Gdje to stoji da se apsolutno i vječno ne može mijenjati?
Ono se ne može samo po sebi mijenjati. U tome i je bit.
Potrebno je relativno prolazno da bi se apsolutno mijenjalo.
Put = promjena = život.
Dakle da bi postojao vječni život, potreban je relativan prolazan u kome se mijenja vječno.
A vječno se mijenja umnažanjem jedinstvenog tj. činjenjem novih integrala iz derivata postojećeg.
Vremenskom derivacijom jedinstvenog u odnosu na ostalo se razgrađuje bit.
No ne može se derivirati razlagati jako daleko jer dolazi do raspada i apsurda.
Kad se derivirano ponovno integrira po jedinstvenoj matrici - nastaje novo apsolutno. I Život ide dalje. Igra koja nikada ne prestaje
Jednostavnijim riječima - primjer prirode ili primjer naše svijesti prema Bogu.
Zajedništvo Jedinstvenih je integral ili skup svega.
Da bi mogli integrirati - trebam u prolaznom svjetovnom životu derivirati tj. griješiti/osuđivati/ocjenjivati/odvajati tj. razarati zajedništvo, druge i sebe.
Brzo uviđam da to ne ide daleko jer je križ pretežak i slama me takvo moje procesuiranje vanjskog sadržaja koji nije po mojoj volji.
Kad shvatim i dozvolim da bude volja drugoga jedinstvenoga različitoga, da bude volja Zajedništva Jedinstvenih, da bude volja Boga - tek tada i samo tada se mijenja mene, moja matrica odobravanjem različitog drugačijeg i ja sudjelujem u umnažanju plodova tako da, derivate mog grešnog i povrijeđenog ja, Duh Sveti integrira u novo apsolutno vječno.
Dakle ja preko svoje pale grešne naravi obraćenjem (promjenom sebe) umnažam plodove za život vječni mijenjajući vječnost.
A obraćam se kad dajem privolu promjeni moje matrice procesuiranja mog uma da blagoslovim odobrim tuđe drugo drugačije (i moje staro) dajući drugome jedinstvenom slobodu biranja.
Sloboda biranja, koju nam je Bog dao kao hramu Duha Svetoga, je odobravanje stvaranje relativnoga gdje može biti Ja Jesam i Ja Nisam.
Preko slobode biranja se mijenja apsolutno.
Davanjem slobode biranja tj. blagoslovom (odobravanjem različitog drugačijeg) se stvara.
Stvara se novo vječno apsolutno, stvara se novi život
Isus nam je to prispodobama dočarao, učenjem naučio i primjerom pokazao.
Slijedimo ga.
Pokažimo vlastitim jedinstvenim primjerom.
Blagoslovimo sa osjećajem radosti u srcu mičući povrijeđenost nepravednost neprijateljstvo nepodnošljivost netrpeljivost iz svoje biti stvarajući novo veličanstveno očaravajuće predivno diveći se Ljepoti Života!
Neka nama nas!

vječni život vječna promjena vječno novo
Amen!
Aleluja!