Sneni je napisao:
Citat:
E sjetih se moje pokojne majke.. kad je vidjela kako me napadaju reče mi: "Sinko, za dobrim konjem se diže prašina.." I još malo prostiju ali od moje pokojne majke je pa ću je citirati: "Sinko, u XXX na putu se nitko ne dira".
Odlično naravoučenije. I pokojnoj mami sam silno zahvala za ove pouke..
Vidi Sneni vrlo je jednostavno. Dobro radiš, ali nije i dobro baš sve što napraviš. E sad ako si ti navikao na laskanja i pohvale, pa ne možeš podnijeti malo satire, lako je moguće da to doživljavaš kao "napadanje tebe". Zato i napisah u zadnjem dopisivanju problem taštine. A ipak bi kao pastoralac trebao znati da je to općeljudski problem. Dakle i tvoj.
Citat:
Nisam nikakav protestant i ne znam biblijska mjesta na pamet, ali još uvijek imam dobro pamćenje, hvala Bogu : pa ti dragi moj Rio poručujem sa mudracem Sirahom 8,9: "Ne podcjenjuj govora staraca, jer oni su učili od svojih roditelja, a od njih ćeš se ti naučiti razboru i u pravo vrijeme odgovarati. "
Tako govori Sirah. Riječ je Gospodnja!
Nisam ni ja protestant ali znam dosta biblijskih mjesta na pamet. Ona koja ne, dosta često uspjevam naći po glavi i broju. Neću se razmetati u ovom slučaju već ću samo napisati da i ja imam favorit citat o ovoj tematici (opet ne znam jel Sir ili Izr, ali je iz mudrosne književnosti):
"Ustani pred sijedom glavom"
(S druge strane jednom sam slušao tumačenje fra Josipa Blaževića o tome kad se hinduisti hvališu da su najstariji religija. Rekao je da starost često ne znači ništa i "imate staraca pravih bedaka")
Da se vratim na "ustajanjem pred sjedom glavom" - Pa evo, ja sad ustajem pred tobom Sneni, i molim te oproštenje za stil ako ti je on toliko neugodan. No ne molim te za oproštenje za stvari koje sam mislim argumentirao. Jer da nisam, ili da sam argumentirao krivo, onda bih te molio za oproštenje i za to.
A mi ipak ovdje često raspravljamo na temelju ukusa. A meni je tvoj izbor za prijevod knjige ove tematike kod tebe promašaj jer se mogla puno bolja knjiga prevesti. No neka mi Barnaba kao poznavatelj forumaškog kodeksa odgovori, raspravljamo li mi ili ne o ukusima na ovom forumu?