gran senal je napisao/la:
Barnaba je napisao/la:
Što se tiče subjektivnih osjećaja oko držanja Boga na rukama, ja osobno ne razumijem kako nekom tko potpuno vjeruje u Njegovo stvarno prisustvo pod prilikama kruha i vina to može biti problem. Odnosno to bi menii bio problem tak ako bih sumnjao u tu činjenicu i dozvolio da mi izvanjski izgled smanjuje svijest o tome.
Slažem se u potpunosti.
Nisam tebi @karmel napisao ništa nego @cunjozu jer se njegov post mogao shvatiti kao direktna provokacija, a i ovaj tvoj post sada. Ne razumijem zašto ste se toliko okomili na neokatekumene?
Što su vam napravili da se osjeti takva mržnja u vašim postovima?
Ovo što ti pišeš i stavljaš video plesa mi nikako nije jasno??? Da pleše se, slavi se tijelom i glasom Isusa Krista koji je u svim mukama i patnjama dao svoj život da bismo mi živjeli i imali život vječni.
karmel je napisao/la:
Uz dužno poštovanje meni osobno je ovo u najmanju ruku degutantno.
Meni je degutantno kad čujem da ljudi, pretpostavljam za tebe da ideš u Crkvu, koji idu u Crkvu i smatraju sebe kršćani tako govore o neokatekumenima. Svjesno ogovaranje i borba protiv njih. Njih treba maknut, ukinuti, ugasiti,...Zar nismo svi kršćani? Zar nije Bog umro i uskrsnuo za sve ljude? Pa i za one koji nemaju veze sa kršćanstvom? Znaš li ti koliko plodova je donio Put? Koliko života spasio?
A na stranici s koje je skinut taj ples ima teksta kad je Kiko bio u Puli.To treba pročitati prije svega.

Kerigma. Također mi je degutantno to što se nekim ljudima koji su izgubljeni u svijetu, nemaju smisao za život, žive na rubu samoubojstva, imaju neku tešku bolest i nemogu je prihvatiti, žive na margina društva bez dostojanstva i bez lipe, ti ljudi čekaju da im neko dođe i kaže im da ih Bog ljubi.Da će ih On uvijek primiti u svoju Crkve, da im oprašta sve grijehe,...
Razumiješ? To je degutantno, a ne što neki plesom i pjesmom slave Boga.
Mir s vama

Zašto mi odmah imputirate mržnju?
Ja bez ikakvih problema i teških riječi mogu razgovarati i razgovarao sam sa mons. Bogetićem o istoj temi odnosno krajnje neshvatljivom ponašanju članova NKP-a prilikom evangeliziranja, a ovdje s vama ne mogu. Mislim da bi bilo dobro kada biste malo više koristili razum koji je dar Duha Svetoga a manje slijepo slijedili kateheze Kika Arguella. Kršćanska odanost katolika mora biti jedino prema Svetom Ocu.
Ja imam pravo kritički i razmišljati i govoriti i pisati o jednom običnom pokretu koji je tek odnedavno priznat kao dio Crkve.
NKP nije Dogma pa bi bilo lijepo kad biste to shvatili.
(Una)Gran senal samo jedna rečenica o poganluku Hrvatskog naroda. Hrvatski narod je već 1300 godina vjeran Svetom Ocu i podnio je milijune žrtava iz ljubavi prema Crkvi i Kristu. Tko ste vi u NKP-u da sudite i osuđujete ovaj narod za koji :
"Bizantski car Konstantin Porfirogenet (IX. st.) u djelu “De administrando imperio” piše da su Hrvati već u VII. st. sklopili s papom Agatonom ugovor da neće napadati susjedne narode. Za uzvrat im je Papa obećao da će ih štititi “Bog Hrvata", kasnije 1075/1076 kralj Dmitar Zvonomir daje obećanje vjernosti papi Grguru VII i sklapa ugovor sa Svetom Stolicom pa opet kasnije 1519. naslov nam daje papa Lav X. "Antemurale Christianitatis" ..... i sve do današnjih dana.
Ovaj narod je izvojevao pobjedu prije 15 godine ne puškom nego krunicom.
Gdje je plod NKP-a u Španjolskoj? U čemu se očituje?
Još da se osvrnem na blagovanje Tijela i Krvi Kristove.
Vidio sam kako je adrijana napisala prije par dana na drugoj temi o primanju Presvetog na ruke pa je spomenula kako je to bilo dopušteno još u 12. stoljeću. Činjenica je da je povijest učiteljica života pa bi ljudi trebali znati kako je nakon uvođenja te prakse došlo do velikog otpada od Crkve( kalvinisti, bogumili........) i to u kratkom vremenu baš kao i sada.
Nikad u životu nisam primio Presveto u ruku niti ću, a posebno ne poslije jednog mističnog iskustva od prije 5-6 godina. Ondje je uistinu živi Krist a ne nekakav simbol na posljednju večeru.
Evo vam jedno pitanje za razmišljanje: Što bi ti sad dragi brate ili sestro da Isus Krist dođe ispred tebe?
Odgovorit ću za sebe, bacio bih mu se pod noge i oprao ih svojim suzama i obrisao svojom kosom jer znam tko sam i što sam, a isto tako znam tko je i što je Isus Krist. Sigurno se ne bih rukovao kao s nekim frendom.