Već treći put ponavljaš isti film, nisam ga pogledao niti mislim na to gubiti vrijeme, jer ovdje se bavimo katoličkim temama.
Nisam vidio ni u jednom dijelu da te zanima katolički stav, već samo promoviraš budizam. Ako te dakle kršćanstvo ne zanima, piši na nekom drugom forumu.
Jako me zalosti kada vidim da ti kao moderator ne razumijes i krsis osnovna pravila moderiranja. I poprilicno je neugodno da sudionik foruma to mora objasnjavati moderatoru.
Prvo, ovo je otvoreni forum. Svatko se moze prijaviti i sudjelovati, i sve dok pristojno i s uvazavanjem razgovara s drugim sudionicima, trebalo bi mu to omoguciti. Mislim da je to minimum pristojnosti u javnoj komunikaciji. Moderiranje ne podrazumijeva da se sudionicima propisuje sto ce pisati. Mogli ste napraviti zatvoreni forum na koji se ulazi nakon nekog postupka uclanjenja, pa imati zatvorenu komunikacijsku platformu. Jesam li ja sada kriv sto to niste napravili? Ti bi kao moderator trebao znati da je sloboda izrazavanja osnovno ustavno pravo gradjana, i sve dok ljudi pristojno pisu, ne bi ih smio moderirati (jer to prelazi u cenzuru).
Drugo, ja ne otvaram svoje neke svoje teme (mada i da to hocu, ne vidim razlog zasto ne bih mogao... pogotovo na dijelu foruma koji se doslovno zove - Teme vezane uz nekatolike?!). Samo odgovaram na postojece teme koje su vec bile otvorene. U cemu tu vidis problem? Pa ne mislis valjda da cu tebe pitati smijem li ovdje pisati?! Ako mi drugi sudionici ne budu odgovarali, ako ih moje pisanje ne bude zanimalo, prirodno je da necu niti ja voditi monolog sam sa samim sobom. Dakle, debelo prekoracujes ovlasti moderatora i grubo se uplices u ogranicavanje slobode sudionika foruma. To je zadnje sto bi pristojan covjek ocekivao od suvislog moderatora.
Trece, ova konkretno tema se tice opcenito krscanstva (ne samo katolicanstva) i istocnih religija. Kakve veze s tom temom ima ista od onoga sto si napisao? Kakve veze ima cinjenica da li tebe nesto zanima ili ne?! Pa ne odgovaram na tvoj post?! Od kuda ti pomisao da se mozes uplitati u moj razgovor s trecom osobom i propisivati sto cu i s kime pricati na javnom forumu?! Zasto to sudionici moraju objasnjavati... moderatoru?!
I cetvrto, mozda i najvaznije, od kuda ti znas da mene ne zanima katolicki stav?! Pa da me ne zanima katolicki stav, zar bih dosao na katolicki forum pricati s ljudima?! Meni se vise cini da je problem u tome sto se (iz meni doduse neshvatljivih razloga, straha, pomanjkanja kulture dijaloga ili ne znam zbog cega...) jednostavno obeshrabruje i onemogucava svaki smislen razgovor. Kako cu cuti katolicki stav, kako ce katolici iznijeti svoj stav (i sto je to uopce katolicki stav, zar svi katolici misle isto?) ako moderator uhodi, cenzurira i zabranjuje svaki smislen razgovor?!
Nadam se da ti je jasno da kao moderator dovodis u vrlo neugodnu situaciju cijeli forum svojim stalnim uplitanjem i pretjeranim moderiranjem.