Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 29, 2026 14:42

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 52 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Autor Poruka
PostPostano: Uto lip 18, 2013 11:49 

SDPovac je napisao/la:
Ne znam stvarno kakva je korist od sprečavanja najnormalnije fiziološke potrebe. Kako potrebu za mokrenjem ne možemo suzbiti molitvom, katekizmima i Duhom Svetim, ne možemo ni ovo. Stoga je bolje da naš mladi forumaš ovu fiziološku potrebu obavi u kontroliranim uvjetima nego da doživi sramotu nekontroliranom polucijom na nekom javnom mjestu.

Takav savjet eventualno možeš davati svojoj djeci (iako to razuman roditelj nikada ne bi savjetovao), a nikako tuđoj jer je nagovarati nekoga na grijeh isto tako grijeh pogotovo ako se radi o maloljetnoj osobi.

Vrh

PostPostano: Uto lip 18, 2013 12:00 

Reci mi samo gdje sam, s zdravstvenog stajališta, pogriješio.

Vrh

PostPostano: Uto lip 18, 2013 12:06 

Pisao sam o grijehu, a tim pojmom današnje zdravstvo ne barata. Pitanje je kako si ti to kao navodni vjernik, taj bitan segment vjere, previdio?

Vrh

PostPostano: Uto lip 18, 2013 12:10 

SDPovac je napisao/la:
Ne znam stvarno kakva je korist od sprečavanja najnormalnije fiziološke potrebe. Kako potrebu za mokrenjem ne možemo suzbiti molitvom, katekizmima i Duhom Svetim, ne možemo ni ovo. Stoga je bolje da naš mladi forumaš ovu fiziološku potrebu obavi u kontroliranim uvjetima nego da doživi sramotu nekontroliranom polucijom na nekom javnom mjestu.

Nemoj biti smiješan! Seks nije u kategoriji gladi i žeđi, niti potreba koju nužno treba zadovoljiti. Kao što će zreo čovjek svoj nagon za jelom (da ne jede, umro bi!) kontrolirati, tako će isto spolni nagon podvrgnuti razumskoj kontroli. Kao vjernik, on zna da je spolnost Božji dar kojega treba odgajati da bi se rascvao u punini, kao potpuno darivanje drugome, bilo u duhovnom smislu, ili i u tjelesnom. Ovakvo svođenje čovjeka na razinu životinje je uistinu jadno i s obzirom na ovaj tvoj komentar, posve mi je jasna tvoja sklonost SDP-u, razularena spolnost je u njihovom planu.

Vrh

PostPostano: Uto lip 18, 2013 12:18 

Smatram da nešto što je usko povezano sa fiziološkim procesima koji se odvijaju u svakom organizmu ne može biti grijeh. Svi smo mi božja bića, ako nas je Bog stvorio takve da imamo razne fiziološke potrebe, čemu ih sputavati?
Zbog čega mladoj osobi, koja možda još i ne zna osnove fizionomije, tajiti da ta tekućina ne može zauvijek ostati u njegovom tijelu i da prema zakonima prirode jednom ipak mora izaći? A ako izlazi zbog toga jer više u "spremnicima" fizički nema mjesta, izaći će nekontrolirano pogotovo kod mlađe osobe kod koje su spolne žlijezde "hiperproduktivne"? To je jednostavno tako bez obzira koliko tko šutio o tome.

Vrh

PostPostano: Uto lip 18, 2013 12:21 

SDPovac je napisao/la:
Smatram da nešto što je usko povezano sa fiziološkim procesima koji se odvijaju u svakom organizmu ne može biti grijeh. Svi smo mi božja bića, ako nas je Bog stvorio takve da imamo razne fiziološke potrebe, čemu ih sputavati?
Zbog čega mladoj osobi, koja možda još i ne zna osnove fizionomije, tajiti da ta tekućina ne može zauvijek ostati u njegovom tijelu i da prema zakonima prirode jednom ipak mora izaći? A ako izlazi zbog toga jer više u "spremnicima" fizički nema mjesta, izaći će nekontrolirano pogotovo kod mlađe osobe kod koje su spolne žlijezde "hiperproduktivne"? To je jednostavno tako bez obzira koliko tko šutio o tome.

Daj se, molim te, prestani sramotit - valjda imaš više od 12 godina.
I moji učenici znaju da su za polucije potrebni određeni uvjeti i da se kod normalne osobe ne događaju na placu ili na testu iz biologije. A noćne polucije su normalna pojava i nitko o tome ne raspravlja.

Vrh

PostPostano: Uto lip 18, 2013 12:25 

sara je napisao/la:
SDPovac je napisao/la:

Nemoj biti smiješan! Seks nije u kategoriji gladi i žeđi, niti potreba koju nužno treba zadovoljiti. Kao što će zreo čovjek svoj nagon za jelom (da ne jede, umro bi!) kontrolirati, tako će isto spolni nagon podvrgnuti razumskoj kontroli. Kao vjernik, on zna da je spolnost Božji dar kojega treba odgajati da bi se rascvao u punini, kao potpuno darivanje drugome, bilo u duhovnom smislu, ili i u tjelesnom. Ovakvo svođenje čovjeka na razinu životinje je uistinu jadno i s obzirom na ovaj tvoj komentar, posve mi je jasna tvoja sklonost SDP-u, razularena spolnost je u njihovom planu.

Saro, gdje sam ja u svom postu spomenuo seks? Je li Matej pisao bilo što o spolnosti? Pišemo o problemu samozadovoljavanja, a ne o međusobnom zadovoljavanju.

Vrh

PostPostano: Uto lip 18, 2013 13:03 

SDPovac je napisao/la:

Složio bih se s Sarom kako pokazuješ elementarno neznanje o ovoj materiji. Možeš li mi napisati gdje si pročitao pročitao ovo o izjednačavanju mokrenja s polucijom i odgovoriti da li znaš što se dešava s neiskorištenim spermijima u tijelu muškarca?
Uz to mene stvarno zanima smatraš li ti kako možeš samostalno odlučivati što je, a što nije grijeh?

Vrh

PostPostano: Uto lip 18, 2013 13:53 

SDPovac je napisao/la:
sara je napisao/la:
SDPovac je napisao/la:

Saro, gdje sam ja u svom postu spomenuo seks? Je li Matej pisao bilo što o spolnosti? Pišemo o problemu samozadovoljavanja, a ne o međusobnom zadovoljavanju.

Ajme, daj čovječe, jesi li se ludih gljiva najeo? Samozadovoljavanje je osobno, samostalno zadovoljavanje spolnog nagona.

Vrh

PostPostano: Pon lip 24, 2013 16:22 

SDPovac, znaš da je osnovno pravilo zdravog, normalnog i ne-grješnog načina života živjeti u skladu s prirodom i živjeti i djelovati tako da sve bude prirodno!
Polucija je prirodna. Samozadovoljavanje nije - dakle?
Prisjeti se samo Isusove opaske: Tko s požudom pogleda tuđu ženu već je u srcu učinio preljub. Počinio je grijeh!! Samo požudni pogled! A ovdje imamo slučaj ne samo da se zadovoljava požuda ...recimo iskreno, neprirodno pražnjenje, u kojem je glavni cilj JA, JA pa JA! "Hoću da mi bude ugodno"! - u srcu mašta Matej, začetnik ove teme. A onda to i djelom ostvari.
Pa, ŠTO je to onda? Zar prirodni čin?
Sve što nije prirodno na području spolnosti je grješno!

Vrh

PostPostano: Čet srp 04, 2013 19:47 

Znate sta mene samo zanima,toliko sam ljut zbog toga...Ako se borim i ako se NE borim rezultat je isti.Evo izdrzao sam 7 dana bez ovoga i taman se ponadam i eno ga opet.A oci su mi ispale,takva borba i cijeli svijet mi se srusi.

I jos jedno pitanje za sve vas:koliko covjek treba dugo da se moli za nesto,nekad se pitam jesam li lud,pa Bog da je htio da uslisa moju molitvu on bi to uradio u prvih mjesec dana,2 maksimalno.Onda ocito kaze ne.

Vrh

PostPostano: Čet srp 04, 2013 20:13 

Matej je napisao/la:
Znate sta mene samo zanima,toliko sam ljut zbog toga...Ako se borim i ako se NE borim rezultat je isti.Evo izdrzao sam 7 dana bez ovoga i taman se ponadam i eno ga opet.A oci su mi ispale,takva borba i cijeli svijet mi se srusi.

I jos jedno pitanje za sve vas:koliko covjek treba dugo da se moli za nesto,nekad se pitam jesam li lud,pa Bog da je htio da uslisa moju molitvu on bi to uradio u prvih mjesec dana,2 maksimalno.Onda ocito kaze ne.

E, pretjeruješ! Budi zadovoljan s tih sedam dana, ako nastaviš vrijeme će se produžavati. Život je put i borba, a ne ljuljanje na lovorikama pobjeda. Ne misliš, nadam se, da će te Bog oslobodit borbe - borba prestaje samo iza smrti.

Vrh

PostPostano: Pet srp 05, 2013 08:39 

Dolazi fratar ocu poglavaru.
-Oče pao sam...Opet sam zgriješio!
-Brate, na noge. Ispovijedi se i naprijed,- mirno mu odvrati poglavar. Prođe neko vrijeme i eto brata fratra opet: -Oče, opet sam pao!
-A ti ustani i pazi.
Ponavljalo se to duže vrijeme. Dobivši uvijek isti odgovor, fratar skoro zaplače:
-Ali oče, dokle tako?
-Dok te Isus ne nađe na nogama!
.
Nitko nikada ne zna kad će Isus doći. On stalno dolazi. Kad će doći po tebe, Matej - ne znaš. Hoće li te pokupiti neki suludi vozač na pješačkom prijelazu ili ćeš dožovjeti 88. ?
.
Molitva nema limita. Moliti se uči moleći. Koliko je ta molitva sebeljubna koliko doista slavopojna u odnosu na Boga?...Razmisli. Nije molitva radi molitve. Nije tvoj problem "izmišljen" da bi tebe mučio nego - kako bi T. Inavčić rekao: "Da moleći za drugoga (ili za druge stvari?) ujedmo moliš za sebe i sam se učiš moliti".
Samo PAZI, da te Isus "nađe na nogama" !

Vrh

PostPostano: Uto srp 23, 2013 10:05 

Matej, imaš privatnu poruku

Vrh

PostPostano: Pon kol 05, 2013 10:23 

Pozdrav braco i sestre u Kristu,imam jednu lijepu vijest :D
Danas mi je 15-ti dan bez samozadovoljavanja,srusio sam rekord !Ovih zadnjih par dana bio je pakao,ali sam izdrzao.Dajte mi malo podrske,ohrabrenja,sta sada da radim,ovo su mi kljucni dani?
Sada mi postaje veci pritisak,ovdje se stvari lome.

Ali ne mogu da vam opisem koliko sam sretan :)

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 52 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sljedeće

Vrijeme na UTC + 01:00 sata