Mirko je napisao/la:
Opet naglašavam da ovdje nemam nikakvih osobnih animoziteta niti afiniteta prema NKP.
Ukazujem samo na određena zastranjenja od nauka KC.
Sumnjam jer vidim da si prisutan na skoro svim forumima i da pišeš uvijek isto samo pod drugim nickovima. Čini mi se da ipak vodiš neki osobni rat protiv Neokatekumena i to neki korizmeni.
Samo je vremenu korizme Crkva namjenila drugu svrhu.
Mirko je napisao/la:
Priručnik kojega oni kriju ka zmija noge je i dalje aktualan.
Zašto svaki vjernik, a osobito svećenik (kateheta svoje župne zajednice) ne može dobiti na uvid Neokatekumenske kateheze? Što je još gore, svećenik (koji je završio teološki fakultet) ne može biti Neokatekumenski katehist ako i sam nije na ‘Putu’. Sve što jest po teološkom obrazovanju, odgoju i ređenju baca se u vodu i on počinje od ‘početka’. Svećenik ili prezbiter uopće ne vodi niti katehizira ‘zajednice’ ‘Puta’ u svojoj župi, umjesto njega netko tko nema ništa od nabrojenoga proglašava se odgovornim u ‘zajednici’. Čudna li nauka! Čega je to znak? Je li neokatekumeni možda imaju neko tajno znanje kojeg mi nismo vrijedni? Ili je možda to tajno znanje u suprotnosti s onim što mi vjerujemo?
Otkud tebi ove informacije? Zar nisi reako da se susteo s NP samo na svadbenoj misi?
Nema razloga da se kateheze ne daju svećenicima. Može se upriličiti i savjetovanje svećenika na tu temu, možda i hoće.
Međutim meni je savim razumljivo da kateheze vode svećenici koji su unutar Neokatekumena. Misu može služiti svaki svećenik (to bi bilo problematično ako bi se uvjetovalo) ali zašto bi vodio kateheze?
U svakom slučaju bilo bi dobro da netko sa Neokatekumenskog puta i odgovori na pitanje o aktualnosti tog priručnika.