Barnaba je napisao/la:
Ljudi ima svakakvog ponašanja, a ponekad je stvarno teško shvatiti zašto se neki nazivaju ispravnim vjernicima kad imaju ponašanje lišeno Kristovih uputa.
Ja osobno smatram sve protestantske denominacije objektivno pogrešnima (preferiram apolegotski red o udaljenosti od Crkve), a budući si naveo kako si pro-katolički orijentiran, mene bi zanimalo zašto nisi Katolik? Isto tako, nadam se kako tema nije otvorena radi protestantskog misionarenja!
Ne,nije otvorena radi protestantskog misionarenja.Jer,mnogi katolici su bolji kršćani od mene.Zašto bih ih onda mislionario?
Nisam Katolik iz nekoliko razloga,prvo,kao dečko od 16 g. izgubio sam vjeru,udaljio se od Boga!U školi me učili da Boga nema(a u crkvi nisam dobio kontraargumente),CRKVA u koju sam kao dijete išao nije bila nešto,,,svećenik živčan a vjernici površni!Izgubio sam vjeru!Protestanti mi pomogoše da Boga pronađem!U osobnoj molitvi (na njihov poticaj) rekoh Bogu:"Ako postojiš,molim te da mi se objaviš".I to se dogodilo.Imao sam iskustvo "Susreta sa živim Bogom" kako to Tomislav Ivančić u svojoj knjizi piše!Od tada sam vjernik!
Ja smatram ,za razliku od tebe da je pogrešno ponašanje katoličkog klera dovalo do pojave protestantizma!No,nakon toliko godina,i on se izvitoperio.Zadesila ga ista sudbina!Tako da danas imaš jako dobrih vjernika protestanata ali i jako loših!A i u katolicizmu i pravoslavlju,nije situacija bolja!
Usput,znaš li da u svijetu ima već,više protestanata nego pravoslavaca?
No što se mene tiče,osobno mislim da su neki pravoslavci bolJi KRISTOVI SLJEDBENICI od protestanata!A i Katolici!A mnogi protestanti bolji od Katolika i Pravoslavaca!Tako da nije važno toliko tko je gdje nego,,TKO JE KAKAV!