Marietta87 je napisao/la:
Potpisujem ovo od A do Z. Na sam Bozic, da.
Draga Marietta, potpisuješ moj post od prije neka dva tjedna.
Mogu ti reći da te shvaćam, jasno - kristalno jasno. Ali, Božić je. Blagdani su, novi početci u našim odnosima, u našim srcima.
Na Badnjak, jučer na Božić, slušala sam dvije različite propovijedi, ali kroz obje se prožela jedna ista poruka je - a to je da donesemo drugima u srce malo ljubavi.
Najdivniji ljudi koje znamo su oni koji poznaju poraz, patnju, gubitak i borbu, a našli su svoj način izlaska iz mračnih dubina. Ti ljudi imaju poštovanje, senzibilitet i razumijevanje života koji ih puni suosjećajnošću, nježnošću, brigom za dubokom ljubavi. Divni ljudi ne nastaju samo tako. Odakle nam pravo da procjenjujemo tuđi odnos s Bogom, tuđe borbe i tuđe živote?
Ja sam ti puno puta u svojim "lošim danima" kao razmaženo derište znala stajati pred svetohraništem, vičući na njega, moleći Ga da budem poput Marije, znala sam Mu govoriti "trpit ću koliko treba trpiti". I teško je. Užasno teško. No, ovih dana sam shvatila da je naš Bog jednostavan Bog koji nagrađuje vjernost, koji nagrađuje naša trpljenja i koji stvara iznova sve novo. Ali, Bog traži i iskrenost - nas prema Njemu, prema bližnjima. Naš Bog ne poznaje ponos, ne poznaje ego...
Isus je rekao sv. Faustini (Dnevnik 1767)
"Moja kćeri, Ja te želim poučiti kako žrtvom i molitvom trebaš spasavati duše. Molitvom i trpljenjem spasit ćeš više duša nego neki misionar poukama i propovjedima. Želim te vidjeti kao žrtvu žive ljubavi koja onda ima utjecaja na Mene... Izvanjski tvoja žrtva neka izgleda: skrovita, tiha, prožeta ljubavlju, natopljena molitvom. Od tebe tražim, Moja kćeri, da tvoja žrtva bude čista i puna poniznosti, da bi mi se svidjela. Da bi mogla činiti sve, što Ja od tebe tražim, neću ti uskratiti Moje milosti....
Sada ću te poučiti iz čega će se sastojati ta žrtva paljenica u svakodnevici, da bih te sačuvao obmana. Sve patnje ćeš prihvatiti s ljubavlju. Ne užasavaj se kad tvoje srce često puta osjeća neprijatnosti i gađenje pred ovom žrtvom. Sva njezina snaga sadržana je u volji. Dakle, suprotni osjećaji ne umanjuju žrtvu u Mojim očima nego je povećavaju. Znaj, da će tvoje tijelo i duša često biti u vatri. U ponekim časovima ti Me doduše nećeš osjećati. Ipak Ja ću biti s Tobom. Ne boj se, Moja milost ostaje s Tobom…"