Barnaba je napisao/la:
Ovdje treba biti vrlo oprezan jer ima elemenata koji se protive nauku o krsnoj milosti. Krštenje briše sve grijehe i posljedice grijeha, te je nekakvo ispaštanje krštene osobe, poradi grijeha nekog njenog pretka, čista obmana jer vjernika stavlja u poziciju rušenja saveza s Bogom (Sakrament krštenja) čije učinke ne priznaje.
Crkva se o Krštenju jasno odredila u Katekizmu gdje točka 1263 kaže:
Krštenjem se opraštaju svi grijesi, tj. istočni grijeh i svi osobni grijesi kao i sve kazne za grijehe.[ Usp. Firentski sabor, DS 1316] U onih, naime, koji su preporođeni ne ostaje ništa što bi ih priječilo da uđu u Kraljevstvo Božje, ni Adamov grijeh, ni osobni grijeh, ni posljedice grijeha, od kojih je najteža upravo odvojenost od Boga.
Protestanti, iako ne priznaju Katolički nauk, trebali bi priznati odluke Firentinskog sabora koji se održao prije reformacije, a još više bi se trebali držati onoga što o tome kaže Biblija. U riječima proroka Jeremije 31,30-33 se kaže:
Nego će svatko umrijeti zbog vlastite krivice. I onomu koji bude jeo kiselo grožđe zubi će trnuti.
"Evo dolaze dani - riječ je Jahvina - kad ću s domom Izraelovim i s domom Judinim sklopiti Novi savez.
Ne Savez kakav sam sklopio s ocima njihovim u dan kad ih uzeh za ruku da ih izvedem iz zemlje egipatske, Savez što ga oni razvrgoše premda sam ja gospodar njihov - riječ je Jahvina.
Nego, ovo je Savez što ću ga sklopiti s domom Izraelovim poslije onih dana - riječ je Jahvina: Zakon ću svoj staviti u dušu njihovu i upisati ga u njihovo srce. I bit ću Bog njihov, a oni narod moj.
Zatim još jesnije u riječima proroka Ezekiela 18, 1-4
Dođe mi riječ Jahvina: "Što vam je te o Izraelu ponavljate poslovicu: 'Oci jedoše kiselo grožđe, sinovima trnu zubi!'
Života mi moga, riječ je Jahve Gospoda: nitko od vas neće više u Izraelu ponavljati tu poslovicu; jer, svi su životi moji, kako život očev tako i život sinovlji. I evo, onaj koji zgriješi, taj će umrijeti.
Što Protestante spominješ?
Ovo,"obiteljsko stablo" puno je vise prisutno u Katoličkoj crkvi!Ja za tu foru u Protestantizmu nisam ni čuo!
BTW priznaju puno toga iz Katoličkog nauka ali ne sve!