Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Uto tra 28, 2026 03:29

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 288 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pet tra 17, 2015 19:16 

Lucijan Antun je napisao/la:

Pedofilni skandali su težak grijeh i nitko ih ne opravdava. Ali prije nego li spomeneš katoličke svećenike koji su u tome zgriješili, nadam se da znaš da je pedofilnih skandala među nekatoličkim vjerskim službenicima (koji se žene i imaju obitelji) u svijetu dvaput više nego među katoličkim svećenicima. Svatko se ima zašto kajati. Nemoj da bude po onoj "rugala se sova sjenici."

Volio bi čuti Patriotov stav o tome da li je Crkva u prvim stoljećima trebala osuditi krivovjerja ili pustiti ljude da vjeruju što se kome prohtije ?

Vrh

PostPostano: Pet tra 17, 2015 20:54 

toni1 je napisao/la:

Volio bi čuti Patriotov stav o tome da li je Crkva u prvim stoljećima trebala osuditi krivovjerja ili pustiti ljude da vjeruju što se kome prohtije ?

A što je krivovjerje?
Ono što ti misliš da je?

Pavao je opak,on čak Galaćanima piše:"Ako vam tko navješćuje drugog i drugačijeg Krista od onog kojag sam vam ja navjestio,neka je proklet!"I to ponavlja,,opet!
Ne šali se!
Tog drugačijeg Krista mogu navještavat i oni "stari" i oni "novi"!Dakle,kad netko naučava da se grijeh može novcem otplatiti(indulgencija) on ne navještava Pavlovog Krista!(STARI).I danas kad neki Protestanti navješćuju da kršćanin mora biti bogat I zdrav,,,on ne navješćuje Pavlovog bKrista(NOVI).

Vrh

PostPostano: Pet tra 17, 2015 20:58 

hrki je napisao/la:

Šta hočeš reći...da si studirao teologiju...i do koje godine si došao
kako znaš da je A.Benvin peder?...

Bilo u novinama.Ne samo da je bio peder nego je ubio ljubavnika,svećenika,pedera u Splitu I kad je skužio da je otkriven od policije,,,objesio se!

Vrh

PostPostano: Pet tra 17, 2015 21:06 

Barnaba je napisao/la:
Još jedan paradoks. Sada ispada kako je Patriot_1 napustio Crkvu zbog homoseksualca (za kojeg u to vrijeme nije ni znao kako ima te sklonosti) i otišao u protestante koji generalno imaju liberalan stav po tom pitanju (uz neke izuzetke koji više potvrđuju pravilo).

Vidim,,"Vuk Efendija"se javlja,,sa drugog foruma ima user name!(bivši narkić BTW)
Ne,,patriot je napustio vjeru,kao i većina mladih tada i sada,zbog lose crkve(ljudi,,,zgrade su dobre).I kasnije,kao čovjek koji je spoznao da Bog postoji,otišao studirati katoličku bogosloviju( a to ni tada ni danas nije zabranjeno protestantima)....ovo o pederima I pedofilima je samo usporedba,ima toga i unas i uvas!A to su Jude.Zahvaljujem Bogu za sve Katolike koji žive sveto,koji nemaju veze sa tim zlom,,I za sve takve Protestante!

Vrh

PostPostano: Pet tra 17, 2015 22:10 

patriot_1 je napisao/la:
A što je krivovjerje?
Ono što ti misliš da je?

Pavao je opak,on čak Galaćanima piše:"Ako vam tko navješćuje drugog i drugačijeg Krista od onog kojag sam vam ja navjestio,neka je proklet!"I to ponavlja,,opet!
Ne šali se!
Tog drugačijeg Krista mogu navještavat i oni "stari" i oni "novi"!Dakle,kad netko naučava da se grijeh može novcem otplatiti(indulgencija) on ne navještava Pavlovog Krista!(STARI).I danas kad neki Protestanti navješćuju da kršćanin mora biti bogat I zdrav,,,on ne navješćuje Pavlovog bKrista(NOVI).

Kako ti znaš koji je Pavlov Krist. Recimo Arij nije priznavao da je Krist Bog. Pelagij je napao dogmu o istočnom grijehu i o potrebi milosti. Ili Nestorij koji nije priznavao da je presveta Djevica Marija majka Božja pa je u Isusu razlikovao dvije osobe. Tko je od njih trojice u pravu.

Vrh

PostPostano: Sub tra 18, 2015 12:48 

toni1 je napisao/la:

Kako ti znaš koji je Pavlov Krist. Recimo Arij nije priznavao da je Krist Bog. Pelagij je napao dogmu o istočnom grijehu i o potrebi milosti. Ili Nestorij koji nije priznavao da je presveta Djevica Marija majka Božja pa je u Isusu razlikovao dvije osobe. Tko je od njih trojice u pravu.

