Katolički odgovori

privatne stranice s raspravama o suvremenim vjerskim temama
Sada je Sri tra 23, 2025 20:11

Vrijeme na UTC + 01:00 sata

Započni novu temu Odgovori  [ 27 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2
Autor Poruka
PostPostano: Pet srp 07, 2017 14:25 

Nema veze kakav je kome nick (na forumima svi imamo nekakav nick), nego je li ta priča istinita ili nije...?

Samo ohole ljude i "žive mrtvace" Sotona ne napastuje...

Vrh

PostPostano: Ned srp 09, 2017 10:49 

Tocno.Zato sam u ljetnim vrucinama odabrao nick koji imam :)

Vrh

PostPostano: Pet srp 28, 2017 19:42 

+!
Nema veze kakav je kome nick (na forumima svi imamo nekakav nick), nego je li ta priča istinita ili nije...?

Samo ohole ljude i "žive mrtvace" Sotona ne napastuje...

Za temu je nevažno kakav je nekome 'nick', ali nije ni važno je li neka priča istinita ili nije.
Može biti i izmišljena priča radi mozganja, tj. što činiti u takvom jednom mogućem scenariju.

Moja analiza je bila usmjerena na poštivanje Svetog i Strahopoštovanje,
te kako za mene nije logično, da osoba piše malim početnim slovima za Presveto Ime Učitelja i Spasitelja,
dok to ne primjenjuje za vlastiti 'nick' (pogledati dotični 'nick').

Ima opsjednuća i to Ljubav dopušta, kao što dopušta i da neke opsjednute osobe smjeste ljudi u ludnicu (psihijatrija).
No, počeli smo pisati o uznemiravanjima.
Ti si spomenula napastovanja.

Čovjek može biti uznemiravan od čovjekomrsca,
ali može biti uznemiravan i od svijeta.
I za kraj: čovjek može biti uznemiravan od samoga sebe.

Dan bez osmijeha i čuđenja je bezlično siromašan dan.

Vrh

PostPostano: Pet srp 28, 2017 21:38 

E sad fino subotu na nedjelju stani kraj ograde :) hitne u Vrapcu il vinogradskoj pa ces vidjeti da policija i hitna dovoze ljude,a ne ljubav i dobrota. :) Djiju djicu zahvat tzv " kravata" ,besplatna kosulja i injekcija.

Vrh

PostPostano: Sub srp 29, 2017 14:02 

+!

Za temu je nevažno kakav je nekome 'nick', ali nije ni važno je li neka priča istinita ili nije.
Može biti i izmišljena priča radi mozganja, tj. što činiti u takvom jednom mogućem scenariju.

Moja analiza je bila usmjerena na poštivanje Svetog i Strahopoštovanje,
te kako za mene nije logično, da osoba piše malim početnim slovima za Presveto Ime Učitelja i Spasitelja,
dok to ne primjenjuje za vlastiti 'nick' (pogledati dotični 'nick').

Ima opsjednuća i to Ljubav dopušta, kao što dopušta i da neke opsjednute osobe smjeste ljudi u ludnicu (psihijatrija).
No, počeli smo pisati o uznemiravanjima.
Ti si spomenula napastovanja.

Čovjek može biti uznemiravan od čovjekomrsca,
ali može biti uznemiravan i od svijeta.
I za kraj: čovjek može biti uznemiravan od samoga sebe.

Ovo s "nickom" sam shvatila gdje je problem,
i imaš pravo radi se o đavolskim uznemiravanjima,
a ne o napastovanju.

To bi moglo biti "od samoga sebe" jedino kad bi se radilo o hipersenzitivnoj osobi,
ili nekom utjecaju medija...
(otkuda onda "modrice i ogrebotine"?)

Ali ako se preispita i ukloni taj uzrok, uznemiravanja su uvijek ona koja dolaze "izvana",
dok napastovanja dolaze "iznutra".

Trebalo bi pozvati nekoga da preispita kuću.
I obavezno sveta misa za baku...

Vrh

PostPostano: Ned kol 06, 2017 23:16 

+!
Lk 24,36
Dok su oni o tom razgovarali, stane Isus posred njih i reče im: "Mir vama!"

Iv 14,27
Mir vam ostavljam, Mir vam Svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svijet daje. Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se ne straši.

Pod uznemiravanjima sam mislio i na napasti, sablazni, skrupulozna savijest,...
Čovjek se bori protiv čovjekomrsca, svijeta i svoje ljudske naravi.
Kako je lijepo imati čisto djetinje srce!

"Isuse, blaga i ponizna Srca, učini srce naše po Srcu Svome!"

Nadam se, da je jasno kako naglašavam naše/vaše srce, tj. da ne piše naša/vaša srca (množina).

Dan bez osmijeha i čuđenja je bezlično siromašan dan.

