Upitaju farizeji Isusa: "Kad će doći kraljevstvo Božje?" Odgovori im: "Kraljevstvo Božje ne dolazi primjetljivo. Niti će se moći kazati: 'Evo ga ovdje!' ili: 'Eno ga ondje!' Ta evo - kraljevstvo je Božje među vama!"
Ovo je zanimljivo.
Da zanimljivo je, i budi maštu.
Ja bih rekao upravo kako je i Isus: kraljevstvo Božje nije od ovoga svijeta, no ono je i u ovome svijetu
Definicija kraljevstva Božjeg nije određena ovim svijetom (mjesto i vrijeme, tj. relativnošću). To i govori sam naziv da je Božje.
Definicija kraljevstva je apsolutna kao i npr. ljubav, sloboda, život, mijenjanje, prihvaćanje, obraćenje - promjena odluke, tj. promjena sebe/nas, služenje, razumijevanje, zahvalnost. Toga može biti bilo gdje i u bilo koje vrijeme. To je iznad vremena, no može se u ovome svijetu prostorno-vremenski proslaviti i to na jedinstven način. Time apsolutno dobiva puninu u svemu
Punina kraljevstva Božjega se ogleda u prihvaćanju jedan drugoga, razumijevanju jedan drugoga, opraštanju jedan drugome, nezamjeranju, postajanjem manje osjetljivim na povrede sebe, zahvalnošću kroz služenju drugome koje nije moj odabir
Kraljevstvo Božje je u odnosima nas. A to znači gdje su dvojica skupa, tu je Ljubav!
Kroz odnos sa bližnjim, ja imam odnos sa nama, ja imam odnos/molitvu sa Bogom
Zlo je u meni/nama proizašlo kroz logiku ovog svijeta, a kraljevstvo Božje je kad maknem temelj logike ovoga svijeta i prihvatim ovaj svijet kao privid potrebe.
Kad počnem vjerovati da je svatko od nas ljubljeno Božje jedinstveno dijete potrebno razumijevanja i ljubavi, slobode i poštovanja, divljenja i očaranosti.
Nevjerojatno je sve zadivljujuće kako je Isus u kratkim crtama pogodio bit poruke.
Poruke koja donosi radost i mir.
Hvala ti Kriste na riječima koje Život znače