alojzije je napisao/la:
Giovi je napisao/la:
Molitvena zajednica treba imati duhovno vodstvo da nebi zastranila. Pošto kažeš da si protestant, vjerojatno teško možeš shvatiti tu nužnost vodstva.
Tu dolazimo do apsurda ljudi žele osnovati molitvenu grupu , dolaze svečeniku po blagoslov i on im brani jer nemaju u grupi teologa . U našem je selu pet teologa +pet živih svečenika koji naravno nisu u selu ,i jedva smo dobili dozvolu od župnika ,. Molitvenu je najavljivao pola godine svaki tjedan i niti jedan se teolog nije udostojio doči , zar zbog ljenosti da se prekine korisna stvar . Trenutni stav je bolje da se ne dešava ništa bolje da se ljudi ne sastaju da nebi slučajno otišli u krivo da nebi slučajno osjetili dodir Božji i postali možda nedaj bože neki karizmanijaci ili heretici a u isto vrijeme ti isti svečenici i teolozi su lijeni doči i vidjeti uopče o čemu se radi i na koji način . Ova kritika je od srca jer mi je žao stanja , naš župnik je odličan i znam ih još koji se poduzimaju neka ih Gospodin okruni zbog njihovih napora , ali ih je puno više kojima ae neda.
Slažem se sa tobom!
Do kakve hereze može doć ako se čita poglavlje iz Novog Zavjeta,promišlja se o istom i moli?
Pa nije Novi Zavjet pisan za svećenike a ostali su ovce,telebani kojima treba pastir!Poslanice nije Pavao pisao svećenicima pa da oni tumače tukcima nego CRKVI!
Unas se ne propagira toliko čitanje Biblije,kao da je to okultna knjiga pa moraš imati tajno znanje da bi ju razumio!Ona je jednostavna ako se pomno prouči!Bar ono važno!Mi Protestanti smo zastranili jer smo nevažno ujednačili sa važnim pa onda , eto ti raskola radi sitnica!
Npr.znam crkve koje se svađaju oko toga dali je Božja volja da sviraju u crkvi ostali instrumenti (gitara,bubnjevi itd),dakle,samo orgulje!
Ili,neki misle da žena treba u crkvi imati pokrivenu glavu!Ili nesmije nositi hlače,,ma ,,,bez veze!