I ja sam bio s obitelji na hodu i susreo dosta poznatih, procjenjuje se da je bilo preko 15000 ljudi.
Začudila me ekipa koja je na pola puta do Trga imala svoj skup za pravo žene na abortus i vrijeđala povorku. Bilo je dosta prostački i neprimjereno za djecu. Tada me jedan sin pitao: Kako to da su oni protiv života kad su i sami bili bebe u trbuhu.
Premijerova supruga Sanja Orešković je odlično sažela:
"Mislim da se svaka razborita osoba opredjeljuje za život, a ne za smrt, a sve ostalo je jedna velika zabluda i strah".
Na kraju su mediji poput Jutarnjeg lista i sl. kojima nikako nije pasao ovaj hod pokušali podvaliti svoju propagandu.
Aktivistice koje su izazivale i nakratko zaustavile povorku sve dok nisu uhićene, prikazali su kao junakinje, postavljene su na naslovnice pišući kako se radi o uspješnim umjetnicama a ne nekim huliganima. Broj prisutnih i cijeli događaj se pokušao umanjiti i pisati o onih nekoliko koji su bili protiv skupa, među kojima su bili i političari, bivši i sadašnji članovi SDP-a.
Sjećam se još kad je Jutarnji dan prije referenduma imao
veliku naslovnicu "Referendum o braku pada: čak 71 posto PROTIV". Naravno da takvo pisanje nema nikakve veze sa istinom, tako i sada upozoravam da se ne vjeruje ovim nestručnim i pristranim medijima, koji nemaju ni minimalne standarde novinarstva.
Bez obzira na te sramotne medije, možemo biti sigurni da nismo sami u svojoj želji za zaštitom života, a na kraju uvijek budućnost donosi život, naša djeca i mladost, to je onaj znak koji ostaje i nakon ovakvog hoda i ovakve velike proslave života.