Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Ned lip 15, 2025 08:53

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 265 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Pon lis 21, 2024 12:22 
Administrator

Nadam se da ćete vjerovati tako jednom iskusnom ekonomist,političkom analitičaru, dugogodišnjem profesoru i državlajnu SAD-a!

Ne znam što bi to trebali vjerovati, ali ovdje se bavimo katoličkim naukom, onime što govori i naučava Crkva. Navedeni J.Sachs kao ekonomski stručnjak želi financijske probleme riješiti smanjenjem populacije, jer je po njemu previše ljudi na Zemlji, pritom promovirajući abortus kao metodu za smanjenje broja ljudi i u tom planu surađujući sa Sorosom i zakladom Gates.

Ne treba previše naglašavati da je Crkva za dostojanstvo svakog čovjeka, a abortus je ubojstvo i takva politika smanjenja populacije je protiv Boga. U vezi ratova, Katolička Crkva nikad i ni u kojem slučaju ne opravdava napadački rat, dok se čovjek smije obraniti od napada uz strogo određene uvijete. O tome govori nauk Crkve i o tome su pisali crkveni naučitelji, i njima treba vjerovati.
Dakle na ovom forumu je tema sve što se tiče katoličkog nauka, i o tome se ima što raspravljati da nam bude od koristi.

Vrh

PostPostano: Pon lis 21, 2024 19:58 

Pogledao sam ovaj odličan intervju sa profesorom J.Saksom
Podcast je naš, hrvatski,tko prati A.Kkekić zna da je ovaj podcast više demokršćanski, desni, a ne liberalno-lijevi!
Naglašavam samo da netko ne kaže to je srpska ili ljevičarska, ili liberalna -antikršćanska propaganda!

Uglavnom preporučujem svima da pogledate šta kaže obrazovani i upućeni profesor...budite uvjereni da je upućen više od svih nas na forumu...ako ništa ,rođen je ,školvan je i živi u americi...nije rus isl.
Pogledajte ako niste do sada šta ja pišem zadnjih 9 mjeseci, pa slobodno usporedite šta sam ja govorio i šta je on rekao!

Profesor sa Harvarda, Columbije iznosi skroz iste stavove kao i ja!
Da se želim našaliti ili hvaliti rekao bih da je čovjek čitao moje postove i prepisao ih od mene :D
Naravno, nisam ni ja ništa prepisao od njega jer je ovo on nedavno rekao...osim toga nisam ga ni pratio do jučer

Nadam se da je ovime profa svima otvorio oči tko stoji iza rata , kome produžavanje rata ide najviše u korist, a kome najmanje koristi
Nadam se da ćete vjerovati tako jednom iskusnom ekonomist,političkom analitičaru, dugogodišnjem profesoru i državlajnu SAD-a!
Nije on laik, neupućena osoba ili rusofil!
najlakše je ljudima koji znaju nešto više lijepiti etikete...hoćete li i ovom pametnom i iskusnom čovjeku lijepiti etikete da je neznalica i rusofil??

https://www-jeffsachs-org.translate.goo ... _tr_pto=sc

Ok je ovo što priča profa...

Vrh

PostPostano: Pon lis 21, 2024 20:59 

Za nekatolike je to tako njima je kontracepcija i smanjenje broja ljudi rješenje, a katolici vjeruju ono što je prije napisao Giovi pa da ne ponavljam.

Vrh

PostPostano: Uto lis 22, 2024 16:02 

Ako ti amenuješ, pametnom dosta.

Vrh

PostPostano: Uto lis 29, 2024 15:55 

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ukr ... omentari_d

Vrh

PostPostano: Uto lis 29, 2024 15:55 

https://www.index.hr/vijesti/clanak/ukr ... omentari_d

Vrh

PostPostano: Čet lis 31, 2024 12:41 

Mlado i staro gine i dalje u desecima tisućama ljudi
"pametna" EU, Hrvatska i NATO se sve više uvlače u rat...ima li u EU pameti i političara koji mogu dovesti do primirja??
postoji li osim u nekoliko država glas razuma?

Vrh

PostPostano: Čet lis 31, 2024 13:41 

Mlado i staro gine i dalje u desecima tisućama ljudi
"pametna" EU, Hrvatska i NATO se sve više uvlače u rat...ima li u EU pameti i političara koji mogu dovesti do primirja??
postoji li osim u nekoliko država glas razuma?

Mislim ja se slažem s ovim ali kakva korist od toga.

Vrh

PostPostano: Čet lis 31, 2024 15:50 

Mislim ja se slažem s ovim ali kakva korist od toga.

mislim da većina naroda kod nas polako kuži o čemu se radi i gdje to sve vodi
ali nažalost, tko nas pita?

Vrh

PostPostano: Čet lis 31, 2024 18:52 

Rusoljupci bi najradije da pobjedi Putin i nametne u EU šizmatičku crkvu i čečenski islam.

Vrh

PostPostano: Sub stu 02, 2024 22:45 

Ne,mi se borimo da rat što prije završi,kao što i papa poziva na mir
A ti se boriš da ljudi i dalje ginu u milijunima
Pošalji svoje sinove u Ukrajinu kad si toliko za daljnje ratovanje i smrt..lako je tuđim životima se igrati!
Da ne kažem onu nepristojniju narodnu izreku...

Vrh

PostPostano: Ned stu 03, 2024 10:32 

Ne,mi se borimo da rat što prije završi,kao što i papa poziva na mir
A ti se boriš da ljudi i dalje ginu u milijunima
Pošalji svoje sinove u Ukrajinu kad si toliko za daljnje ratovanje i smrt..lako je tuđim životima se igrati!
Da ne kažem onu nepristojniju narodnu izreku...

Ovo je jedna od glupljih izjava pa ju valja sačuvati kao zastrašujući primjer kukavnog i bijednog ponašanja i izmišljanja problema koji ne postoje te poticanje na kukavičluk iako se odlazak na ratište uopće ne dešava. Suluda je ideja da ikoga šaljem na bojište, ali bilo je to za očekivati od povodljivog paranoika.
Ja svoje sinove učim da ne budu kukavice i znaju kako je najbitnije spasenje duše koje dolazi od Boga, a ne učim ih da krivo misle kako se mogu spasiti vlastitom voljom i izbjegavanjem svojih obaveza ili odlaskom na neko mjesto ili bježanjem iz nekog mjesta. Nije dijete došlo na svijet da mu stalno bude dobro i ugodno niti je to objektivno moguće.
Svatko tko misli kako čini dobro djeci ako ih poučava kukavičluku te izbjegavanju obaveza i odgovornosti samo će dobiti na kraju dobiti mrzovoljnog 40-godišnjeg samca koji leži na kauču, češe se i iznalazi raznorazne izgovore da ne radi ništa. Zar normalan roditelj to radi svojoj djeci?
Roditelj nije gospodar i vlasnik svoje djece te se ne treba niti tako ponašati, a niti živjeti njihov život umjesto njih. Djeci treba prenijeti vjeru, a ona moraju živjeti svoj život u prilikama koje im život donese. Zdrav odgoj ne uključuje prezaštitničko roditeljsko ponašanje.
A ti Hrki ako želiš da rat u Ukrajini stane piši svom idolu Putinu da naredi prestanak napada na Ukrajinu i rat će stati.

Vrh

PostPostano: Ned stu 03, 2024 12:06 

Ovo je jedna od glupljih izjava pa ju valja sačuvati kao zastrašujući primjer kukavnog i bijednog ponašanja i izmišljanja problema koji ne postoje te poticanje na kukavičluk iako se odlazak na ratište uopće ne dešava. Suluda je ideja da ikoga šaljem na bojište, ali bilo je to za očekivati od povodljivog paranoika.
Ja svoje sinove učim da ne budu kukavice i znaju kako je najbitnije spasenje duše koje dolazi od Boga, a ne učim ih da krivo misle kako se mogu spasiti vlastitom voljom i izbjegavanjem svojih obaveza ili odlaskom na neko mjesto ili bježanjem iz nekog mjesta. Nije dijete došlo na svijet da mu stalno bude dobro i ugodno niti je to objektivno moguće.
Svatko tko misli kako čini dobro djeci ako ih poučava kukavičluku te izbjegavanju obaveza i odgovornosti samo će dobiti na kraju dobiti mrzovoljnog 40-godišnjeg samca koji leži na kauču, češe se i iznalazi raznorazne izgovore da ne radi ništa. Zar normalan roditelj to radi svojoj djeci?

Roditelj nije gospodar i vlasnik svoje djece te se ne treba niti tako ponašati, a niti živjeti njihov život umjesto njih. Djeci treba prenijeti vjeru, a ona moraju živjeti svoj život u prilikama koje im život donese. Zdrav odgoj ne uključuje prezaštitničko roditeljsko ponašanje.
A ti Hrki ako želiš da rat u Ukrajini stane piši svom idolu Putinu da naredi prestanak napada na Ukrajinu i rat će stati.

To se zove real politika čisto da naučiš i taj pojam
Ja sam kao i papa za mir, ti očito nisi
Realna politika je ovo...neće Putin miti ruska politika prihvatiti mir u kojem bi trebali vratiti krim i osvojene teritorije, to je svima jasno , samo tebi nije...jer ako ih je izginulo i postalo invalidima na 100ne tisuće, nema šanse da se rusi dobrovoljno povuku u međunarodne granice, to je svima jasno

Pravde nije bilo od 1945 na ovamo u svim ratovima u svijetu..pa je neće biti ni u ovom ratu
Da ima pravde u međun.odnosima onda 5 velesila ne bi imale pravo veta u UN
USA, Rusija, francuska,GB i kina imaaju pravo veta na svaku akciju u Skupštini UN...Bilo što ne odgovara jednoj od velesila one mogu staviti veto na prijedloge ili odluke UN!
Je li to pravda i istinsko pravo u međunardonoj politici?o kojoj ti pričaš!

Vrh

PostPostano: Pon stu 04, 2024 21:05 

hrki je napisao/la:
To se zove real politika čisto da naučiš i taj pojam

Realna politika je ovo...neće Putin miti ruska politika prihvatiti mir u kojem bi trebali vratiti krim i osvojene teritorije, to je svima jasno , samo tebi nije...jer ako ih je izginulo i postalo invalidima na 100ne tisuće, nema šanse da se rusi dobrovoljno povuku u međunarodne granice, to je svima jasno

Pišeš gluposti i opravdavaš rusku agresiju, ali sudbina agresora i onih koji ih podržavaju je jadna. Dovoljno je sjetiti se Miloševićeve agresorske politike koja je uzrokovala poginuće više Srbijanaca u napadu na Vukovar nego Rusa u osvajanju Krima pa je na kraju ipak morao vratiti sve hrvatskoj otete teritorije. No po tvojoj slaboj pameti Milošević bi zadržao i dan danas Vukovar.
Neka ti se dragi Bog smiluje pa vidiš kako je veliko tvoje moralno posrnuće jer opravdavaš otimanje tuđeg teritorija i Putinovu zločinačku politiku.

Vrh

PostPostano: Pet stu 08, 2024 08:17 

dobro jutro di su trampovci ništa se ne slavi

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 265 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata