Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Čet svi 15, 2025 21:42

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Sri pro 04, 2024 17:59 

Roditelji djece koja su pronađena zakopana u dvorištu kuće kod Varaždina i koji su tuženi da su grubo zanemarivali svoju djecu navodno pripadaju vjerskoj skupini pod nazivom Mesijanski židovi.
Iako je ova vjerska skupina totalno nepoznata u hrvatskom narodu, koji je većinom katolički narod, njihov broj raste u Izrealu i ponajviše u SAD-u. Poznati su kao protivnici Katoličke crkve.
Zbog poistovjećivanja mesijanskog judaizma s Isusom, sve glavne denominacije judaizma (ortodoksne, konzervativne, reformatorske i rekonstrukcionističke) odbacile su mesijanski judaizam kao oblik judaizma.
https://vjera.hr/crkva/hrvatska-bruji-o ... ni-zidovi/
S katoličke pozicije tu skupinu se gleda kao na specifičnu vrstu protestanata. Oni su prihvatili Sveto pismo i Isusa kao mesiju, ali ne i svete sakramente Katoličke Crkve i podložnost Papi.

Vrh

PostPostano: Čet pro 05, 2024 16:06 

Međutim, koliko sam vidjela iz pročitanog, oni su bili i pristaše teorija urota, držali su da je OIB pečat zvijeri, nisu djecu ni registrirali, dok inače pripadnici te zajednice to ne rade, normalno surađuju s državom.

Vrh

PostPostano: Čet pro 05, 2024 17:51 

Ma previše su se fokusirali na Stari zavjet

Vrh

PostPostano: Pet pro 06, 2024 15:15 

Da, ali ovaj je odstupao od njihovih pravila:" Postao je ultraradikalan i odlučio se maknuti od svega iako ne znam što ga je na to nagnalo - komentirao nam je Bašnec, dodajući da je Splićanin svojim ponašanjem odstupao od postupaka mesijanskih Židova, koji šire radosnu vijest naokolo."
Više se dao u teorije urote.

Vrh

PostPostano: Sub pro 07, 2024 09:57 

U pravu si “Bili smo u jako dobrim odnosima, zanimao se za čitanje Biblije od početka do kraja. Bio je malo čudan. Ja svima izađem u susret da ih uputim u ono što je dobro. Ja sam Židov, ne vjerujem da je Isus mesija, imam samo simpatije prema njemu. on je prihvatio da je Isus Mesija što ja podržavam”, rekao je Denis Bašnec, poznanik oca osumnjičenog za ubojstva djece.

“Mesijanski židovi su sekta koja proizlazi iz židovske vjere, ali oni prihvaćaju učenje i samog Isusa Krista kao Mesiju. Prihvaćaju Novi zavjet, ali ostaju pri klasičnim židovskim običajima i uvjerenjima”, rekao je Erik Brezovec, profesor sociologije religije na Fakultetu Hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Mesijanski židovi u Hrvatskoj nemaju mnogo sljedbenika, smatraju se Židovima premda ih Židovi ne priznaju i mislim da im ne ide u prilog to što su ih povezali s događanjima oko pronalaska mrtve djece.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata