Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 29, 2026 13:15

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 
Autor Poruka
PostPostano: Pon vel 06, 2012 18:23 

Već niz godina i u našoj se domovini kod djece dijagnosticira poremećaj „hiperaktivnosti“. Liječe ga i dječje poliklinike, na sreću kod nas bez lijekova. U većini slučajeva nestaje sam od sebe – odrastanjem, jer to i jest samo tzv. razvojni poremećaj koji se očituje nepažnjom i impulzivnošću, tj. poremećaj samokontrole. (Primijetimo da je riječ ipak samo o djeci.)

Pošto su se sve više raširili glasovi o opasnosti postojećih lijekova za taj poremećaj i neke teorije upitnog dijagnosticiranja, kao npr.:
http://www.mka.hr/hiperaktivnu-djecu-iz ... adi-novca/

pitanje je nisu li zapravo sami roditelji svojim popustljivim odgojem nehotice pripomogli u ovoj današnjoj epidemiji hiperaktivne djece?

Vrh

PostPostano: Pet ožu 23, 2012 23:03 

Po svim spoznajama što sam o problemu hiperaktivnosti stekla reći ću svoju definiciju - hiperaktivnost je uspjeli pokušaj farmaceutske industrije da od neposlušne/neodgojene djece učini pacijente. Koje treba liječiti medikamentima, naravno!

Vrh

PostPostano: Sub ožu 24, 2012 08:57 

ruta je napisao/la:
Po svim spoznajama što sam o problemu hiperaktivnosti stekla reći ću svoju definiciju - hiperaktivnost je uspjeli pokušaj farmaceutske industrije da od neposlušne/neodgojene djece učini pacijente. Koje treba liječiti medikamentima, naravno!

Moram se poprilično složiti, uz jednu napomenu. Iz radnog iskustva primječujem da su takva djeca i određeni poremećaj koji postoji pretvorila i u bezobraluk. Očito se nije djelovalo na pravi način kad je to trebalo.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 3 post(ov)a ] 

Vrijeme na UTC + 01:00 sata