Sam video donosi samo analize i statistike koje su teoretski govoreći, još uvijek samo pretpostavke.
Šteta da se ne sjećam najbolje toga dijela navještaja, ali ovaj video je bio uvod.
Možda @vrabec te dal može konkretnije reći, ali jasno je na što ovaj video upućuje. Općenita situacija što se tiče demografske krize (uvjetno rečeno) pa također spomenuta enciklika, sekularizacija koja je zahvatila sve, i onda ta islamofobija (također uvjetno rečeno) jer kada dođe to vrijeme, kršćani će biti u manjini. Muslimani će biti u situaciji da oni odlučuju, tko zna na kakvim će državnim položajima biti i što to nosi sa sobom. Također to što si napomenula, tko zna kako će to izgledati kod nas, ali vidimo kako to izgleda u Francuskoj (već je trećina stanovnika muslimanske vjeroispovijesti, silni neredi koji su se tamo događali zbog "prava" koja su upravo oni tražili!) ili u Njemačkoj. Dakle, u načelu gledano, kada oni dolaze u doticaj sa zapadnjačkom kulturom, imaju potrebe tražiti svoja prava, tj. gurati svoju kulturu, svoju vjeru, kao i u vrijeme kada su počeli u 7. i 8. st. nadirati u Europu. Gledajući povijesno, tada se Europa okrenula sjeveru, dalje od Mediterana koji je bio centar svijeta, u to vrijeme okupiran od muslimana. Međutim, sada se Europa ( i svijet) pred islamom nemaju više gdje okrenuti! Bez obzira što živimo u 21.st. kada se tobože živi u nekoj toleranciji (samo na papiru) situacija je slična. Po meni to nije dobro.
Istina je da većina njih dolazi trbuhom za kruhom u Europu i to im se nemože zabraniti, niti se ja zalažem za takve metode. Ako mogu živjeti bolje i kvalitetnije normalno da će, ako je to moguće, potražiti bolje sredine i standarde. Represivni zakoni, teška situacija u njihovim zemljama, a oni usprkos tome žive s takvim natalitetom! U tom pogledu možemo se ugledati u njih, jer zaista oni više cijene i poštuju obitelj i dar djece od Boga nego mi koji još imamo standarde puno veće nego oni. I to je najtužnija činjenica.
adrijana je napisao/la:
Obitelj je doista temelj društva i ako neće biti zdravih obitelji, neće biti ni društva, ma koliko neki tvrdili suprotno i homofobima proglašavali one koji se zalažu za obitelj…
Apsolutno, to i jest bit ovoga topica. Zdrava obitelj (za kršćanske zemlje) jest kršćanska obitelj koja ima "zdrave" stavove, koja je spremna otvoriti se životu i primati djecu od Boga, prenositi vjeru djeci, živjeti u Božjoj volji. Smatraš li i ti tako? (Ovo nije nametanje kršćanstva kao jedinog ispravnog puta, ali ja ne bi mogao zamisliti obitelj drugačije, čini mi se da bi se brak raspao u roku od 3 mjeseca.)
E sada dolazimo do toga da takve obitelji mogu spasiti Europu, ne samo od islama to nije toliki problem današnjice, nego svih stvari koje mi svakodnevno živimo. Opća sekularizacija, dekristijanizacija, desakralizacija.
Kako postići da se "rode" takve obitelji? Kako postići da obitelji imaju snage otvoriti se životu? Kako postići da se čovjek vrati Bogu? Da se iskrivljene vrijednosti vrate?
Jedino rješenje je nova evangelizacija.
Jer današnju Europu je potrebno ponvno evangelizirati, pokazati im da ih Bog nije ostavio, da Bog postoji, navijestiti ima Radosnu vijest. Da je Isus Krist umro i uskrsnuo da bi mi imali život! Da je umro za nas grešnike, da bi se mi po njegovu križu spasili. Da ih Bog poznaje i ljubi takve kakvi jesu! Jer to je jedina istina, ostalo su sve ispraznosti.