angelus je napisao/la:
:wink: Mislim da bi trebalo pitati zdrav razum što on kaže na to.
Svatko vjeruje što hoće, to je njegova stvar. No, kada se neke pojave i pokreti vežu uz Crkvu onda vjernici i oni odgovrni u Crkvi trebaju reagirati.
Tako je nedopustivo mimo svih prirodnih zakona, koje je Bog stvorio tvrditi: Gospodin će vas izliječiti. Što će vam liječnik.....Jer, i on je sam činio čudesa, pa kako ih ne bi i mi....
Još je gore kada se s ljudima, koji su na vi s realnošću, govori na jedan sasvim irealan način. Način koji bi možda bolje pasao mlađem kamenom dobu nego sadašnjici. Đavli, istjerivanje đavola...
Ono što je ipak najgore i nedopustivo, to je, od nekih takvih, zanemarivanje vlastite obitelji. Neki čak djecu vode na te seminare da slušaju te nebuloze i tako gube, već od malena tlo pod nogama. Umjesto da ih vode na normalnu misu u nedjelju koja traje 45 min. i potom iza ručka u prirodu, da se igraju. Oni ih šopaju pogubnim tvrdnjama: Neboj se, Gospodin će ti dati što god ga zatražiš.... Tako se stvaraju, već od malena novi ovisnici o nečemu što je utemeljeno u ničemu.
neki dam mi je zapalo za oko jedno štivo, koje je napisao velečasni baković...žao mi je što ga ne mogu doslovno ovdje prenijeti, ali ako treba potrudit ću se, jer je orginal daleko, daleko nebulozniji i doslovce ne znaš da li bi se smijao ili plakao.
dakle kaže naš velečasni Baković, da si je razmišljao kako bi popravio demografsku sliku u Hrvatskoj koja je sve gora i gora...više je mortaliteta negho nataliteta, pa je došao do rješenja..istina, kaže on, malo je heretična ideja i skroz je čak i protivna svemu, ali...na žalost to je jedino rješenje.
naime, on misli da bi nam se demografska slika daleko više popravila kada bismo svi katolici u hrvatskoj prešli na > islam!!
Kaže on, da bismo tada bez puno razmišljanja rađale i po sedmero djece!
na kraju tog predivnog i prepametnog teksta, velačasni vapi Bogu da mu oprosti na ovoj herezi, ali da jednostavno ne vidi drugog načina!
Zašto sam ovo navela?
pa da malo bacimo pažnju i na svećenike koji nisu karizmatici, a eto sipaju nebuloze sve u šesnaest!
I još jedna napomenica, niti kod patera Linića, niti kod Suca nisam čula za ovu nebulozu da Bog liječi pa da nam ne treba doktor!
upravo suprotzno od toga...