@karmel
Potpuno me krivo shvaćaš u svemu što sam napisao.
karmel je napisao/la:
Ja imam pravo kritički i razmišljati i govoriti i pisati o jednom običnom pokretu koji je tek odnedavno priznat kao dio Crkve
Apsolutno imaš, nitko ti ne oduzima slobodu. Mene je zasmetalo kako si ti sa jednim "tonom" to sve naglasio.
karmel je napisao/la:
NKP nije Dogma pa bi bilo lijepo kad biste to shvatili.
Bilo bi lijepo puno toga, ali ja znam da mene NP spašava na puno načina o kojima ne bih ovdje, vjerojatno ću jednog dana imat priliku javno govorit o tome.
karmel je napisao/la:
Tko ste vi u NKP-u da sudite i osuđujete ovaj narod za koji :
Jesam li ja prvi istaknuo da apsolutno nikoga ne sudim niti ograničavam, niti to rade katehisti. Ta teza ti ne drži vodu ni najmanje.
Ja držim do toga da sam i Hrvat i katolik i sve to, ali jednog dana te Bog neće pitati dali si Hrvat, Srbin, Grk, Židov,...nego dali si prihvatio Njegovu ljubav i živio po Njegovoj volji.
karmel je napisao/la:
Gdje je plod NKP-a u Španjolskoj? U čemu se očituje?
Očituje se u masu mladih i odraslih koji žive kršćanstvo u dubini, u puno mladih koji prihvaćaju Božji poziv, u puno obitelji sa puno djece koji su znak u današnjem društvu jer žive otvoreni životu, (pročitaj iskustvo od orlande sa prošle stranice).Slušaj svečanu ispovijest vjere pa ćeŠ shvatiti u čemu se očituje. Ostavi se narodnosti kao prvo jer to ne znači ništa. NP je prisutan u 105 zemalja , a nisu svuda Katoličke zemlje kao kod nas pa opet ima plodova. Mogao bih ti o plodovima Puta za koje znam pisati 100 knjiga.
Barnaba je napisao/la:
Umjesto jeftinih spinova koji pašu onima s jednog "vjerskog" a zapravo antikatoličkg portala, koji prozivaju Crkvu tobože za njeno dobro, korektno bi bilo priznati da se ima animozitet prema vjernicima s Neokatekumenskog puta, jer on može biti iz neznanja. Skretanje u nacionalizam, jer se nema konkretnih argumenata, je upravo smiješno.
.
Slažem se sa ovim, riječ mržnja bila prejaka. Također sa skretanjem u nacionalizam kako sam gore napisao.
karmel je napisao/la:
Ja sam Hrvat i katolik i toga se ne sramim i nitko mi neće pričati priče o poganluku mog naroda, mojih djedova , pradjedova........... ni ti cijenjeni barnabo niti itko drugi
Prvi si se dotakao povijesti, a moj i tvoj narod je poganski koliko god ti mislio drukčije. Svakako postoje iznimke, ali većina je sekularizirana i živi vjeri čisto tako kako ti navodiš- did, pradid, tradicija, hrvat , katolik,...Napominjem još jednom-uvijek postoje iznimke.
adrijana je napisao/la:
Ako je Crkva dopustila pričest na ruku, zar je Crkva manje sveta i sama je u sebi, znači, prouzrokovala otpad?
Eto. Već sam u nekom prijašnjem postu naglasio da je Vatikan odobrio sve što se čini konkretno na NP-u..
karmel je napisao/la:
Crkva je htjela odgovoriti na izazove početkom 1960-ih i danas se vide rezultati .
Danas su ti izazovi i dalje aktualni, sa općim napretkom svijeta još su veći. Nije mi želja se prepucavati s nikime nego samo pojasniti neke stvari jer me smeta koliko se laži i neistina širi i po internetu i po župama. Mons. Bogetić, biskup u miru, je otvorio sjemenište Redemptoris mater u Puli, aktivno pratio i ja mislim još uvijek prati neokatekumensku zajednicu u Puli pa se @karmel nemoraš previše brinuti da je to nešto toliko loše ako i biskup u miru pretpostavljam iz tvoje biskupije prati NP. Postoji i knjiga koju je mons.Bogetić napisao o NP-u. Plod je i to sjemenište koje je do sada dalo preko 50 svećenika. Danas se vide rezultati u Crkvi općenito, NP je samo jedna karizma koja je dar Duha Svetoga koja služi za novu evangelizaciju koja je potrebna danas u Crkvi koliko god svima koji su kao "tradicionalni" vjernici to bilo "degutantno".