Rješenje je,,pomno čitati Pavla!Dali je ON Krista smatrao Bogom?Je,,dakle,Arij je jedan od tih koje Pavao proklinje!Jer navještava drugčijeg Krista!

Vrh

PostPostano: Sub tra 18, 2015 13:23 

Govori sv. Pavao i to da: Neka se dakle svatko ispita pa tada od kruha jede i iz čaše pije. Jer tko jede i pije, sud sebi jede i pije ako ne razlikuje Tijela. Da li u ovom slučaju sv. Pavao tebe proklinje, jer sam si rekao da si jeo iako ne razlikuješ Tijelo.

Vrh

PostPostano: Sub tra 18, 2015 18:44 

patriot_1 je napisao/la:

A što je krivovjerje?
Ono što ti misliš da je?

Kakav auto-gol. Genijalno! :DD

Vrh

PostPostano: Sub tra 18, 2015 19:43 

patriot_1 je napisao/la:
A što je krivovjerje?
Ono što ti misliš da je?

Ne šali se!

Nismo se razumjeli. Htio sam da mi odgovoriš što ti misliš tko uopće ima autoritet reći da je nešto krivovjerno ili nije.

Vrh

PostPostano: Ned tra 19, 2015 09:20 

toni1 je napisao/la:
Govori sv. Pavao i to da: Neka se dakle svatko ispita pa tada od kruha jede i iz čaše pije. Jer tko jede i pije, sud sebi jede i pije ako ne razlikuje Tijela. Da li u ovom slučaju sv. Pavao tebe proklinje, jer sam si rekao da si jeo iako ne razlikuješ Tijelo.

Ja slijedim ono kristovo,,"Tjelo je moje pravo jelo!"
"I krv je moja pravo piće!"

Vrh

PostPostano: Ned tra 19, 2015 09:25 

"Lucijan Antun"]

Nismo se razumjeli. Htio sam da mi odgovoriš što ti misliš tko uopće ima autoritet reći da je nešto krivovjerno ili nije.

Patriot:

Lucius,nitko doli Bog jedini!
Mi možemo misliti:"Ovo je krivovjerje" ali jeli?
Po meni je krivovjerje moliti se pred kipovima svetaca,moćima,slikama,,,
Isto tako vjerovati da kršćanin,ako je pravi treba biti bogat i zdrav!

Iznesoh jedno katoličko i jedno protestantsko krivovjerje!
Ja tako mislim,imam pravo misliti i za to mi Bog neće suditi!

Vrh

PostPostano: Ned tra 19, 2015 09:38 

patriot_1 je napisao/la:
Ja slijedim ono kristovo,,"Tjelo je moje pravo jelo!"
"I krv je moja pravo piće!"

ali ti si rekao da si primio posvećenu Hostiju znači primio si iako ne razlikuješ Tijelo

Vrh

PostPostano: Ned tra 19, 2015 09:42 

patriot_1 je napisao/la:
"Lucijan Antun"]

Patriot:

ja vjerujem suprotno od toga znači -ja tako mislim,imam pravo misliti i za to mi Bog neće suditi :)) Pa 100 ljudi različito misle i misle da imaju pravo misliti i po tebi Bog neće nikoga suditi -znači svi idu u raj nitko neće biti osuđen

Vrh

PostPostano: Ned tra 19, 2015 10:00 

patriot_1 je napisao/la:
"Lucijan Antun"]

Patriot:

Tebi je, cijelo vrijeme, JA u prvom planu. Pa, je li ti stvarno vjeruješ da ti možeš jedini prosuđivati što je istinito i Bogu ugodno i stavljati sebe kao mjerilo stvari?! - u pitanju ispovijedi, euharistije, celibata i sto drugih ti svoje mišljenje stavljaš kao mjerilo - halo, čovječe, spusti se na zemlju!

Vrh

PostPostano: Ned tra 19, 2015 13:43 

patriot_1 je napisao/la:

"Lucijan Antun"]

Patriot:

Kako to da Sv. Pavao naveliko daje upute crkvama o tome što je ili nije krivovjerno, a nije Bog niti Sin Božji? Otkud mu pravo i vlast da to čini? Pa i drugi apostoli to čine (v. Petrovu raspravu sa Šimunom Magom). Jedna od tema gotovo svih novozavjetnih poslanica je odnos prema krivim naučavanjima. Apostoli i rana Crkva nisu šutjeli o tome. I imali su vlast isključivati krivovjerce iz Crkve. Sigurno nisu pogrešno shvatili Isusovu uputu "Zaista, kažem vam, što god svežete na zemlji, bit će svezano na nebu; i što god odriješite na zemlji, bit će odriješeno na nebu." (Mt 18:18).

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 288 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata