patriot_1 je napisao/la:
Uh , ovdje sve pršti od laži!
Kažeš da pišem protiv ovog Pape,a protiv Pape Franje nisam ni riječ lošu napisao!Niti protiv Ivana II , njega sam išao slušati kad je bio u Rijeci!
Ja pišem da je bilo Papa koji su bili moralne nakaze!Kome su ti bili autoriteti?Kome uzori?No, nisu svi bili takvi!
Protiv crkve ne pišem,ta stoput sam rekao da ima Katolika divnih kršćana,Linića,Ivančića i slične hvalim na sva zvona!Pišem protiv hladnih kršćana,Katolika i Protestanata!"Protiv" i nije adekvatna riječ,jer ja za njih moilim!Danas čitam u Djelima Apostolskim kako se Pavao oprešta od crkve u Efezu,i kaže"Poslije mog odlaska,među vas će se uvući vuci-koji neće štediti stada.A i između vas će se izdići oni koji će biti na sablazan."
"Između vas",dakle,nije sve i svatko crkva.Neki su sotonski okot!Zatakve ON nema milosti!Čak kaže:"Neka je proklet onaj tko vam navješćuje drugčijeg Krista".Galaćanima poslanica!
Na kraju,nastanak Protestantizma je po Duhu Svetom.I nitko nema pravo te nazivati "sotonskim okotom" , ako to čini onda je to po zloduhu!
Iako Protestanti danas,mnogi zastraniše!Al generalno,mnogi od njih su Božja djeca!Kao i mnogi Katolici!Niste ni bolji ni gori od nas!
BTW od 10 mojih susjeda nađoh 2-3 dobra kršćana!Govorim o Katolicima!A vašu teologiju dobro znam.Ta studirao sam ju,kao protestant!
Što sa tih 7?Bog će ih spasiti samo zato jer su Katolici?Jer imaju Papu i svece?Ejjjjj.
Halo, patriote1, polako, stani malo na loptu!
Ako ti ne odgovara biti na ovome forumu, znaš rješenje, zar ne?
Neću polemizirati, neću se svađati, neću te ni nagovarati ni na što.
Molim te da budeš pristojan i da poštuješ naša vjerska uvjerenja.
Nije nam potrebno čitati uvrede na forumu koji se zove, gle čuda, katolički...
Bog s tobom!