Vrh

PostPostano: Sub ožu 03, 2018 14:06 

Ne znam, ja sam jako sumnjicav prema tome. Mislim da su ti ljudi jednostavno bolesni. Nisam psihijatar, ali mislim da imaju neki obilk sizofrenije ili sl.

Jer koliko sam citao, iz njih istjeruju Djavla po nekoliko puta i uvijek bezuspjesno. Nikada nisam vidio vijest o covjeku koji je potpuno izlijecen egzorcizmom pa postao uspjesan i sretan covjek. To samo svjedoci da ili ta metoda nije bas uspjesna, ili da se radi o nekom drugom poremecaju koji se treba drugacije lijeciti.

Ne znam... dadem se i razuvjeriti, ali ovo koliko sam povrsno citao, nije mi bilo bas uvjerljivo.

Vrh

PostPostano: Sri ožu 07, 2018 22:08 

Sumnjičavost je dobra za ovakvu temu.Mozes u knjiżnici posuditi knjigu Obred ,autor Matt Baglio,američki egzorcist hrvatskih korijena ili nešto Gabriella Amortha,no mislim da je za pocetak knjiga Obred bolja.Ima i istoimeni film snimljen po knjizi no film nema veze s knjigom.Film je glup.Bit ce ti jasnije ako pročitaš.

Vrh

PostPostano: Sub svi 23, 2020 18:22 

Kažu da djavoimani neće nikad piti svetu vodu. I ako piju da prave scene.

Ja smatram da su psihički bolesnici pali u misaoni borbi protiv demona. Junaci! Slava im!

Vrh

PostPostano: Pon svi 25, 2020 17:53 

Nez :? mislim da ima jako jako puno laznih slucajeva i da 95% "opsjednutsti" bude vecinom psih.poremecaj ili neka dusevna bolest,o paranormalnome necu pricati iako mi se desilo prije 5 god nesto jako cudno...ne desilo vec desavalo podulje vrijeme,i nisam nikako mogao objasniti,cak sam i kontaktirao psihologa/psihijatra,raspitivao se pricao sa svecenikom (koji me i uputuio da pitam psihiloga jer i on nije znao ) ugl prica doista nekome moze biti smjesna,al sam je 2015 okacio na jedan forum strani forum je u pitanju mislim na engleski jezik ...misleci da ce mi se vecina ismijati i reci da sam na drogama (jer je prica zbilja smjesna i gledajuci iz ugla obicnog zivota al meni nie bilo smjesno) dosta ljudi je dalo zainteresovanje za to jer im se svidjelo.

Dan danas nisam odgonetnuo sto je to bilo,odnosno sta mi se dogadjalo. :oo
Pricu necu okaciti ovdje da se nebi sirila dalje.

Vrh

PostPostano: Uto svi 26, 2020 07:37 

Nez :? mislim da ima jako jako puno laznih slucajeva i da 95% "opsjednutsti" bude vecinom psih.poremecaj ili neka dusevna bolest.

Pa Viktor Frankl je davno "ustanovio" da se niz psihičkih bolesti može liječiti samo na temelju čovjekove duhovne dimenzije (egzisencijalnom analizom) u kojoj se otkriva smisao.

Zanimljiva teorija je ona S. Pecka koji je smatrao da su psihičke bolesti poremećaji svijesti, a bolest se pojavljuje onda kada se svjesna volja pojedinca razlikuje od Božje volje (podsvjesnog).

Vrh

PostPostano: Uto svi 26, 2020 17:39 

A sto ti mislis pod paranormalnim? Tj, sto je ti sto treba biti normalno svijetu? Vidis, za katolike je ovo pali svijet, i ono sto je prihvaljivo za katolika, rijetko kad bude prihvatljivo za ostale ljude.
Ovo me podjsetilo na pricu o sv. Franji; kad su trojica psih dosli do fenomenalne pretpostavke; da ja sv Franjo patio od shizofrenije, koja je kasnije i dovela do temeljite studije. Naravno, nakon sto je studija zavrsena sva trojica su se slozila da sv Franjo naime, uopce nije bio bolestan, tj "pucao je od zdravlja". (Sv Franjo je naime cuo glas koji mu je rekao da sagradi crkvu, i ovaj je to shvatio doslovno i krenuo obnavljat neku staru Crkvu).
Pitanje je sto bi danas bilo da netko cuje glas da treba obnovit Crkvu? Zamisli, zasuces rukave i bez ikakvih gradevinskih dozvola, ugovora, krenes da obnavljas crkvu, jer ti je neki glas u glavi to rekao! Vjerujem da bi vec par sati kasnije primao lijekove, i da bi se glasovi u glavi potpuno utisali.

Vrh

Prikaz prethodnih postova:  Sortiraj po  
Započni novu temu Odgovori  [ 27 post(ov)a ]  Idi na stranu Prethodni  1, 2

Vrijeme na UTC + 01:00 sata