašilje i snažnu po meni i kršćansku poruku,pogledajte i uvjerit ćete se.Da nastavim...Shvatila sam da mi je to stvarno najdraži film koji sam ikad do sada gledala,a posebno zato jer kao roditelj malog djeteta stvarno nastojim slijediti primjer odgoja djeteta kao što je to znao glavni lik filma,otac malog dječaka-imam osjećaj da je taj predivni lik oca živio svetu ljubav,kao i za svoju ženu-u dobru i zlu,u zdravlju i bolesti,u bogatstvu i siromaštvu,jednostavno u svakoj prilici živio je svetu ljubav za svoju svetu obitelj.Kad bi bar bilo puno takvih obitelji danas,svijet bi tada živio raj već na ovoj zemlji,ali eto samo Bog zna zašto... Ali...Joan Baez kaže-Ne možeš izabrati kako ćeš umrijeti.Niti kada.Međutim,možeš odlučiti kako ćeš živjeti.Sada. Preporučam pogledati taj film svakom,a pogotovo roditeljima... I još nešto...Josipe,o Oče sveti čuvaj kuću i posveti,sva obitelj da se složi,ljubav sveta da se množi...
|